Keksejä ja kotiluksusta

26.5.2015

Tänään nautiskelen erityisen upeasta luksuksesta, kun Nopsu on hoidossa ja minä kotona. Välillä nämä meidän perheen työ- ja hoitopäivät menee näin "ikävästi" ristiin :) Aamulla tosin kävin tunnin päiväkodilla vasu (varhaiskasvatussuunnitelma?) -keskustelussa. Olikin kiva jutella ja jännä huomata, miten erilainen Nopsu näköjään on hoidossa, kuin kotona. Hoidossa ei vieläkään näytetä juuri negatiivisia tunteita ja hoitaja katsoikin suu auki, kun kerroin kotona päivittäin koettavista kymmenen minuutin huutoraivareista :D Myös sanoja hoidossa tulee vain pari, kun kotona niitä on käytössä varmaankin 20-30. Selvästi siis hoidossa olo on vielä semmoista vähän erilaista ja jännittävää. Ja sen takia sitten tosiaan kaikki ne kertyneet pettymykset ja harmitukset puretaan sitten iloisesti kotona isille ja äitille...

Kotiin tultua pesin ja hinkkasin keittiön puhtaaksi hellan tauksia myöten. Laittelin myös paketteihin muutamia nettikirppareilla myymiäni tuotteita. Sitten tein todella herkullisia ja terveellisiä keksejä, joiden ohjeen haluan nyt jakaa teillekin. Ehkä saattaa olla hassu ajatus tehdä keksejä ilman mitään jauhoja ja laittaakin sen sijaan kikherneitä - suosittelen kuitenkin testaamaan, nam!
Tosin, mun tapauksessa tätä suklaata nyt tuli aivan överisti liikaa! Napsinkin osan paloista pois suoraan taikinasta :)


Myös lounaaksi oli aikaa tehdä herkullinen suuri salaatti. Pinaattia, tomaattia, fetaa, avocadoa, mangoa, mantelirouhetta ja rusinoita. Mmm!!


Vaikka sitä aamulla ajattelee, että aikaa on vaikka kuinka, niin silti tämmöinen päivä menee ihan supervauhtia. Tarkoitus olisi tänään vielä tehdä joku jooga, korjata yhdet housut ja.. ottaa ehkä pienet päivätorkut.. Ja sitten hakemaan pieni kiukkupussi kotiin purkamaan päivän padotut tunteet ;)


2 kommenttia:

 1. Anonyymi26/5/15

  Onpa mielenkiintoista tietää, miten erilainen Nopsu on kotona ja päiväkodissa. Osaa sitten vähän suhteuttaa "kiukkujakin" koko päivään. Ja hoidossakin tietävät, että pienellä voi olla paljonkin mielessä harmitusta, joka ei näy päikkärissä. Hyvä siis että on varhaiskasvatuskeskustelut! Tuumii mummu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan totta. Ja sanoin myös sinne hoitajalle, että tämä oli arvokas tieto siksikin, että jos N nyt jatkossa (vaikkapa syksyllä) alkaa enemmän riehumaan ja kiukuttelemaan hoidossa, niin se ei tarkoita, ettäkö hänellä olisi siellä jotenkin kurjempa, päin vastoin - se tarkoittaa, että hän on siellä enemmän kuin kotonaan :) Hoitaja sanoi, että syksyllä varmasti myös tasoittuu se, että sitten kotona ei enää niin selvästi pureta päivän harmituksia, vaan ne päästellään ulos pitkin päivää :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan