Kun isi viikoksi reissuun lähti...

16.5.2015

Ensimmäinen havainto; jos olisin yksin lapsen kanssa, mitään blogia ei näköjään ehtisi olemaan. 

Tämä kulunut viikko sunnuntaista perjantaihin oli aivan äärimmäisen hieno kokemus. Olen tähän asti ollut todella vähän Nopsun kanssa kahdestaan, joten syystäkin jännitti. Alkuviikko olikin lähinnä hermoja raastava kokemus. Sukelsin suoraan avuttomuuden tunteeseen, kun se 100% tuki ja turva oli kaukana. Stressiä lisäsi Nopsun nuha ja sen kehittymisen pohdinta. Havainto numero kaksi; lapsen kanssa ilman toista vanhempaa tukiverkoston tärkeys (tai sen puutteet) überkorostuu. 

Nopsu tosiaan oli alkuviikon vähän kipeä ja nukkui hirmu huonosti. Minä vielä huonommin. Työpäivät menivät niin vasemmalla kädellä ja olenkin kiitollinen esimiehelleni, joka antoi täyden ymmärryksen erikoisviikolle. Sain myös tehdä lyhemmät päivät (5h), jotta Nopsun hoitopäivät pysyivät tutussa 7 tunnissa (hitsin pitkät työmatkat). Kotona N reagoi isin poissaoloon kiukkukohtauksilla ja illalla kun karhunpennun sai nukkumaan, ei ollut puhettakaan, että olisi itse jaksanut tehdä mitään järjellistä. Iltapalaa ja jotain herkkua nassuun - pää tyynyyn ennen yhdeksää. Valmiina heräämään yöllä taas 20 kertaa. Havainto kolme; lapsen kanssa kahden painaisin pian aika paljon enemmän, sillä tulee syötyä aikamoinen määrä suklaata ja liikunta jää nollaan. 


Kaikki kääntyi paremmaksi keskiviikkona, kun saatiin ihana siskoni, Johanna tänne kylään. Nopsu otti niin nopeasti tädin omakseen ja kutsui häntä paikalle vähän väliä itse antamallaan nimellä "tita". Luksusta oli myös päästä päiväunilla kuittaamaan univelkoja. Hallelujah kolmen päivän työviikko!

Torstaina aamupäivällä nähtiin meidän mammakavereita, oli tosi mukava nähdä varsinkin muutamaa, ketä en ole vähään aikaan nähnyt. Iltapäivällä lähdettiin Korkeasaareen, koska säätiedotus lupasi hyvää säätä. Lehmänpylly. Koko menomatkan paistoi aurinko täydeltä terältä, mutta perillä meitä odotti pari kaatosadetta, raekuuro sekä muuten tihkusadetta. Ainoastaan pois lähtiessä taas aurinko kurkisteli.




Reissu oli kuitenkin mukava. Nopsusta parhaat jutut oli linnut (joo, ihan semmoiset tavalliset linnut), joten ehkä nämä eläintarhaelämykset odottavat vielä huippuaan vuoden tai parin päässä.

Perjantaina aamulla me siivottiin, oltiin pihalla ja käytiin kaupassa. Tultiin kotiin, ja kello oli vasta 10:15. Sisko oli pyörtyä, kun tajusi, että eihän hän tähän aikaan yleensä vapaapäivänä ole vielä edes noussut kunnolla sängystä ylös! Niin, kuudelta kun herää pakon sanelemana, niin paljon ehtii!



Iltapäivällä käytiin Fallkullan maatilalla katsomassa eläimiä ja täytyy sanoa, että tiikereiden ja leijonien yli nousi nämä vuohet, puput ja possut, joita sai ihan lähietäisyydeltä tarkastella. Kurvattiin sieltä suoraan Ikeaan, jossa syötiin lihapullat ja kasvispullat. Illalla kotiin ja kylvyn kautta unille. Myöhään illalla sitten saatiin myös isimies kotiin. Voi mikä huokaus sillä hetkellä mahtoi kuuluakaan!

Tänään on ollut tosi kiva päivä, tuntuu ihanalta vapaus tehdä omia juttuja ja vaikkapa käydä rauhassa suihkussa ja ehtiä jopa poistamaan vanhat kynsilakat ja laittamaan uudet :) Aamulla käytiin Johannan kanssa kirppiksellä myymässä vaatteita. Aamun tuotto oli kyllä ihan vitsi, mutta tämän viikon jälkeen meille kelpasi enemmän kuin hyvin pari tuntia ihan vaan paikallaan istuskelua, kahvin juontia, pullan syöntiä ja höpöttelyä niistä näistä.


Nyt "tita" on junassa matkalla kotiin. Kova ikävä jäi Nopsulle - "titaaaaaa!!" on illan mittaan huudeltu kovasti. Havainto neljä; jos pakko on, niin taaperon kanssa pärjää kyllä kahdestaan. Ja luojankiitos - onneksi näitä pakkoja on vain hyvin harvoin :) 


Äiti on nyt vähän väsynyt.

10 kommenttia:

  1. Hienosti tsempattu viikko! :) Me käytiin kans Korkeasaaressa tässä keväällä ja Onnin ehdoton suosikki oli "autot" eli ne mönkijät, millä hoitajat ajeli ympäri saarta. Todettiin kans, että ei ehkä vielä se ykkösjuttu tän ikäiselle :D vaikka kivahan siellä on muuten toki kierrellä. Fallkulla on kyllä meilläkin sit ollu mieluisampi vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Meinattiinkin, että soitetaanko sulle, kun tultiin Fallkullaan, että tuutte meidän kans :) Itseasiassa törmättiinkin muuten siellä Tanjan perheeseen :) Kyllä possut vielä toistaiseksi voittaa leopardit ;)

      Poista
  2. Oli kyllä todella kivat päivät olla siellä. Ja Nopsu on niin ihana että! Se nauru ja "titAA" huutelut <3 Onneksi pian nähdään uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa mihin huuteluun tänäänkin aamulla heräsin? Ei ollut "äitiii.." :) Pian nähdään taas!! <3

      Poista
  3. Mahtavaa Nopsu ja äiti! Ja siskot/tädit on kyllä parhaita :) mun tän kesän tavote on käydä korkeasaaressa:D Voitais kesällä tehdä taaperoiden kans eväsretki haltialaan tai fallkullaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitti :) Ja ehdottomasti kesällä retki porukalla vaiks just tuonne Fallkullaan!

      Poista
  4. Mulla on edessä ensi viikko kahdestaan poitsun kanssa, yhtenä iltana tulee lapsenvahti kun olen luvannut käydä ohjaamassa jumpan. Toisaalta hyvä, pääseehän sitten itsekin liikkumaan, muuten tulisin ehkä hulluksi. Onhan nuo kahdenkeskiset viikot, kröhöm, aika vauhdikkaita. Ja osaa arvostaa sellaisia asioita kuin oma auto ja lähellä olevat kaupat.

    Sä oot kyllä upeasti pystynyt pitämään nuo hoitopäivät lyhyinä! Silloin kun mä olen pojan kanssa kahdestaan, niin hoitopäivät ovat n. 8-16.45... Mun työmatka on vartin vain onneksi, mutta jos olisin julkisen liikenteen varassa, niin se kestäisi 50 min. Tässä taas näitä perusteluja kahdelle autolle taloudessa, vaikka onhan se järkyttävän epäekologista ja kallista. Ehkä meillä on joskus varaa sähköautoihin vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, tsemppiä sinne siis!! Kiva, että on tiedossa ainakin yksi varma oma hengähdyshetki! Ne on kyllä arvokkaita. Ja joo, siis mulla menee se 40-45 minuuttia suuntaansa työmatkaan, niin tulisi siitä kyllä päivälle ihan hurjasti pituutta, jos ei tavallisena arkena voisi jakaa vastuuta niin, että isi vie ja äiti hakee. Mie lähden töihin siis aina jo 6:30, että pääsen sitten neljän aikaan pojan hakemaan. Auto on kyllä jees, mutta täällä pk-seudun ruuhkissa itseasiassa bussi on nopeampi kuin auto :D Ne kun saa huristaa bussikaistaa, vaikka muu liikenne seisoo :)

      No mutta, paljon tsemppiä sinne siis tulevaan viikkoon! Sitten se perus arki tuntuu taas ihan juhlalta, kun on toinen mukana jakamassa vastuuta ja työtä :)

      Poista
  5. Hieno homma, että sait "Titalta" apua! On ne siskot ihan parhaita! :) Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa sillon torstaina! <3 Pitäisi muuten itsekin alkaa käymään läpi noita Emmin vaatteita ja laittaa myyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne! Voi miten monesti mainitsin puheissa teidät, että mitä luksusta, jos/kun sisko asuu lähellä!! Emmillä on ollut tosi kivoja vaatteita, joten varmasti ne saa hyvin eteenpäin :) Halauksia ja toivottavasti nähdään taas pian - Emmiä myös <3

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan