"If I was a rich (pregnant) girl.."

4.6.2015

Vauvakuume. Sepä se. Onneksi tosi semmoinen teoreettinen kuume, kuten "haluan muuttaa Japaniin" tai "haluan 200 neliöisen asunnon". Kun nyt meille ei ainakaan vielä hyvään aikaan ole suunnitteilla yhden yhtä lasta lisää, niin voikin purkaa tätä teoreettista vauvakuumetta miettimällä, mitä hankintoja teoreettiselle vauvalle tekisi. Tuo vauvatavaran maailmahan on loputon ja rahaa saisi menemään miljoonan. Tässä nyt muutama oma muistiinpano, jossa ihan ei lennellä pilvissä, mutta hieman panostusta kuitenkin kyseiset hankinnat vaativat.

Ensisijaisesti tämä oli minulle hauskaa ajanvietettä, mutta jos siellä lukijana joku odottelee pikkuista, niin ehkä tässä myös jotain vinkiksi sopivaa :)


Nopsun odotusaikana kuljin kesän ihan hirveissä rytkyissä. Oli vaan koko ajan ihan sairaan kuuma ja mikä tahansa iso, väljä riepu ajoi vaatteen tehtävää. Haluaisin seuraavalla kerralla panostaa muutamaan laadukkaaseen äitiysvaatteeseen ja sitten vaan niellä sen tuskan, että puoli vuotta käyttää vain paria vaatekappaletta. Yksi ehdoton ostos olisi Bebesin äitiysliivit jo heti raskauden aikana. Käytin ihan turhaan rahaa siihen, että aina kuppikoon kasvaessa ostin uudet rintsikat. Bebesit on hinnakkaat, mutta käyttömukavuudellaan ja "muokkautuvuudellaan" korvaavat useammat perusliivit.

Vauvan nukkuminenhan on semmoinen maailmanluokan mysteeri. Meillä N nukkui ekat 4kk sisällä vaunuissa. Yleensä vielä niin, että niitä piti hytkyttää. Semmoista. Mutta koska nyt liikutaan ihanan teoreettisen haaveilun tasolla, niin tuo pyöreä pinnasänky on aina himottanut muotoilullaan ja toisaalta kätevyydellään. Toinen hyvä vaihtoehto olisi aikuisten sänkyyn viereen tuleva "sivuvaunu".

Meillä on käytössä Stokken Tripp Trapp syöttötuolina ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Koska tämä mielikuvitusvauva olisi semmoinen, joka viihtyisi hereillä paikallaan, niin mielikuvitusmaailmassa vauvan voisi asettaa tuohon Newborn Set:iin esim. koko perheen ruokailun ajaksi.

Kantoreppuna meillä oli käytössä Manduca. Tai siis ei ollut. Koska N ei tykännyt olla siinä kasvot kantajaan päin ja Manducassa ei ollut mahdollisuutta kantaa kasvot menosuuntaan. Ehdottomasti hankinta olisi siis tämmöinen turpa-tietä-kohti -malli. Yksi asia, mitä en ymmärrä (tai siis ymmärrän, varmaankin kokoajan ajatteli, että "kohta helpottaa") on, että miksi ihmeessä me ei sijoitettu rahojamme tämmöiseen sitteriin, joka hytkyy automaattisesti. Vauvan, joka tarvitsi jatkuvaa hytkytystä, olisi ehkä tämmöiseen voinut jopa laskea vessassakäynnin ajaksi - tai jos ihan villiksi ruetaan haaveilussa, niin vaikka jopa ruuanlaiton ajaksi!


Yksi asia, jonka suhteen pitäisin kiinni siitä, mikä meillä jo on, on vaunut/rattaat. Brio Smile on vaan ollut ihan täydellinen menopeli. Siitä teinkin edelliseen blogiin pitkän postauksen. Nämä on meidän kolmannet Briot :) Värin puolesta silmää miellyttää eniten tämä harmaan ja valkoisen yhdistelmä.

Koin lievän järkytyksen hetken jouluna, kun matkustimme junalla. Janon iskiessä otin hörpyn Nopsun tuttipullosta (joo, avasin korkin, en sentään lutkuttanut tuttiosasta). Vesi maistui tosi oudolle. Muoville. Vaikka pullot meillä aina oli desinfioitu ja pesty kunnolla sekä vaihdettu säännöllisesti uusiin, silti muovinen pullo selvästi antoi "makua" (ja taivaan ties mitä muuta) veteen. Katselin kyllä vakavasti noita Lifefactoryn tuttipulloja, mutta kun N oli sen verran ronkeli myös pullojen suhteen, niin hänelle kelpasi vain ja ainoastaan Aventin pullon tuttiosa. No kas, nyt Aventilta on tullut markkinoille lasinen pullo!

Tällaisia minä teoreettisessa maailmassa mielikuvitusvauvalle ostelisin :) Onko muilla mammakavereilla jotain hankintoja, joita "ekan jälkeen tietäisi paremmin" tai päinvastoin, onko joku hankinta osunut ihan supernappiin kertaheitolla? 


ps. kaikki kuvat on lainattuja, mutta lähteitä minulla ei ole ylhäällä :(

4 kommenttia:

  1. Meillehän ei kanssa enää tule lapsia, mutta ihan TEORIASSA nämä oli kaikki just semmosia, mitä itsekin haluaisin, jos elämä yllättäisi :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sitten sama maku :) Ainiin, listasta unohtui, että haluaisin erään Sinin synnytysvalmentajaksi+doulaksi+kätilöksi <3 <3 <3

      Poista
  2. Superhauska postaus! Mä oon kans joskus miettinyt näitä samoja ja fiilistellyt ajatuksella, miten osaisin toisen lapsen kohdalla hankkia just ne kaikki täydelliset tuotteet ja välttyisin kaikilta hutiostoksilta... jep niin varmaan. ;) Meillä oli myös poitsu tuollainen hytkytettävä tapaus ja kaikki ennakkoajatukset nukkumajärjestelyistä meni kyllä moneen kertaan uusiksi. Manduca oli kyllä tosi hyvä hankinta meille.

    Noi äitiysvaatteet on kans sellaiset, joihin voisin panostaa pikkuisen enemmän. Säästelin kauheesti ja yritin ostaa jotain mitä mukamas käyttäisin raskauden jälkeenkin. Ja pah, olin kuitenkin niin paljon isompi, etten ole käytännössä niitä pystynyt kuitenkaan käyttämään. Joten olisi voinut vaan ostaa suosiolla hyvin istuvat äitiysvaatteet.

    Vaunut myytiin pois, meidän yhdistelmävaunuvalinta ei mennyt ehkä ihan nappiin. Briot vois olla hyvä valinta meillekin!

    Ja siis huom, ei olla toista lasta hankkimassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eiköhän sitä toisen kohdalla ihan yhtälailla tekisi esim. oletuksia ekan lapsen perusteella ja sitten kun/jos toinen olisikin niin eri maata, että mikään sama juttu ei toimisi :)

      Mä olin kans ihan järkkyiso odotusaikana, joku +18 kiloa :D Että ei todella jäänyt mitään niistä vaatteista käyttöön. Loppuvaiheessa mä taisin elää jonkun kuukauden verran H&M:n miestenosaston XL-collegehousuissa :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan