Suuri Brion ratasvertailu!

29.9.2015

Joko näitte tämän tulevan? Olihan minun pakko tehdä pieni vertailu näistä rattaista, mitä meillä nyt on ollut. Itse kun olen miettinyt valintoja, olen selannut läpi kaikki mahdolliset blogit, missä rattaita vertaillaan tai niiden ominaisuuksia esitellään. Tässä minulla nyt hyvää todellista käyttökokemusta, sillä jokaisen kanssa on tullut useampi kuukausi kärräiltyä. Kiva, jos tästä on jollekin hyötyä tai edes viihdykettä! Ainakin itseni sain viihtymään tuntitolkulla, kun koetin tunkea tekstiä ja kuvaa samaan kuvaan, joka skaalautuisi julkaistaessa menemättä blurriksi. Teepä se ilman fotaria. Siinäpä nakki purtavaksi! Niin ja miksi ihmeessä bloggerissa ei saa tehtyä palstoja.. (vai saako? jos joku tietää, niin kertokoon!)

Tässä nyt vertailussa siis Brio Spin -rattaat, Brio Smile -rattaat (joista saatavilla yhdistelmä joko kovalla tai pehmeällä vaunukopalla) sekä Brio Go -rattaat, jotka nykyisin Britax Go (näihin myös saatavana kova vaunukoppa ja mahdollisuus liittää adapterilla turvakaukalo). 

EDIT: unohtui alkuperäistekstissä, että myös Smileihin saa turvakaukalon (plussa) ja että Smilen kuomu pitää liikuteltaessa kovaa rutinaa, johon ainakin meidän herkkäuninen olisi pienenä rattaissa nukahdettuaan herännyt (miinus). Kuomun kun tietenkin saa laskea alas vasta kun lapsi on nukahtanut..

Kaikissa rattaissa kääntyvät etupyörät, koska muunlaisia ei olla edes harkittu. Talven yli on pärjännyt nyt jo kaksi kertaa hienosti edes lukitsematta eturenkaita. Kaikissa myös viisipistevyöt sekä säädettävä selkänoja. Spinissä laskeminen sisäpuolelta (mikä vähän haastavaa, jos lapsi juuri nukahtanut), muissa ulkopuolelta. 

brio spin arvostelu

brio smile arvostelu

britax go arvio
Mitäs tykkäsitte vertailusta? Onko teillä jollain jotkut näistä rattaista käytössä? Kuten huomaa, jokaisessa on vähän omia hyviä ja huonoja puolia :)Kuvat järjestyksessä 1) kolmistaan.bellablogit.fi 2) lekmer.fi 3) idealo.de ja kaikki hinnat A-T lastenturva

8 kommenttia:

 1. Hauska vertailu!
  Mutta kuten totesit, kaikilla on hiukan erilaiset plussat ja miinukset.
  Meillä on ollut 1,5 v käytössä Smilet ja noista mainitsemistasi miinuksista allekirjoitan vain sen, että vaunukoppa tulee lähes kiinni tavaratilaan. Lisäksi kovin sorasella tiellä Smilet tärisevät, mutta en tiedä mitkä vaunut eivät tärisisi.
  Meidän käytössä renkaat eivät ole koskaan puhjenneet, mutta olemme joutuneet niitä kylläkin pumppaamaan kaksi kertaa näiden 1,5v aikana. Ehkä tämä renkaiden täydentäminen on estänyt renkaita puhkeamasta.
  Mun mielestä Smilet on puolestaan todella helppo laittaa kasaan, jännää miten eritavalla sitä samoja asioita kokee.
  Sinun mainitsemiesi plussien lisäksi, lisäisin että Smilessa on todella hyvä työntöaisa, niitä on kevyt työntää, näppärä jarru, ne ovat kapeat ja istuimen suuntaa pystyy todella näppärästi muuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joo, no mä alan täällä jo epäilemään, että millä ihmeen tyylillä minä niitä rattaita työnnän, kun renkaat ei kestä :D
   Ai kato kun mun mielestä oli tosi hankalaa se kasaanlaitto, kun ne piti aina silleen vähän "rysäyttää" (tai sit vaan en osannut). Go:t kun pysyy omilla renkaillaan maassa ja sitten se päällysosa vaan taittuu siihen päälle, niin mun mielestä on helpompi. Jarru on kans kiva, kun siinä ei kengän päällys likaannu, mutta meillä toi kuula.. laakeri.. mikä onkaan jarru ei aina satavarmasti toiminut vaan joskus meinasi jäädä päälle, vaikka kuinka paineli avautumaan.

   Tosi kiva, että teillä Smilet toimii hyvin! Onhan niissä todella paljon plussia!

   Poista
 2. Jatkan juttua tämän tuoreemman tekstin puolelle. Bongasinkin heti Brio-vertailun facen etusivulla! :D Tosi hyvä juttu, varsinkin kun monet on merkkiuskollisia ja miettii vaikka just Brion (Britaxin) sisältä sopivia vaunuja. :) Haha, meillä on myös 11-vuotiaat Kombit, mutta ei olla niitäkään saatu puhki edes metsässä :D En kyllä tiedä onko renkaita joku joskus uusinut. Liian täytenä/tyhjänä renkaat varmaan puhkeavat helpommin, joten se voisi olla yksi syy tuohon? Go:t vaikuttaa myös tosi hyviltä, mutta Smilejen ulkonäössä on mulle sitä jotain. Ja tietenkin hinta.. :) Eikö noi renkaat ole missään maastossa "kovat"? Mulla ei ole kokemusta kuin ilmakumeista ja tykkään niiden pehmeästä kyydistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä olen kans ajatellut niin, että en edes lähde mihinkään Emmaljunga tms. maailmaan, koska sitten tästä vertailusta ei tulisi ikinä loppua :D Ja todellakin täällä mietin, että mikä ihme niissä meidän renkaissa oli, kun ei kestäneet..

   Ja ei kyllä renkaat tunnu koskaan "kovilta". Uskoisin, että Smilessä ilmakumit ja ei jousitusta on palttiarallaa sama työntötuntuma, kuin Gossa kovat renkaat plus hyvä jousitus. Objektiivisesti ajatelleen tottakai ilmatäytteinen on pehmoisempi ja ilmeisesti lumella kulkee hintsun paremmin. Itse en kyllä eroa huomannut (eka talvi Go ja toinen Smile) - molemmilla jäi pahimmassa sohjossa välillä vähän jumiin :) Ihana Suomen talvi!

   Poista
  2. Lastenvaunuhulluja seuranneena taitaa olla hyvä pysyä Briossa, malleja on sentään sen verran vähän ettei (ehkä) saa naapurustossa hullun mainetta vaikka kävisi kaikki läpi yhden vaunuiän aikana :D

   Toi jousitus on kyllä vähän harmi noissa Smileissä. Nykyisissä kakkosvaunuissa, vanhoissa Kombeissa on jo hieman löystynytkin jousitus ja ai että kun niitä saa heijattua ja hytkytettyä! Smilejä taas.. No, työnnät ees taas tasaisesti :D Onneksi Pätkis on suht helppo lapsi nukuttaa ja on jo kutakuinkin tottunut siihen äänekkääseen kuomuunkin. Go:t kyllä kuulostaa myös kaikkien kommenttien mukaan todella hyviltä ja taitaa ollakin Brion käyttäjillä joko Go:t tai Smilet ne The Vaunut. Varmasti pakko joskus jossain vaunuliikkeessä vähän pyöritellä niitäkin ;)

   Odotan talvea puoliksi innoissani ja kauhuissani vaunujen osalta. Monet kehuvat Smilejä ihan hyviksi talvellakin, mutta uskon kunnolla vasta kun itse näen :) Onneksi on lämmin varasto, niin saadaan Kombit pidettyä hätävarana. Jos meinaan ei niillä hyökkäysvaunuilla pääse kulkemaan niin sitten pysytään sisällä! :D

   Poista
  3. Hihi, hauska ja erittäin osuva kommentti! Kyllä meillä Smilet kulki ihan hyvin viime talven yli. Tasan kerran oli tuska ja hiki, mutta silloin oli semmoinen keli, että ei olisi puskutraktorikaan liikkunut ilman irvistyksiä eteenpäin :)

   Poista
 3. Hitsi, olisi pitänyt itsekin mainita tuosta peittävästä kuomusta! :D Hyvä postaus, oli mielenkiintoista vertailla vielä näin jälkikäteenkin saman merkin muihin vaunuihin. Meillä ei onneksi oo puhjennut (*kopkop*) vielä renkaat ja toivottavasti pysyvätkin ehjinä siltä osin! Muistan kun luin siitä näitä pohtiessamme ja kaupassakin varmistelin miten niitä renkaita saa sitten vaihdettua :D Meillä ei oo ollu vaikeuksia saada kasaan, mutta sieltä kasasta pois saaminen ei ainakaan alussa onnistunut niin helposti. Nyt alkaa olla kikat hallussa tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä iso plussa! Jos siis vaan lapsi antaa vetää sen alas hereillä ollessa (meillä piti olla ylhäällä vaikka kuinka tuiskutti) ja jos vauva ei herää kuomun ääneen :P Britax Go Nextissä on selvästi parannettu kuomua ja se tulee alemmas asti tarvittaessa.

   Toivottavasti teillä parempi tuuri renkaiden kanssa. Mä jo ihan mietin, että ehkä meidän rattaissa oli joku vika (öh, mikä, en tiedä) koska renkaat tosiaan puhkeili niin usein :/

   Kiva kun eksyit kommentoimaan :) Sulla on tosi kiva blogi :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan