Äidin vapaapäivä

26.10.2015

Tällä viikolla kävi semmoinen hauska homma, että lopputuloksena mulla oli tänään vapaapäivä yksin kotona. Aaah! Loppuviikosta kun mummi tekee yllätysvisiitin tänne ja on Nopsun kanssa perjantain, niin enhän minä nyt kuitenkaan ylimääräistä työpäivää tee, vaan pidin tämän maanantain vapaana, niinkuin oli suunniteltukin.

No, aamu alkoi spinning-tunnilla, mikä oli ihan mahtavaa! Ei ole lainkaan liioittelua, että moneen kuukauteen en ole käynyt missään yhtään sykettä nostavassa jumpassa. Syynä ne sydänjutut. Nyt kun monta päivää on mennyt paremmin (TIETENKIN, kun loppuviikosta luvassa lisätutkimuksia), niin uskaltauduin tunnille. Otin kyllä tosi iisisti, mutta mahtava tunne saada pitkästä aikaa vähän hikeä pintaan ja huomata, että pärjää!


Jumpan jälkeen oli varattu aika optikolle ja olipa hyvä käydäkin! Mulla on hajataitto lisääntynyt ihan hirmumöllöpaljon molemmissa silmissä ja lasit on ehdottomasti uusittava. Harmi sinällään, koska tykkään näistä nykyisistä kehyksistä ja en juuri nyt haluaisi käyttää rahaa silmälaseihin. Hmm.. No, kai ne uudet lasit on parempi, kuin lähes päivittäinen pieni päänsärky.

Kotona musaa soimaan ja lounasta tekemään. Tein samalla myös kasvissosekeittoa tuleville päiville. Niin ja siivosin jääkaapin. Jälkkäriksi kofeiinitonta kaffia söpön nallen tarjoilemana :)




Päivän missiona oli myös välipalapallerot. Tein ison satsin erilaisia snäkki boollseeja, joita voi pienessä rasiassa ottaa helposti töihin välipalaksi. Mulla on paha tapa mussuttaa aina jotain epäterveellistä välipalaa, joten toivottavasti nämä auttavat asiaan. Tuli tosi hyviä! Ekassa satsissa on taatelia, kaakaota, lucumaa, hunajaa, tahinia ja kookoshiutaleita. Toisessa on taatelia, inkivääriä, rusinoita, mantelijauhoa, kanelia ja limeä. Kolmas on lakritsin makuinen, eli takuuhitti meikämammalle; taatelia, mantelijauhoa, lakritsijauhetta, hunajaa, suolaa ja tahinia.


Vielä ehdin viimeistelemään tämän viirinauhan, jonka tein tilauksesta. Tämä on kaikenkaikkiaan neljäs tekemäni ja toinen, jonka tein ihan myyntiin. Jos siis joku siellä halajaa itselleen samanlaista tai lahjavinkkiä, niin minulta näitä voi tilata ;)


Nyt kello raksuttaa jo kohta kolme, eli viimeiset 45min jäljellä ennen Nopsun hakua hoidosta. Mitä vauhtia nämä päivät meneekään!! Missä olikaan se lepo :D Ehkä nyt jalat ylös ja läppäriltä hömppää pyörimään!


12 kommenttia:

  1. Nauti hömpästä, tehokas äiti! <3 ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, tajusin itsekin tämän kirjoittaessani, että taisi tosiaan lepääminen olla tänään viimeisenä listalla. Mutta joskus tekee hyvää saada vaan rauhassa touhutakin ja saada kotiasioita aikaan!

      Poista
  2. Ihana päivä sulla takana, voi vitsi! Ja voi vitsi mitä palleroisia!! Laitahan reseptiä tulemaan koska noitahan on pakko kokeilla ja maistaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, siinähän se resepti on ohessa. Luulitko, että olin tarkemmin jotain määriä mittaillut :D Myös voi olla että osa aineista meni vähän ristiin :) Kannattaa kokeilla tehdä, ainakin toi lakritsi on aika hyvää!

      Poista
  3. Voithan sä ottaa pelkät linssit vanhoihin kehyksiin, jos kerran tykkäät niistä? Nuo etualan pallurat muistuttaa aika lailla niitä mun vapun minimunkkeja :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiiiiiiiiin.. joo... voin joo.. :) Oon varmaan kolme kertaa uusinut lasit samalla reseptillä, koska vaan oon halunnut. No nyt kun oikeasti lasit pitää uusia, niin nyt sit ei jaksais lähteä etsimään :) Voi hyvin olla, että uusin näihin samoihin. Tai sit toisaalta nää entiset olis hyvä pitää varalaseina, koska esim. autossa on melkein pakko olla toiset. Mä kun oon niin huono PITÄMÄÄN näitä mulle määrättyjä laseja :/ Toi optikkokin sanoi hienovaraisesti, että kannattaisi KÄYTTÄÄ niitä silmälaseja, koska silmät voisi silloin paljon paremmin..

      Poista
  4. Ihana päivä sinulla! :D Tää on kuitenkin niin tyypillistä ettei osaa ollenkaan ottaa iisisti - mä tunnistan niin itseni tuossa. Vapaapäivä on ihan täynnä kaikkea kivaa ohjelmaa, eikä edes kerkeä tekemään koko "to-do" listaa ennen kuin huomaa päivän jo olevan ohi.. Huhu!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa naulan kantaan sister, naulan kantaan! Ihan mahdotonta istua aloillaan ja maata vaiks sohvalla karkkipussin kanssa, kun voi samaan aikaan tehdä ne 50 tekemätöntä asiaa. Okei, kyllä mä tuon sohva+karkkipussinkin handlaan, mutta se tulee yleensä kuvioihin vasta sitten, jos vapaapäivä jatkuu iltaan asti. Jossain vaiheessa sen virran vaan täytyy loppua :)

      Toivottavasti sinä pääset kans aina välillä nauttimaan näistä "vapaa" päivistä, jolloin ei TARVII tehdä mitään (mutta kuitenkin tekee kaiken) :D

      Poista
  5. Ooh, oot taitava tekemään noita viirejä! Ja toivottavasti menee hyvin siellä sydäntutkimuksissa.
    Oot kyllä just tuollainen tyrmäävän kaunis, että voit pokkana julkaista meikittömiä kuvia netissä. :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahahahhaha. Ahhhahahhahah. Hahahahah. TYRMÄÄVYYS sentään :D En mä tainnut edes ajatella, että onko meikkiä vai ei :) Käytän muutenkin sen verran vähän :) Kiitos tsempistä, eiköhän kaikki tästä muutu paremmaksi. Ja kiitos viirikehuista - eihän noi mitään rakettitiedettä ole, mutta onhan se aina kiva esim. antaa lahjaksi käsintehtyä :)

      Poista
  6. Voii ihanalta kuulostaa tuollainen vapaa päivä! Sitähän saa vaikka mitä aikaseksi! Munkin pitäs alkaa tehdä taas jotain ompelu tai neulemishommia, jos vaikka sais lahjoja väsättyä pienimmille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä! Ens kerran pitää vaan aikatauluttaa jotain "pakkolepoa" myös :) Käsityöt on kyllä kivoja, mä tykkään kans tehdä lahjaksi :) Tosin, aikaahan niihin kuluu. Siksi suosin virkkaamista, koska bussimatkat :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan