HYVINVOINTI HUKASSA

16.12.2015

Niin hieno ja arvokas kuin tämä (kohta) kulunut vuosi onkin ollut, on se myös ollut hieman kuluttava. Erityisesti kesästä lähtien elämä on tuonut mukanaan tietyillä osa-alueilla stressiä. Tällä hetkellä tarvetta hyvinvointibuustille onkin ehkä enemmän kuin koskaan. Paino kehoon on tullut sen verran lisää, että suoraan sanottuna en mahdu puoliinkaan farkkuihini ja omassa kropassa ei ole hyvä olla. Jokainen nainen varmasti tietää, miten kurja fiilis tuollaisesta tulee. Harmittaa edes kirjoittaa sitä tähän.. Lisäksi olen ollut hirmuisen väsynyt kokoajan. Kahdeksan tunnin yöunet ei riitä mihinkään.

Olen koettanut pitkin matkaa tarttua itseäni niskasta niin liikunnan, levon kuin ruokavalionkin suhteen. Jotenkin se matka sinne omaan niskaan vaan on kovin pitkä, kun samaan aikaan energiat on matalat, ulkona pimeää ja stressimörköjä lurkkii joka nurkan takana. Blogiinkin kirjoittelin alkusyksystä hyvinvointihaastetta, mutta se myös jäi arjen jalkoihin.. *öh, nolo*



Vuodenvaihde on aina niin herkullisen ihanaa uudistumisen aikaa, että jospa tästä potkua myös omaan vointiin! Ajattelin nyt loppuvuoden ajan keskittyä lepoon ja kiitollisuuteen. Sitä kautta saada omia akkuja ladattua sekä mieltä positiivisemmaksi. Yksi hyvä tapa on joka päivä kirjoittaa kymmenen asiaa, joista on kiitollinen. Aloitan sen heti tänään. Lepoa olen lisännyt niin, että jokainen päivä, kun olen Nopsun kanssa päiväuniaikaan kotona, niin nukun itsekin. Okei, saisi sillä välin aina jotain aikaankin, mutta a) yleensä se aika menee johonkin turhaan b) onko oikeastaan mitään tärkeämpää, kuin lepo? Jouluna lupaan ottaa joka päivä päiväunet :) Joulunvietto Joensuussa toimii lepoon hyvin myös siinä mielessä, että siellä ei voi olla koko aikaa touhuamassa kotitöitä. Tai no.. voisi tietenkin, mutta sitä vartenhan on ÄITI :)



Sitten joulunajan jälkeen voisi ryhtyä kiinnittämään huomiota ruokavalioon ja liikuntaan. Päivittäinen herkuttelu on pakko jättää pois, syödä perusterveellisesti ja varmistaa, että ainakin kolme reipasta liikuntakertaa mahtuu viikkoon. Neljä on tosi hyvä. Mitään hokkuspokkusdiettiä en aio koettaa, vaikka se pitkä, hidas (ja järkevä) tie onkin juuri se haastavin.

Jospa kevään kuluessa eteenpäin jälleen vanhat suosikkivaatteet mahtuisivat päälle ja salilla voisi ihan mielellään kurkkia itseään peilistä.

Kuka muu lähtee samaan kelkkaan? Loppuvuosi lempeää itsensä hoivaamista ja alkuvuodesta ryhdikäs raikas energia jylläämään!! 

Loppuun vielä lainaus siitä, mistä voisi näin vuoden lopussa päästää irti:

1. Let go of all thoughts that don't make you feel empowered and strong.

2. Let go of feeling guilty for doing what you truly want to do.

3. Let go of the fear of the unknown; take one small step and watch the path reveal itself.
4. Let go of regrets; at one point in your life, that “whatever" was exactly what you wanted.

5. Let go of worrying; worrying is like praying for what you don't want.

6. Let go of blaming anyone for anything; be accountable for your own life. If you don't like something, you have two choices, accept it or change it.

7. Let go of thinking you are damaged; you matter, and the world needs you just as you are.

8. Let go of thinking your dreams are not important; always follow your heart.

9. Let go of being the “go-to person" for everyone, all the time; stop blowing yourself off and take care of yourself first … because you matter.

10. Let go of thinking everyone else is happier, more successful or better off than you. You are right where you need to be. Your journey is unfolding perfectly for you.

Loput voit lukea täältä.




4 kommenttia:

  1. Ihania noi ohjeet, pistää kyllä miettimään. Minä en kyllä nähny pikkujouluissa, että sulle olis tullu liikakiloja. Tiedän kyllä, että jos itsellään ei ole hyvä olla omassa kropassa niin muiden sanomiset on ihan turhia. Liikunnan puute on sellanen, että se jo itsessään pistää mielen matalaksi. Luulen, että sulle olis vielä tärkeämpää just se auringonvalo (huomaa profiilikuvasi facebookissa;)) Tuo synkkyys varmasti vaikuttaa aika moneen. Minusta saat vuoden alussa liikuntaseuraa jos haluat. Lähdetään jumppailee tai vaikka vaan ihan simppelille kävelylenkille. Siinä samalla vois höpistä kaikkea ihanaa turhaa! :D Ja ehkä myös vähän asiaa.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Minna, ehdottomasti mennään kävelylle tai jumppaan! Tanjakin joskus puhui, että voisi tehdä ihan vaan kävelylenkkejä yhdessä, joten lähdetään vaikka heti joulun välipäivinä porukalla <3

      Aurinko tosiaan tekisi terää!! Minä olenkin niitä, jotka laskee päiviä (ei jouluun, vaan) talvipäivänseisaukseen, jotta minuutti minuutilta valoa alkaa taas olla enemmän.

      ps. on niitä kiloja tullut. Jos rehellisiä ollaan, niin YHDET farkut menee päälle ja nekin puristaa *megakauhistunuthymiö* :D

      Poista
  2. Ensin mun kommentit tulee usempaan kertaan ja sit onnistun poistaa kaikki :D mut sitä mä vaan et minä lähen mukaan! Täällä on kans herkkuja vedetty joka päivä,ja sen kyllä omasta olosta huomaa. Mutta tammikuussa ryhdistäydyn! Syödään nyt ensiks kumminki joululoma suklaata ja kulutetaan sohvaa ;) Sinäki oot kyllä levon ansainnu,toivottavasti teillä on tosi rentouttava joulu! Ja JOO oispa kiva joskus mennä porukalla kävelylle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti mennään <3 Ja jouluna maksimimäärä lepoa kaikille! Ollaan jokainen se kyllä isosti ansaittu <3 F&F vaan sinne mummin hyvään hoitoon ja sinä pistät oven kiinni ja korvatulpat korviin :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan