BAD DAY

22.1.2016

Kaikilla meillä on niitä. Tosi Huonoja Päiviä. Niitä hetkiä, kun oma elämä tekee mieli heittää ikkunasta ulos tai ainakin nukkua vuosi. Ja odottaa, että joku näkymätön henki sillä aikaa järjestää kaikki asiat paremmin.

Joskus kyseessä on pidemmän ajan stressi, joka lopulta kasvaa liian suureksi. Joskus käy jotain yllättävää ikävää, joka vetää maton jalkojen alta. Olen itse herkkä tyyppi ja jään helposti murehtimaan aivan liikaa. Elämässä on kuitenkin paljon hienoja juttuja ja positiivisuutta, vaikka ne hetkellisesti näyttäisikin kadonneen hevon kuuseen. Tässä Pandamaman yleinen kotihoitosetti siihen, kun gaggamyrsky on iskenyt ja jäljelle jäänyt vaan tutiseva puunrunko:


Itke niin paljon kuin itkettää. Soita äitille tai parhaalle ystävälle. Tekstaa. Whatsappaa. Pura pahaa mieltä ja kerro, kuinka kurjalta juuri nyt tuntuu. Syö ihan liikaa suklaata tai mitä ikinä mielesi tekee. "Tunnesyöminen" my ass - joskus vaan tarvitsee sokeriöverin, päästäkseen pahimman yli. Myös lasi viiniä on helt okej.


Pää tyynyyn ja nuku lyhyet tai pitkät unet. Kun hieman alkaa taas henki kulkemaan, oli se sitten tunnin päästä tai seuraavana päivänä, mene pitkään kuumaan suihkuun. Lakkaa sen jälkeen kynnet suosikkisävylläsi tai tee jotain muuta pientä piristävää. Meikkaa vaikka erityisen huolellisesti silmät tai laita hiukset kauniisti. Jos on todella Paha Tilanne, niin tämäkin voi odottaa vielä seuraavaan päivään.


Kun pahin sokerihumala helpottaa, anna itsellesi jotain muutakin ravintoa. Surauta smoothie, keitä puuro. Syö kasvissosekeittoa ja ruisleipää. Juo litratolkulla vettä. Nappaa myös vitamiineja ja tee itsellesi iso kahvi tai tee. Tämä vaatii jo hieman reippautta, mutta kroppasi ja sitä myötä pääkoppasi kiittää. Avaa myös sopivan hetken tullen varovasti ulko-ovi ja lähde pienelle kävelylle. Satoi tai paistoi. Happi auttaa ja huomaat samalla, että vaikka oma maailma sisäisesti romahti, ulkona on edelleen ne samat puut ja talot. Pellot ja pensaat. Kaikki ei ole romahtanut.


Ota sitten kynä ja paperia. Kirjoita ylös asioita, jotka elämässä tällä hetkellä on hyvin. Esimerkiksi; puoliso, lapsi/lapset, työ, oma koti, terveys, ystävät... Jatka toiselle paperille kivoja asioita, jotka odottavat tulevaisuudessa. Vaikkapa; kevään saapuminen, ystävän tulo kylään, pieni reissu, kampaajakäynti, lasten synttärikutsut... 

Tämän ensihoitosetin jälkeen toivottavasti olet taas vähän paremmin jaloillasi ja jaksat myös käsitellä sitä asiaa, joka sinut aallonpohjalle painoi. Olipa sitten kyseessä keskenmenojen putki, asuntokaupoissa kahden asunnon loukkuun jääminen, parisuhdekriisipommi, potkut töistä tai jälleen kerran pettyminen työnhaussa - todennäköistä on, että joku muu on kokenut saman. Hae vertaistukea joko ystävistäsi tai internetin syövereistä. Pienen googlailun jälkeen huomaat varmasti, että jollekin potkut töistä on muutaman vuoden päästä katsottuna ollut paras juttu, mitä pitkään aikaan on tapahtunut. Parisuhteen olikin parempi tulla päätökseen tai että kriisistä selviäminen vahvistaa rakkautta. Aika parantaa sen, mitä suklaaöverit, tulikuumat suihkut ja lakatut kynnet eivät kykene hoitamaan <3

Mitä keinoja sinulla on Todella Pahan Päivän taltuttamiseen? Mikä auttaa jaksamaan, kun hetkellisesti tuntuu, että voisi viedä ainakin osan elämästään kirpputorille?

Kaikki kuvat weheartit.com 


* * *  

Blogin URL, eli sen osoite, vaihtuu 1.2. Uusi osoite tulee olemaan www.pandamamablogi.blogspot.com. Jos seuraat blogia Bloglovinin kautta, muista hakea se sieltä uudelleen. Facebookin kautta seuraaminen pysyy edelleen samana. Jos blogi on sinulla selaimen suosikeissa, sinnekin sinun täytyy päivittää uusi osoite. 


6 kommenttia:

 1. Voimia Todella Pahoihin Päiviin! <3 Olen aina niin iloinen että aivan huolestuin kun sinulla on huono päivä! <3 Halaus!

  Jos minulla on huono päivä mökötän. :D Tosi kypsää mutta tarvitsen omat hetkeni draamakuningattarena! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua!! <3 Ja kun varsinkin sinun haasteisiin verrattuna Pahat Päivät ja Ankeat Olot nyt eivät ole yhtään mitään! Mutta jokaisella on omat murheensa, eikä niitä suoraan voi verrata. Onneksi väkisinkin pilvisten päivien jälkeen se aurinko taas kurkistelee. Tänään ihan konkreettisestikin :)

   Ja hei, siis ihan unohtui tosiaan toi mököttäminen! Sitä voi kans lisätä tarpeen mukaan jokaiseen väliin :D

   Poista
 2. Jos on oikeen paha ketutus nii mun täytyy saada hetki rypeä itsekseen ja ku oon aikana itkeny niin sit voi kilauttaa vaikka siskolle :) Toivottavasti sulla ois tosi kiva vloppu edessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitto, tuommoinen hetken harkinta-aika voisikin olla hyvä - minä kun olen nämä kaikki reilut 30 vuotta vuodattanut siltä sekunnilta ahdistukseni kulloinkin luurin päähän puolustuskyvyttömänä vastaavalle ystävälle/äitille/siskolle :) :) Ja hei, mitä muuta viikonlopusta voi tulla, kuin hyvä, kun tänään sai jo hengailla teidän ja lasten kanssa - ja sunnuntaina hengailla ilman lapsia :) Whoppidoo!

   Poista
 3. Toivottavasti ens viikko on taas kiva ja energinen! :) Mutta lohduttavaa on se, että kaikilla meillä on huonoja päiviä. ;) Teidän pitää tulla joku päivä kurkkimaan meidän uutta asuntoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, nyt vasta huomaan sun kommentin! Joo, toivotaan, että tämä kevät tuo myös iloisia yllätyksiä mukanaan! Ja lauantaina sitten nähdäänkin :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan