KARHUNPOIKA...

27.1.2016





... sairastaa, häntä hellikäämme.

Minun piti tänään kirjoittaa postaus todennäköisesti mahtavasta Äitikortti-näytelmästä, mutta kirjoitankin lapsen sairastamisesta. Nopsu tuli toissa iltana siis kipeäksi ja on nyt ollut pari päivää kuumeessa ja aikamoisessa yskässä. Se siitä teatterireissusta siis.

Sunnuntaina mammakamujen kanssa puhuttiinkin pitkät pätkät lasten sairastamisista. Se on kyllä ehkä kurjin asia koko vanhemmuudessa, kun oma lapsi sairastaa. ONNEKSI itsellä kokemukset on vain pahimmillaan nielutulehduksesta 2,5kk vauvalla ja viime keväänä keuhkokuume. En edes osaa kuvitella, mitä arki on pitkäaikaissairaan lapsen kanssa. Se jatkuvan huolen määrä on varmasti aivan musertava.

Tähän nähden meillä menee täällä flunssapotilaan kanssa ihan hyvin. Kun lapsi on jo reippaasti yli kaksivuotias, jotenkin kaikki oleminen helpottuu. On jo olemassa sisäleikkejä, joissa viihdytään, eikä ainut kitinätön paikka ole ulkona. Myös traktori-, autopesu-, lakaisukone- ja roska-autovideoita voi katsoa Ylen Areenasta lo-put-to-miin. Syöminen kun takkuaa, niin yleensä kelpaa kuitenkin pulla, pillimehu ja kuivatut hedelmät - ainakin kun on ensin särkylääkkeet kohdallaan.

Itse jos tunnen flunssan tulevan, juon inkivääri-hunaja-sitruuna-teetä, liotan jalkojani tulikuumassa menthol-eucalyptys-vedessä ja syön sinkki-c-vitamiinia sekä auringonhattu-uutetta.

Mitä ns. luonnollisia konsteja teillä on lapsen flunssaisen olon helpottamiseen?

Itse olen keksinyt ainoastaan sängynpäädyn noston ja tyynyyn tippa menthol-öljyä, sekä samoin pari tippaa iltakylpyyn. Vauvan kanssa kuuman suihkun lähellä höyryhengittely toimi hyvin, mutta pidäpä touhutötteröä paikallaan kylppärissä edes minuuttia...

Onneksi ei sattunut tähän saumaan kummallekaan kiireinen työviikko (se oli sarkasmia se) ;)


* * *  

Blogin URL, eli sen osoite, vaihtuu 1.2. Uusi osoite tulee olemaan www.pandamamablogi.blogspot.com. Jos seuraat blogia Bloglovinin kautta, muista hakea se sieltä uudelleen. Facebookin kautta seuraaminen pysyy edelleen samana. Jos blogi on sinulla selaimen suosikeissa, sinnekin sinun täytyy päivittää uusi osoite. 


6 kommenttia:

  1. Anonyymi29/1/16

    Ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen se sinun ja Johannan "karhunpesä", joka laitettiin aina kun olitte sairaana - takkahuoneen sohva, pikkutelkkari ja siihen ympärille kaikkea viihdykettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sairastamispesä on kyllä edelleen kirkkaana mielessä. Siihen liittyi vielä joku tietty iso tyyny - olisiko ollut joku muumityyny (?) Samanlaista tunnelmaa varmasti täälläkin koetin Nopsulle saada aikaan.

      Poista
  2. Meillä on toiminut myös aikuisten tyyny, kun sen avulla pää nousee vielä paremmin :) Myös olen kuullut positiivista ilmankostuttimesta, mutta sitä ei olla vielä itse hommattu. Myös toimii hunaja-maito yhdistelmä, tai ainakin kuvittelen sen toimivan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Oon vaan ajatellut, että onko se jotenkin mahdottoman korkea noin pienelle :) Ilmankostutinkin meillä on, mutta se jotenkin toimii vähän huonosti... Ja hunajavettä oon kyllä paljon juottanut. Itse harrastan myös sipuli-hunaja-maitoa :) :) Kiitos vinkeistä <3

      Poista
  3. Vitsi miten ihana tuo sairastamispesä! Lueskelin tätä postausta ja mietin tätä omaa 1 v flunssapotilasta. Jotenkin helpotus ajatella, että tämäkin homma helpottuu jo vuoden päästä - neiti nimittäin touhottaa väsyneenä silti kun ei kiinnostu katsomaan vielä lastenohjelmia tai rauhallisia leikkejä pitkäksi aikaa. Muutenkin hankalampi auttaa kun ei puhu vielä, mutta kaikki konstit kokeiltu viikon aikana ja parhaimmat käytössä päivittäin että saa tarpeeksi ruokaa ja unta :) Hyviä vinkkejä muuten tuohon omaan ennakoivaan itsehoitoon mahdollisen flunssan tehdessä tuloaan, pitääkin jatkossa olla sen kanssa vähän ahkerampi eikä vaan ajatella että tulee jos on tullakseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, olin Maria JUST lukemassa sun blogia - tai itseasiassa hakemassa sieltä postauksen osoitetta mun huomiseen postaukseen. Lainaan nimittäin sulta yhtä juttua :)

      Kuulostaa niin tutulta nuo sinun kuvaukset. Tuota oli koko meidän viime kevät, kun poika tarhan aloituksen myötä oli joka toinen viikko kipeänä :/ Ja hei, nytkin kun N:lle tuli nuha takaisin, oon itse autuaasti unohtanut kaikki ennakkohoitokonstit - ellei punaviiniä lasketa :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan