MIKÄ SEINÄLLE VÄRIKSI?

4.2.2016



Vaihdamme olohuoneessa taas järjestystä. No, ei se ole kyllä mikään "taas", koska edellisestä kerrasta on jo pari vuotta. Taas se on siinä mielessä, että vaihdamme huonekalut niin kuin ne olivat ennen. Meidän olohuone kun ei oikeastaan näitä kahta vaihtoehtoa enempää anna.

Nykyinen on todella kiva ja sopii huoneen muotoon, mutta kun a) sohva on ikkunoiden alla ja siinä istuessa talvella tulee tosi paljon vetoa niskaan ja hartioihin. Niin ja b) telkkari taas on suoraan ikkunoiden edessä niin, että kesällä verhot täytyy aina laittaa kokonaan kiinni, jos aikoo siitä jotain iltaisin katsoa.

Koska tuohon kyseiseen seinään jää parit ruuvien jäljet, ajateltiin, että voitaisiin maalata se. Nythän seinä on sen värinen, kun se oli alun perinkin - harmaan lila. Kiva sävy, mutta houkuttaisi tuoda vähän ns. väriä elämään.

Tässä vaihtoehdot, joita olen pyöritellyt. Jotenkin nuo turkoosin ja sinisen sävyt houkuttavat eniten. Toisaalta vaalea roosaan taittava voisi myös olla ihana ja lämmin sävy.

Mikä miellyttää silmää eniten? Entä mikä sinun mielestäsi sopisi juuri tuohon seinään? Onko teillä kotona jotain eri värisiä seiniä? Jos on, niin mitä värejä löytyy? 



10 kommenttia:

  1. Mekin maalataan lauantaina varmaan olohuoneeseen seinä :D Meillä tulee perinteistä vaalean harmaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, samat puuhat siellä siis :) Vaalea harmaa on varma valinta. Sehän näissä väreissä onkin - tekisi mieli laittaa jotain VÄRIÄ, mutta sitten siinä on se riski, että vuoden päästä alkaa ärsyttää. Hmmm.... hmmmm.....

      Poista
  2. Paha sanoa yhden seinän perusteella mikä sävy olisi paras, mutta koulutukseni ja työn tuoman viisauden perusteella suosittelen kahmimaan kaikki parhaat sävymallit rautakaupan lappuina ja kokeilemaan! Ja pystyyn, en tajua minkä takia ihmiset mallaa seinämaalia vaakatasossa?! Tai valitsee ulkomaalin sävyn sisävalaistuksessa.. Sitten haetaan uutta maalia kun "ei se ollutkaan yhtään sitä mitä mä hain." Okei, meni sivuraiteille :D Äläkä pelkää, että väri alkaa ärsyttämään ;) Mä maalasin kesällä tuulikaapissa yhden seinän kirkkaan keltaiseksi (Tikkurila K302) ja nyt haluan samaa sävyä kaikkialle! Tai turkoosia! Tai jotain! Oon yllättäen kyllästynyt vaaleanharmaaseen.. Ja se vielä, että kiiltoaste vaikuttaa sävyyn ja yleensä sävy kun sävy on isolla pinnalla (seinä) tummempi kuin mallilastussa. Näillä ohjeilla ja oman maun mukaan mun top 3 olis noista 1, 2, ja 4. Alimmat siniset menee aika kylmäksi ja eka marjapuuronpunainen on tunkkainen, toinen äklö ja kaks vikaa ehkä menis. Toivottavasti en ihan sekoittanut enkä lytännyt sun ideoita :D Tärkeintä on, et valkkaat omasta mielestä kivan värin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh wow!! Siellähän olikin ruudun takana tosi ammattilainen! Kiitos tosi paljon kommenteista! Näistä rohkaistuneena ainakin nyt maalataan seinään jotain kunnon VÄRIÄ. Tuon mä tiesinkin, että väri isolla pinnalla näyttää yleensä tummemmalta kuin pienessä lapussa. Mun suosikit itseasiassa taitaa olla aikalailla samat. Toisaalta toi sinisten eka vähän houkuttaa, mutta se on ihan totta, että vaaleat kylmät siniset ja kylmä talvi.. hrr... :)

      Kiitos tosi paljon vinkeistä! Arvostan kovasti <3 Ja kuulostaapa kivalta teidän värikäs seinä! Onko se blogissa esiteltynä? Pitääpä mennä tutkimaan :)

      Poista
    2. Hahaa, en mä turhaan itteeni sisustajaks oo lukenu ;D Ja rautakauppahommista myös on ja tulee edelleen olemaan kokemusta. Se on oikeesti aika harmi, että Suomessa on niin paljon kylmää valoa. Siniset seinät voi näyttää aivan taivaallisilta jossain etelämmässä, mutta palelen henkisesti kun kuvittelen kattelevani sinistä seinää Suomen talvessa :D Sen takia meidän valkoisetkin seinät on lämpimiä valkoisia.

      Ja ole hyvä, teijän seinästä tulee varmasti magee! Keltainen seinä ei oo esiteltynä kun eteinen on niin pieni etten oo saanu sitä ikinä kuvattua, hah! Muun kämpän esittely on vähänniinku työn alla.. ;)

      Poista
    3. Toi on muuten ihan totta. Minäkin viileällä turkoosilla ajattelen hakevani semmoista arabic tai aasia tunnelmaa, mutta kylmässä valossa kinosten keskellä se ei välttämättä olekaan ihan samalla tavalla toimiva :) No, laitan sitten kyllä kuvia, kun saadaan uusi seinä aikaan :)

      Poista
  3. Maalaaminenhan on siitä kuitenkin hyvä keino uudistaa, että päälle on suht helppo maalata taas uusi sävy, jos ei tulekaan hyvä. Tsekkaapa sellainen kuin Tikkurilan Maininki: kuvia löytyy vähän huonosti, mut esim. täällä: http://rouvaeriksson.blogspot.fi/2014/03/kuopuksen-kamari.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana sävy tuo linkkaamasi!! Tosin, näyttää hurjan erilaiselta eri kuvissa :) Me vaihdettiin eilen tuo järjestys ja VITSIT uusi (eli vanha) järjestys sopii NIIN paljon paremmin!! Oon nyt jo siitä niin fiiliksissä, että ehkä odottelenkin seuraavaa sisustusuudistustarvefiilistä ja isken sitten sitä vastaan maalipensselillä :)

      Poista
    2. Laitan! Heti kun jaksan/ehdin siivota ensin ja oon kotona päivänvalon aikaan. Eli.. ehkä huhtikuussa :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan