MOSSA

13.2.2016

Olen jo jonkin aikaa tilaillut luonnonkosmetiikkaa netistä, koska a) laiskuus b) alebongailut c) illan omat hetket. Suosikkikauppani on The Natural Goods Company, jota olen jo aiemminkin kehunut. Tyylikkäät nettisivut, selkeä navigaatio, toimiva nettikauppa ja salamannopea toimitus. Ainiin, ja tietenkin välillä hyvät alet ;)

Kyseinen putiikki toi juuri markkinoille Mossa-sarjan, jota sain kunnian testata. Mossa nimi sarjalle tulee englannin moss-sanasta. Se sammal, ei se Ronn.

Mossa on nyt alkuvuodessa Suomeen saapunut sertifioitu (ECOCERT) luonnonkosmetiikkasarja, joka edustaa edullisempaa luomukosmetiikkaa. Mossan aktiiviaineet ovat lähtöisin pohjoisessa kasvaneiden marjojen tehoaineista. Pohjolan pitkät, kylmät ja pimeät talvet luovat kasveille haastavat kasvuolosuhteet, eivätkä useat kasvilajikkeet pysty menestymään pohjoisen ilmastossa. Vuosikausien sopeutumisen jälkeen monet marjalajikkeet ovat kuitenkin kehittäneet mekanismin, jonka avulla ne selviävät näistä ääriolosuhteista. Tämän prosessin ansiosta näissä marjoissa on erityisen paljon ravinteita, kuten antioksidantteja ja vitamiineja.

Pienet, mutta tehokkaat pohjoisen marjat ovat inspiroineet Mossan syntyä. On jo pitkään tiedetty, että ne ovat terveellisiä syötyinä, mutta tutkimukset vahvistivat, että marjat ovat erittäin hyviä raaka-aineita myös ihonhoidossa. Mekanismit, jotka saavat nämä marjakasvit selviytymään pohjoisen luonnon ääriolosuhteista, suojaavat myös ihoa vapailta radikaaleilta ja stimuloivat solujen uusiutumista. Tuotteissa käytetään uutteita sekä viljellyistä että villinä kasvavista marjoista, kuten lakasta, vadelmista, mustikoista, ruusunmarjasta, herukoista, tyrnimarjoista, pihlajanmarjoista ja karpalosta.


Tässä omia kokemuksiani:

Pakkausten ulkonäkö 
Oikein kauniit pakkaukset, sekä pahvit että itse purkit. Näitä pitää tosi mielellään kylppärin kaapissa. Hieman ehkä yllätti muutaman pahvipakkauksen ylimääräinen tila - odotin hieman suurempaa purkkia sisällöksi.

Pakkausten toimivuus
Pumppupulloista ehdoton plussa. Sormista ei hyppele voiteeseen pöpöjä ja purkit myös säilyy tosi siistinä. 

Tuotteiden tuoksu 
Ai-van ihana. Minulla oli näitä ennen käytössäni L300-sarja, joka sopii iholleni tosi hyvin. Ja siinä ei ole mitään hajusteita. Hyvä juttu, mutta vähän tylsää. Siispä mikä ihana tuulahdus näistä Mossan purkeista tulikaan. Ihanan raikas marjojen tuoksu, niin että tuntuu, kuin söisi samalla sorbettia, kun taputtelee voidetta kasvoille.

Tuotteiden koostumus
Todella hyvä. Ei liian tuhti eikä liian litku. Pahinta on se, kun jotkut kosteusvoiteet tai meikkivoiteet ikäänkuin jäävät ihon pintaan ja koskettaessa rullautuvat siitä pieninä hippuina pois. Iyh. Nämä imeytyivät nopeasti, selvästi ihoa kosteuttaen. 

Tuotteiden toimivuus
Parin viikon käytön jälkeen iho on oikein hyvässä kunnossa. Voisin siis ainakin omalle iholleni sanoa Mossan toimivan hyvin. Ainut epäilyni on silmänympärysvoide, joka harmittavasti kaikilla muilla "kriteereillä" on selvä suosikkini. Silmäkulman ihottuma nimittäin palasi tämän reilun viikon kokeilun aikana. Saanen kuitenkin korostaa, että se voi kyllä tulla ihan mistä vaan muustakin syystä, Mossalla ei välttämättä ole asian kanssa sen enempää tekemistä, kuin hamsterilla triathlonin kanssa. 

Hinta
Hinta näissä on mielestäni tosi kohdallaan. Luonnonkosmetiikaksi tosiaan jopa edullinen sarja. Siitä iso plussa. 

Yleisarvosana 
9 ja päivänkakkara!


Lisätietoa:
http://mossacosmetics.com/fi
Mossa The Natural Goods Companyn sivuillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan