PAREMPIA PESUAINEITA

20.3.2016


Olen aiemminkin jo kirjoitellut siitä, miten into olisi kova vähentää kemikaalikuormaa elämästä. Usein homma vaan tyssää mukavuudenhaluun (tuttu purkki sitä ja tätä tutulta hyllyltä kaupasta) tai rahaan (kolme kertaa kalliimpi pesuaine.. hmm.. ei pysty).

Havahduin tähän pesuainehommaan siinä, kun Nopsu halusi pestä peilejä. Annoin hänen suihkutella peilinpesunestettä ja pyyhkiä sitä rätillä. Tottakai sumu leviää ainakin puolen metrin säteelle ja sitä poika sitten minuutin tai pari hengitteli. Entä esimerkiksi keittiön putsaaminen. Paljonko pöytäpinnoille oikeasti jää kemikaaleja? Ja entäpä astianpesuaine? Miksi se on myrkynvihreäksi värjättyä? Paljonko sitäkin jää astioihin huuhtelun jälkeen ja päätyy loppujenlopuksi meidän masuihin.

Siispä kun sähköpostiini pompsahti mainoskirje, joka tarjosi myrkyttömiä pesuaineita hyvällä alennuksella, päätin tehdä muutaman tuotteen tilauksen.

Attitude on maailman ensimmäinen sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali kodinpuhdistussarja. Attitude-tuotteet on valmistettu yksinkertaisista​​, luonnollisista ainesosista,  kuten vedestä, eteerisistä öljyistä ja sitruunahapoista. Tämä takaa, että kotisi on allergisoimaton, puhdas ja raikas, eikä kuormita ympäristöä. Koko Attitude-tuoteperhe on vegaaninen.

Valmistaja vähentää aktiivisesti hiilidioksidipäästöjään ja jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla lisää puita. Myös päästöt, jotka syntyvät tuotteiden kuljetuksessa Suomeen, hyvitetään.

Saas nähdä, miten nämä toimivat käytössä. Ainakin yksi etu on nyt jo havaittavissa; ulkonäkö :) Otin vertailuksi samat "tavalliset" purkit riviin. No, mitä sanotte, kummanko ulkoasut miellyttävät enemmän silmää? :)


Onko teillä kokemusta ekopesuaineista? Onko vinkata jotain edullisia merkkejä? Mites toi pyykinpesu, mitä aineita siihen käytätte? 


4 kommenttia:

 1. Kerro sit oliko hyviä! meilläki Fanni haluaa usein auttaa siivouksessa nii tämmöset ois hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä muistaa kertoa! Jos ei blogissa, niin ihan livenä :)

   Poista
 2. Minnna N5/6/16

  Pyykinpesussa ihan loistoja on pesupähkinät ja tahrojenpoistoon sappisaippua, kannattaa tutustua ! Ja on ainakin meidän 2,5veen sotkuvaatteisiin tepsinyt ;) ja pesupähkinöitä liottamalla saa ilmeisesti hyvää puhdistusainetta, eli niistä on moneksi! Terkuin vahingossa blogiisi eksynyt, saman asuinalueen (ex)asukas joka jo fb-kirppisostojen myötä ajatteli et sun on oltava huippu tyyppi, ja blogi vaan vahvisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa kiva saada kommentti tänne vähän vanhempaan postaukseen (ja samalla muistuttaa, että pitääpä kirjoittaa arviota noista), mutta hei apua VILKEN komment! Tulin niin hyvälle tuulelle tuosta viimeisestä lauseesta <3 <3 <3 Kiitos!!

   Ja täytyypä tosiaan testailla noita pesupähkinöitä. Haha, kuulen nyt jo mieheni hörähtävän pelkälle ajatukselle :D

   Ihanaa kesää sinulle <3

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan