KAIKKI KOTINI

24.7.2016

Asuntokuumeisena sain himon listata kaikki kodit, joissa olen lapsuudenkodin jälkeen asunut. Aikamoista, tämä nykyinen asunto on kolmastoista koti! Olin varma, että minulla on paljonkin kuvia kustakin asunnosta, mutta hitsit ei ollutkaan. Siispä kaivoin edes jonkun kuvan, joka edes on otettu kyseisessä asunnossa :)


#1  KORTEPOHJA / JYVÄSKYLÄ

"Kortsuun" muutin suoraan lapsuudenkodista 19-vuotiaana. Asunto oli kolmen tytön jakama soluasunto. Asuin tuossa asunnossa ehkä 1,5 vuotta. Kortepohjasta muistan päällimmäisenä eron joensuulaisen poikaystävän kanssa, pari ihastumista sekä omillaan asumisen outouden sekä yksinäisyyden tunteen.


#2 VAPAUDENKATU / JYVÄSKYLÄ

Keskustaan muutin, koska opiskelukaverillani vapautui kaksiostaan kämppiksen paikka ja kyseinen kaveri vietti suurimman osan aikaa itseasiassa Joensuussa, joten minulla oli käytännössä asunto itselläni. Tuossa asuin varmaankin vajaan vuoden. Muistan, että siinä kämpässä oli talvella ihan sairaan kylmä!


#3 YRJÖNKATU / JYVÄSKYLÄ

Kyseessä oli tuoreen poikakaverin maailman pienin yksiö, mutta se riitti hyvin silloin jaettavaksi. Asuimme tuossa asunnossa muutaman kuukauden..


#4 GÖTEBORG / RUOTSI

.. ennenkuin lähdin Ruotsiin vaihtoon. Asuin Göteborgissa aivan Lisebergin huvipuiston kupeessa. Sellaisessa opiskelijakylässä. Parhaiten muistan kylän hauskat teemabileet lähes viikottain, poikakaverin ikävöinnin ja että treenasin paljon. Ja shoppailin paljon :)#5 LUTAKKO / JYVÄSKYLÄ

Tämä oli aivan upea kaksio ehkä Jyväskylän parhaalla sijainnilla. Järven rannassa ja silti keskustaan noin kilometri. Matka koululle kulki järven rantaa. Muistan, että talvella välillä luistelin luennolle! Tähän asuntoon nivoutuu myös übermahtava työ Alkossa ja sen loistoporukka, sekä vauhdikas ainejärjestöelämä. Ja tietenkin asuminen ekaa kertaa poikakaverin kanssa yhteisessä asunnossa.
#6 RAUTPOHJA / JYVÄSKYLÄ

Muutaman vuoden jälkeen meille tuli ero. Muutin (tulevan) erittäin rakkaan ystäväni kanssa kämppiksiksi Rautpohjaan. Tuosta ajasta muistan ehdottomasti parhaiten tanssiryhmämme. Kultaisimpia muistoja elämässä! Ystäväporukka, jolla treenasimme kovaa, esiinnyimme paljon ja juhlimme siinä sivussa aina kun oli mahdollista :)#7 KESKIKATU / JYVÄSKYLÄ

Koska ystävälleni oli muuttamassa samaan asuntoon poikakaveri, sain minä kenkää. Hauskaa tietysti oli, että olin juuri ehtinyt tehdä vuokrasopimuksen ja noille tulikin ero :) No, kaikenkaikkiaan ehdin asua Keskikadulla vain yhden kesän, sillä sain "oikeita" töitä valmistumisen jälkeen ja muutin rohkeasti Lahteen, jossa en aikaisemmin ollut käynytkään.


#8 HIRSIMETSÄNTIE / LAHTI

Lahteen muutto oli kunnon elämänmuutos - eikä siinä kohdassa niinkään positiivinen, mutta pakollinen vaihe matkalla tulevaan. En tuntenut Lahdesta ketään, työstä en erityisesti pitänyt ja ikävöin kovasti tanssiryhmäämme ja Jyväskylää. Asunto oli aivan mahtava ja hauskaa oli ensimmäistä (toistaiseksi ainutta) kertaa elämässä omistaa auto. Koska työ kaupassa vaihtui istumatyöhön, pyöräily autoiluun ja tanssitreenit jäi, lihoin tuona syksynä muuten aika mahtavasti.


#9 KOLMAS LINJA / HELSINKI

Sain onneksi pian uuden työn saman firman sisällä ja muutin Helsinkiin. Voi pojat, tähän asuntoon liittyy eniten erilaisia muistoja elämästäni! Ehkä parempi, etten kaikkea edes tänne luettele ;) Asuin tässä myös puolisen vuotta erään poikakaverin kanssa. Asunto oli myös ystävälläni vuokralla, kun olin Berliinissä työvaihdossa. Tässä asunnossa asuin kuusi vuotta, joka onkin pisin aika missään.
#10 BERLIINI / SAKSA

Asuin yhden kesän Berliinissä ihanassa kattohuoneistossa. Tai siis huoneessa, yksiöhän se oli. Berliini oli aivan täydellisen ihana, mutta tuo aika oli kyllä sellaista itsensä etsimistä muuten. Olin hieman yksinäinen ja odotin kovasti aina seuraavia Suomen vieraita kylään, ja joogasin paljon.#11 ALPPILA / HELSINKI

Kolmannelta Linjalta muutin sitten ensimmäiseen omistusasuntoon. Joku hauska tyyppi joskus sanoi minulle, että jos sitä oikeaa miestä ei ala löytyä, niin osta asunto. Ja näin kävi, voitteko uskoa, että kävimme J:n kanssa ekoilla treffeillä samalla viikolla, kun maksoin yksiöstäni käsirahan. Tähän aivan huippuihanaan Alppilan asuntoon ei liity kamalasti muistoja, sillä vietin kuitenkin paljon aikaa J:n luona Siltasaaressa ja reissasimme paljon.
#12 SILTASAARI / HELSINKI

Pian siis päädyin myymään yksiöni, jotta pääsisimme kunnolla aloittamaan yhteistä elämää J:n kanssa. Muutin hetkeksi asumaan hänen isoon yksiöön Hakaniemeen. Tuosta asunnosta muistan, että olihan siellä vähän ahdasta :D Minulla taisi olla vaatekaapissa pari hyllyä. Mutta sopu ja rakkaus antoi hyvin tilaa.#13 NYKYINEN KOTI

Löysimme todella pian tämän nykyisen kodin, kun aloimme etsiä yhteistä asuntoa. Olen nyt (asuntostresseissäni) nauranut monesti, että hitsi me muutettiin tänne kyllä ihan sokkona. Ihastuttiin asuntoon ja mietittiin, että kivan oloinen alue. En edes tainnut katsoa, että miten bussit kulkevat töihin! Intuitio tässä kuitenkin johti oikeaan, olemmehan viihtyneet tässä ihan 110%.

Tämmöinen on minun asuntojen taival! Valtava määrä muistoja vilisi mielessä, kun tätä kirjoitti.

Miten te muut? Oletteko lapsuudenkodin jälkeen asuneet kymmenissä asunnoissa vai kenties vain muutamassa? Oletteko jääneet samalle paikkakunnalle vai kiertäneet maailmaa? Olisi kiva kuulla!


15 kommenttia:

 1. Mie olen lapsuudenkodin jälkeen vaihtanut paikkakuntaa kolme kertaa ja miehenkin kanssa meillä on kierroksessa neljäs yhteinen koti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja toi jyväskylän lutakko! Se on kyllä paikkana ihan mahtava.

   Poista
  2. Hyvä frekvenssi sielläkin siis uusiin ympäristöihin :) Lutakko on aivan <3 Ainakin oli vuosina.. öö.. 2004-2006! Apua, siis KYMMENEN vuotta sitten ja ylikin!

   Poista
 2. Sulla on siis sama juttu, että juuret on kasvaneet vähän sinne tänne. Jotkut asuvat koko ikänsä samalla paikkakunnalla eikä siinä mitään. Siinä vaiheessa iskee kateus, kun joillakin on sama ystäväpiiri sieltä vaippaiästä asti, mutta itse olen sitä mieltä, että matkailu avartaa maailmaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itse en osaisi edes kuvitella elämää niin, että olisin jäänyt Joensuuhun. Ainakin näin jälkeenpäin ajatellen elämä on kuljettanut juuri niinkuin on pitänytkin <3 Koskas teille saa tulla uuteen kotiin käymään kylässä? :)

   Poista
 3. WOW, tosi monta kotia on sinullakin ollut! Minulla on ollut lapsuuden kodin jälkeen 10 kotia ja tämä on 11. (jos lasketaan myös 3 eri työharjoittelupaikan kodit mukaan, joissa asustelin kerrallaan 3 kuukautta). Lilianin aloitettua kouluun pitäisi osata viimeistään pysyä samassa paikkaa, mutta sitä ennen on löydettävä vielä ainakin yksi unelma koti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oot siis hyvin samaa rataa tulossa, sillä olethan mua vähän nuorempikin :) Tänään jännitetään kun jätetään tarjous asunnosta siellä vähän lähempänä teitä :) Että ette nyt ihan heti sitten saa muuttaa!! :)

   Poista
 4. Aivan ihana postaus, tällainen olisi tosi hauska tehdä itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hei HEI, sehän kuulosti siltä, että HAASTAN sinut nyt tekemään samanlaisen postauksen! Vitsit miten itseä harmitti, ettei ollut kunnon kuvia mistään asunnosta. Ja toisaalta kyllä myös tajusin, että eihän paljon ennen tuota 2003 edes ollut digikameroita :D

   Poista
 5. Ompas sulla ollut poikaystäviä :D oot kyllä semmonen kaunotar et uskon et vientiä ollut :D mulla ei oo ollu montaa kotia mut iso muutos oli kyllä muuttaa Ranualta Espooseen,sieltä Helsinkiin ja sit Vantaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öööääääöööö.. ei kai niitä nyt NIIN montaa ole ollut :D (voin kertoa sulle joskus kyllä lukumäärän, mut pistettiin polttareissa listaamaan kaikki :D ) Ja joo, on kyllä varmasti ollut iso muutos tuo. Mutta onneksi muutit tänne <3

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Tällä hetkellä menossa neljäs koti. Jotkut ovat ehtineet asumaan vaikka missä. Minä olen asunut koko ikäni (36v.) samalla paikkakunnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pikkusiskoni osti juuri tuoreen aviomiehensä kanssa talon Joensuusta, joten kovasti näyttää, että hänellä myös tulee (8 vuoden päästä) 36v. mittariin samalla paikkakunnalla :)

   ps. kiva, kun jätit kommenttia :)

   Poista
 8. Tällä hetkellä menossa neljäs koti. Jotkut ovat ehtineet asumaan vaikka missä. Minä olen asunut koko ikäni (36v.) samalla paikkakunnalla.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan