RAAKAKAKKUA KESÄN MARJOISTA

5.8.2016



Pihassamme kasvaa punaviinimarjapensaita. Mikä onni! Olen kerännyt niistä jo monta kuppia syötäväksi ja hieman pakastimeenkin. Eilen pyöräytin niistä raakakakun. Reseptille tuli instagramin puolella jo pyyntöä, joten tässä se jakoon.

Pari huomiota tehtävä tosin; pohjaan vaihdoin alkuperäisen reseptin saksanpähkinöiden tilalle mantelijauhoa ja karkeaa kaurajauhoa, koska olen allerginen saksanpähkinöille. Kaurahiutaleiden takia kakku nyt ei sitten ihan virallisesti raaka ole. Ja toinen, tärkeähkö huomio; jos haluat pitää sauvasekoittimesi hengissä, säästä se tältä kakunteolta! Tähän toden totta tarvitsee jonkinlaisen monitoimikoneen, joka jauhaa sekä pohjan että erityisesti päällisen sileäksi. Nyt jälki oli vähän "rouheampi" ja Seppo Sauvasekoitin piti pistää jääkaappiin jäähtymään välillä :)

PUNAVIINIMARJARAAKAKAKKU

Pohja 
8 taatelia
60g kaurajauhoa
80g mantelijauhetta
ripaus suolaa

Täyte
200g viinimarjoja (punaisia tai mustia)
1,5dl kookosöljyä
1-1,5 dl hunajaa
1/2 tl vaniljaa
3rkl sitruunamehua
250g liotettuja cashewpähkinöitä

Laita cashewpähkinät (ja taatelit, mikäli käytät kuivattuja) likoamaan vähintään tunti ennen kakun tekoa. Jos jätät likoamaan yön yli, nosta kupit jääkaappiin. Kaada molemmista vesi pois liotuksen jälkeen. Valmisteluna jauha myös kaurahiutaleet blenderissä, jos teet tämän reseptin mukaan.

Pohjaa varten sekoita monitoimikoneessa (tai jollain supersauvablenderillä) taikinaksi taatelit, kaurajauho, mantelijauhe ja ripaus suolaa. Painele pohjaksi noin 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Sulata kookosöljy juoksevaksi. Surista sekaisin tasaiseksi massaksi kaikki täytteen ainekset ja kippaa ne pohjan päälle.

Anna kakun seisoa hetken aikaa kylmässä ennen tarjoilua.



Resepti muokattu Yhteishyvä-lehden tarjoaman reseptin pohjalta.

2 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen ja tuo värikin on niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos asuisitte edelleen lähellä, niin kutsuisin maistamaan palasen :) Maku on vaan parantunut, kun on ollut pari päivää jääkaapissa!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan