UNIHIEKKAPULA

18.9.2016


No kertokaas, kuinka teidän about kolmevuotiaat nukkuu? Täällä viimeiset viikot on hieman ihmetyttänyt se, kun lapsen unentarve tunneissa on lähes sama kuin äidin. Esimerkiksi eilen illalla unille poika kävi 20:45 ja heräsi tänä aamuna 5:50. Eli unta vain 9 tuntia. Eilen ei edes suostunut nukkumaan päiväunia (vaikka eilenkin oli herännyt jo reilusti ennen kuutta). 

Olemme aina noudattaneet säännöllistä päivärytmiä ja samaan aikaan nukkumaan blaa blaa.  Kokeiltu on laittaa nukkumaan aikaisemmin/myöhemmin, huoneessa on pimennysverhot ja en muutenkaan keksi mitään syytä, miksi unen tarve nyt näennäisesti on noin pieni. Hoidossa nukkuu päiväunet, kotona oikeastaan enää ikinä ei. 

Ärsyttävän tästä tekee se, kun eihän sitä itse koskaan pysty/malta mennä nukkumaan samaan aikaan kuin lapsi. Ja jos oma uni jää siihen 22:30 - 05:30, niin on se nyt ihan älyttömästi liian vähän. Itse kun tarvitsen oikeastaan yhdeksän tuntia yöunta. Viikonloppuisin pystyn nukkumaan helposti vaikka kahden tai kolmen tunnin päiväunia, koska... tarvitsen vaan unta. 

No, tänään väsymys ei niin paljon harmita, koska eilen oli aivan super hauska ilta. Oltiin meidän hyvien ystävien luona heidän tupareissa/synttärijuhlilla. Ja kuulkaa nyt tätä; ekaa kertaa IKINÄ Nopsun syntymän jälkeen kahdestaan iltaa viettämässä kavereiden kanssa! Kiitämme kauniisti kummitätiä, joka tuli Nopsun iltapuuhat hoitamaan ja alkuyön unet vahtimaan. Oli kyllä niin kivaa ja virkistävää! 

Toivottavasti muilla pikkumiesten ja -naisten unihiekka on vähän riittoisampaa sorttia kuin täällä meillä! 

8 kommenttia:

 1. Jaiikks mä menisin pitkin seiniä, jos neiti nukkus noin! Mä ainakin tarviin vklp vähintään 8h unta. Mut yöunet meilläkin on samaa luokkaa, sillä arkena neiti nukahtaa ehkä 21-22 väliin ja herää klo 6.00. Viikonloppuna herätään klo 7.00, mutta päikkärit nukataan myös kotona ja ne on 1-2.5h. Etenkin jos ollaan käyty uimassa aamulla, niin unet kyllä maistuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, no seiniä täälläkin on sillä silmällä katseltu varsinkin noina ennen kuutta heräämisen aamuina :) Päikkäriaika on kyllä niin ihanaa luksusta, kun sen joskus itselleen omaksi ajaksi saa. Tuntuu ihan hullulta, että joskus on ollut KAHDET päikkärit :D Tai just jotain monen tunnin unia keskellä päivää :) Itseltä se kyllä nykyisin onnistuu :D

   Poista
 2. Anonyymi19/9/16

  Meidän 3v ei oo päikkyjä nukkunut pitkiin pitkiin aikoihin. Yö unille menee 19.30-20 ja herää 6-7, MUTTA uni ei todellakaan ole kokoaikaista! Yöllä herätään 2-5 kertaa. Milloin pissattaa,milloin pelottaa,milloin mitäkin..poika ei oo nukkunu kokonaisia öitä oikeestaan koskaan. Ollaan koitettu vaikka mitä poppakonsteja wy yöt ois ees vähän rauhallisempia mutta ei..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on just kans se toinen riesa - rikkonaiset yöt. Sen suhteen täällä on *koputtaa puuta* päästy suht helpolla. Välillä tulee epämääräisiä yöheräämisiä, mutta pääasiassa kuitenkin yöt nukutaan putkeen. Paljon tsemppiä teille siis myös!! Kyllä se jossain vaiheessa sitten helpottaa - teini-iässä viimestään, heh heh :)

   Poista
 3. Anonyymi19/9/16

  Voisko olla joku kasvun kausi ja nälkä yllättää? Tai herääkö pissahätään? Meillä tyttö heräs välillä ajoissa kun luuli että on jo aamu (johtuen mun vuorotyöstä kun ite herään jo 5jälkeen aamuvuoroon). Tytölle selitettiin että se saa nukkua siihen asti että isin herätyskello soi. Laitettiin herätyskello soimaan vkloppunaki siihen aikaan kun olis tavoite nukkua 7-7:30. Nyt ei enää kelloa tarvi vaan unet on pidentyny normaaleiksi. Toki välillä tulee yöllä pelkoja tai painajaisia ja niihin herää mutta nukkuu kuitenkin aamulla pidempään. -ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen haaveillut lapselle semmoisesta herätyskellosta, jossa on tyyliin sininen valo niin kauan kun on uniaika ja sitten vihreä valo, kun on aamu ja saa nousta. Kellon voi siis asettaa tiettyyn aikaan vaihtamaan väriä. En vaan tiedä, mistä tämmöisiä saisi!

   Varmaankin joku asia siellä herättelee.. yölliset ajatukset tai pahat unet tms. Aamun herätyksiä kyllä ei selitä sen enempää nälkä kuin vessahätäkään, koska kummankaan asian hoitamisessa ei pojan näkökulmasta ole minkään sortin kiirettä :)

   Hyviä unia teidän porukalle! :)

   Poista
 4. Meidän 3,5v. tyyppi vetelee vielä joka yö 20.30-06.30 unia ja parin tunnin päikkärit siihen päälle. Unta kertyy vuorokaudessa siis n. 11 tuntia. Onneksi! Odotan kauhulla sitä hetkeä, kun päiväunet jää pois. Tsemppiä teille! Toivottavasti tämä on vain yksi vaihe teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan mahtavalta noin hyvät unenlahjat! Mä kans äidiksi tullessani luulin, että lapset nukkuu päiväunia tyyliin kouluikään asti :D Ei ainakaan käynyt mielessä, että osa jättää jo alle kolmevuotiaana päikkärit pois..

   Mutta kyllä siihenkin sitten tottuu ja se siinä on kiva, että ei tarvitse viikonlopun menoissa ottaa huomioon, että 12-14 tyyliin pitää sit olla kotona.

   Hyviä unia teidän porukalle!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan