KOLMEVUOTISNEUVOLASSA

10.10.2016


Muistin varata 3v-neuvolan tosi ajoissa - synttäriviikon maanantaina. Mutta kävikin niin, että saatiin heti torstaille aamuun aika. 

Hassua, siinä missä odotusaikana ja vauva-aikana tuolla mukavassa neuvolassa kävi todella tiheään, niin nyt käydään vaan kerran vuodessa. 

Mitä kolmevuotistarkastukseen sitten kuului? 

Palikoiden pinoamista - se meni hyvin.
Pallon heittämistä - hyvin onnistui sekin.
Viivaa pitkin kävelemistä - no, ihan viivalle jalat eivät osuneet, mutta kuulema katsottiinkin enemmän vaan askellusta.
Tasajalkahyppyjä ja yhdellä jalalla seisomista - score.
Piirtämistä - no tässä äidin mielestä on eniten parantamisen varaa, mutta kuulema riittää, että kynällä paperiin jotain jälkeä tässä iässä saa.
Ruumiinosien tunnistamista - siinä meni kaikki oikein.
"Sanojen tunnistamista kuvista" - hankala selittää, mutta sanoja ja kuvia :) Hyvin meni.

Sitten vielä mitattiin pituus ja paino. Pituus otettiin ensimmäistä kertaa "pystymitalla" ja tulos näytti sen verran vähän, että tarkistettiin "vauvamitalla" ja sieltä tulikin heti sentti lisää. Pituus meni tasaisesti omalla "miinus-yksi-käyrällä" ja paino ihan keskikäyrällä. 

Lopuksi oli hauska juttu eli näön tarkistus. Nopsu jaksoi tosi reippaasti luetella kaikki kuviot ja itsekin ihan hämmästelin keskittymiskykyä ja tarkkuutta. 

"Reipas, puhelias poika. Puhuu hyvin lauseilla, noudattaa ohjeita. Piirtää mallikuviot. Karkea motoriikka. Näkö normaali. Lähinäkö normaali. Kuivana pysyy. Normaali ruokavalio." 

Hyvä käynti kaikenkaikkiaan! Mitä kuului muiden kolmeveeneuvolaan? Oliko samat testit vai jotain erilaista? Olen kuullut, että osalta on kyselty jo värejä 


2 kommenttia:

  1. wow kyllä miten reipas poika teillä on ! Meillä ei todellakaan suostuttu nuihin kahteen vikaan :D Ainakaan ei temperamentti puutu :D Meillä oli lisäksi värikoe, jossa piti vaan laittaa punaista ja keltaista oikeille paikoille, mutta tuota viivalla pitkin kävelemistä ei ollu, vaan sen sijaan varpailla kävelemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis hauska, miten voi olla eroja jo ihan saman neuvolankin toimintatavoissa, että mitä testaillaan :D Ilmeisesti siis jopa "neuvolantädistä" kiinni. Tsemppiä Lilianille uusintakäyntiin <3

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan