PÄIVÄ PALOASEMALLA

26.11.2016









Tänään vietettiin monilla paloasemilla "Päivä paloasemalla" -tapahtumaa liittyen paloturvallisuus-viikkoon. Selvähän se, että tämän tulevan palomiehen kanssa hypättiin autoon jo hyvissä ajoin ennen kymmentä ja ajeltiin lähellä olevan vapaapalokunnan paloasemalle. Autot olivat oikeasti aika isoja ja jänniä - lisäksi pääsi kokeilemaan palomiehen varusteita ja olispa päässyt testaamaan savusukellustakin. Nopsulla kesti hyvän aikaa kerätä rohkeus käydä istumassa paloauton kyydissä, joten jätettiin nuo jännittävämmät rastit myöhempään. 

Tosi kiva aamupäivä ja onnistuneesti järjestetty tapahtuma! Ollut tosi väsyttävät viikot tässä takana ja bloggaaminenkin on jäänyt vähän sivuun. Onneksi nyt pahimmat kiireet ja stressit alkaa helpottaa. Kun saataisiin vielä papakinyon maha myös kuntoon (epäselviä selvitettäviä asioita), niin olisi koko perhe taas täydessä touhussa. 

Mukavaa viikonloppua kaikille! 💕

INSPIROIVAT NAISET: MAAILMAN ILOISIN YRITTÄJÄ SINI

18.11.2016

Mikä tekee joistain ihmisistä erityisen inspiroivia? Mistä he saavat intonsa ja palonsa siihen, mitä tekevät? Miksi niin usein varsinkin me naiset olemme kateellisia toisten menestykselle ja jopa onnellisuudelle? Mitä asialle voisi tehdä?

Pimenevässä syksyssä pysähdyin pohtimaan noita kysymyksiä ja vastauksien löytämiseksi haastattelin muutamaa tuntemaani inspiroivaa ja innostavaa naista. Jotta voisimme yhdessä inspiroitua itsekin ja pystyisimme elämään enemmän toisiamme kannustaen ja tukien. Muiden iloista itsekin iloiten.



MAAILMAN ILOISIN YRITTÄJÄ SINI

Sini Havukainen on kokenut sairaanhoitaja-lähihoitaja-kätilö, joka elää tällä hetkellä yrittäjyydelle. Sini on perustanut viimeisen parin vuoden aikana, ei yhden, vaan kaksi yritystä. Carelina tarjoaa sosiaali- ja terveyspalveluita moniin elämänvaiheisiin: tukea ja neuvontaa odottaville perheille ennen lapsen syntymää ja sen jälkeen, apua kiireiseen lapsiperhearkeen sekä kotihoitoa ja kotisairaanhoitoa senioreille. Layette-sovellus puolestaan tuo Suomen neuvoloissa käytettävän, maailman parhaaksi valitun tietotaidon ympäri maailmaa kaikkien puhelimiin täysin ilmaiseksi. Applikaatio antaa päivittäistä tietoa raskauden etenemisestä ja vastasyntyneen kasvamisesta aina kolmeen ikävuoteen saakka. 


Mikä sai kätilön ryhtymään tuplatoimitusjohtajaksi?

"Rakastin työtäni synnyttäneiden vuodeosastolla ja synnytyssalissa, mutta elämäntilanne sattui olemaan sopiva. Muutimme mieheni työkomennuksen vuoksi Kaliforniaan Piilaaksoon ja siellä innovatiivinen yrittäjäilmapiiri imaisi minut mukaansa. Takaisin Suomeen muutettuamme luin yrittäjän ammattitutkinnon ja perustin kaksi yritystä: Carelinan ja Applicadon.

Olen näiden parin viimevuoden aikana oppinut aivan älyttömästi bisnesmaailmasta. Ennen Suomeen muuttoa minulla ei ollut pienintäkään hajua yrityksen pyörittämisestä, puhumattakaan sellaisen perustamisesta sote-alalle. Mutta oli sitäkin kovempi into, positiivinen ote elämään ja valtava intohimo tehdä sitä mitä teen. Mietin, että jos kerran muutkin pystyy tähän, niin miksi itse en pystyisi. Ja toisinpäin ajateltuna: jos minä pystyn, niin kaikilla on siihen mahdollisuus."


Keiltä olet saanut tukea?

"Ehdottomasti suurin tukijani on ollut mieheni, mutta annan sydämellisen kiitoksen myös mahtavalle ystäväporukalleni sekä itsestäänselvästi Carelinan työntekijöille ja Applicadon muille osakkaille. Tämä on tiimityötä parhaimmillaan.

Olen myös saanut tukea eri virastoista (esim. Ensimetri, Kela, Verotoimisto, pankki ja ennen kaikkea tilitoimistot). Liityin myös Tammerkosken Nuorkauppakamariin ja olen saanut sitä kautta todella yrittäjähenkisen tukiverkoston ja mahdollisuuden upeisiin koulutuksiin."


Mikä saa sinut uskomaan tekemiseesi myös haastavina hetkinä?

"Usko tulevaan on suurin kantava voima. Pitää vaan pitää yllä mahtavaa tekemisen meininkiä, eikä saa lannistua vastoinkäymisistä. Elämä on joka tapauksessa yhtä vuoristorataa, täynnä pettymyksiä, mutta myös niitä järjen räjäyttävän mahtavia hyviä uutisia. Olen myös huomannut, että hyvät uutiset tuovat lisää hyviä uutisia. Pitää uskaltaa unelmoida isosti. Jos haaveilee pienesti, tuskin saavuttaa vahingossa mitään suurta. Kahden yrityksen pyörittäminen vaatii ihan valtavan kovaa ja sinnikästä työtä, mutta samalla minulla on vahva luotto siitä, että tulevaisuudessa tämä on myös taloudellisesti hyvä idea."


Mistä kaikki positiivisuutesi oikein pulppuaa?

"Tätä kysytään minulta usein. Tyyliin ”Mitä olet vetänyt ja onko sitä vielä jäljellä? ” tai ”Oletko käynyt mittauttamassa kilpirauhasarvosi?” Jotenkin aivoni vaan pulppuavat onnea ja kiitollisuutta elämää kohtaan. Olen sanonut, että vaikka painan ympäripyöreitä päiviä, pärjään niin kauan kun osaan nauttia elämän pienistä asioista. Katson koko ajan ympärilleni: oi, miten ihana tunnelma. Oi, miten kaunis maisema. Oi, miten kaunis kynttilä. Oi, miten rakkaita ihmisiä ympärillä. Rakastan ja palvon ihan yltäkylläisesti lapsiani ja miestäni. Arvostan heitä ihan hirveästi. Uskon, että he jos ketkä antavat minulle voimaa ja energiaa!

En koskaan ole osannut olla kateellinen kenellekään. Olen todella onnellinen ihmisten onnistumisista. Osaan olla onnellinen ja samalla toivoa itsellenikin tapahtuvan yhtä hienoja asioita."


Miten voisimme paremmin arjessa tukea ja tsempata toisiamme?

"Meidän pitää ennen kaikkea osata nauttia toisten onnistumisesta. Jokaisen kannatta hankkia sellaisia ihmisiä ympärilleen, jotka ovat samanhenkisiä kuin itse. Kannustavia, eteenpäinpuskevia ja voimaannuttavia.

Mielestäni kaikkien tulisi auttaa, tukea ja tsempata toisiaan. Menestyäkseen pitää haluta itselleen hyvää, mutta samoin myös toisille. Itselläni vilpitön auttamisen halu pulppuaa sydämestä. Annan hyvän kiertää. Uskon, että jos kaikki ajattelevat hyvää toisistaan ja auttavat arjen pikku asioissa, maailma voi muuttua paremmaksi paikaksi. Silloin myös voin luottaa, että kun itse tarvitsen apua, voin sitä myös saada."


Lämmin kiitos Sinille!
Ja kaikkea hyvää seka Carelinalle että Layettelle! 

JOULUIHMISIÄ?

13.11.2016


En ole ihan varma, mikä jouluihmisen määritelmä noin virallisesti on, mutta en sellaiseksi ainakaan ennen itseäni ole laskenut. Siitä lähtien, kun olen 19 vuotiaana muuttanut kotoa pois, olen viettänyt jokaisen joulun Joensuussa äidin luona. Ihan kiva on ollut mennä syömään tuttuja jouluruokia, saada pari pakettia ja nukkua pitkään. Omassa kotona en koskaan ole joulua mitenkään "laittanut", en ole omistanut mitään joulukoristeita enkä leiponut joulujuttuja. En ole myöskään varmaan ikinä lähettänyt yhtään joulukorttia. Voih, kuulostanpa kylmältä ja jouluttomalta :) 


Mutta. 

Tässä viimeisen parin vuoden aikana (joku nokkela voisi päätellä että äitiyden myötä) itseänikin on alkanut joulun perinteet houkuttelemaan. Eikä vähiten siksi, että vihaan pimeää ja tähän marras-joulukuuhun todellakin tarvitsee kaikki mahdolliset saatavilla olevat (lailliset) piristeet. 

Siispä ajattelin nyt ottaa vähän vahinkoa takaisin ja toimme Nopsun kanssa joulukuusen tänne ylös jo tällä viikolla. Varastoa siivotessa löytyi myös kynttilä-le-likkö(?) Mikä sen nimi on? Paistettiin myös yksi erä pipareita ja glögiä on juotu monta mukillista. 


Tämä syksy on ollut aika uuvuttava (hell, the year has been!!) joten odotan todella paljon joululomaa. JOKA ON YKSI VITSI! Kolme päivää. Siis yhden päivän pidempi viikonloppu. Voi morjens minä sanon. No, oli mikä oli, kuitenkin suunnataan jälleen Joensuuhun. Lähdetään ajamaan varmaankin aatonaattona 23.12 puolen päivän aikaan. Kuten ehkä noin 50 000 muutakin autoa. Ja nuo kolme joulun päivää aion pyhittää niin paljon levolle, leikkimiselle, stressaamattomuudelle ja äidin valmiille ruuille (oman äitini siis), kun vain mahdollista! 

Perheemme ei ole kovin uskonnollinen, joten meillä joulu on enemmänkin aina ollut sitä yhdessäoloa ja perinteitä. Siskoni on mahtava perinteiden vaalija. Saunaan mennään kello 14 ja jos herneet ovat väärässä kupissa, niin onko se joulu ollenkaan? Alan tykätä siskostani (tässäkin mielessä), sillä maailma, jossa Trumpista tulee presidentti, vaatii jotain pysyvää ja perinteistä, jossa on järkeä. Kuten ne herneet siinä sinivalkoisessa kupissa. 

Hyvää joulun odotusta kaikille - milloin kukakin sen sitten aloittaa! 


UUSI KOTI: OLOHUONEHAAVEET

7.11.2016

Uuden kodin sisustuksen haaveilu on hyvä aloittaa olohuoneesta. Onhan se huoneena koko kodin keskus, jossa vietetään paljon aikaa. Meidän tulevan olohuoneen sisustus on osaksi hyvin selvä - ja osaksi ei lainkaan. Suurin koko asunnon ilmeeseen vaikuttava tehtävä muutos on parkettilattian hionta ja lakkaus. Haaveilemme sävyksi jotain alla olevan tyyppistä, vaikkakaan ehkä ei ihan noin valkoista. Eletään kuitenkin pikkulapsiperheessä...


Muu värimaailma tulisi olemaan suunnitelmien mukaan alla oleva. Mintunvihreää (jee, mun lemppari), siihen lisäksi keltaista, osaksi mustavalkoista ja tuo harmaa kuvastaa sohvan sävyä. Haluaisin siis vaaleanharmaan sohvan, mutta... se lapsiperhejuttu... 



Meillä valmiina ostettuna on jo Ivana Helsingin matto, jossa paksut valkoiset ja mintunvihreät raidat. Lisäksi ostettiin sohvalle kaksi tyynyä, joissa valkoista ja tuollaista haaleaa keltaista. Näistä heräteostoksista idea värimaailmaan lähtikin. Ajatuksena myös, että nuo minttu ja keltainen ovat semmoisissa asioissa, jotka voi suht helposti vaihtaa. Jos/kun jossain vaiheessa alkaa kuitenkin tympimään :)


Puupinnat tulevat jatkossakin olemaan valkoista ja mukaan lähtee nykyisestä kodista valkoinen matala tv-taso sekä perus valkoinen Ikean lipasto. Pari avointa kysymystä kuitenkin leijuu ilmassa: 

1. Millainen uusi sohva? Sen hankkisimme mielellämme jo tähän vanhaan kotiin (uuden paikan mitat toki huomioiden) koska erinäisistä tilanteista johtuen emme oikein halua muuttaa uuteen kotiin ilman sohvaa. Sohvan pitäisi olla a) tarpeeksi jämäkkä b) kuitenkin mukava ja c) siinä täytyisi pystyä nukkumaan. Ideoita? :) 

2. Verhot. Joo vai ei? Nykyisessä kodissa meillä ei ole olohuoneessa verhoja - itseasiassa tajusin tätä kirjoittaessa, että ei ole enää vähään aikaan ollut :D Eipä niitä ole yhtään osannut kaivatakaan. Sitäpaitsi pitkät verhot jotenkin hankaloittaa huonekalujen sijoitusta... Ajatuksia? Verhot vai ei? :)

3. Seinien väri. Kaikki seinät valkoiseksi vai johonkin seinään jotain väriä? Ja jos, niin mitä?

Saa muuten myös linkata ja vinkata alle mukavia sisustusteemaisia blogeja. Niitä voisin ottaa muutaman seurantaan :)


IHANA BODY SHOPIN JOULU

3.11.2016


Body Shop on ollut yksi ensimmäisistä suosikkimerkeistäni ja on sitä edelleen. Arvostan heidän toimintansa eettisyyttä, tuotteiden kauneutta sekä niiden laatua. Ilahduttavaa on myös se, että hinta on kuitenkin varsin kohtuullinen ja saatavuus hyvä - ainakin jos sattuu asumaan ison ostoskeskuksen lähellä, heh.

Jostain syystä (syy lienee pieni väsymys ja loman tarve) odotan tänä vuonna myös joulua enemmän kuin koskaan. Vaikkakin se tarjoaa tänä vuonna säälittävästi vain kolme vapaapäivää putkeen, niin siitä huolimatta fiilistelen nyt jo sitä, kun saan herätä aattoaamuun kotona Joensuussa. 

Tulikin täydelliseen saumaan tämä Body Shopin paketti, joka sisälsi ihania joulutuotteita, joiden avulla joulufiilistelyn voi aloittaa jo nyt! 


Frosted Berries sarjan tuoksussa yhdistyy karpalot, mustaherukat, vadelmat valkoisiin kukkiin, karamelliin ja vaniljaan. Lopputulos on makean raikas, joka itselle päällimmäisenä toi mieleen 90-luvun Body Shopin mansikanmuotoisen saippuan :) 

Näistä itselle hyödyllisin on vartalonkuorinta. Talvella iho on aika kovilla kuivuuden ja lämpötilanvaihteluiden kanssa. Eikä se iho nyt kovin happeakaan saa useiden vaatekerrosten alla. Plussa kuorinnalle paksusta koostumuksesta. Mikään ole niin ärsyttävää, kun se, että kuopaiset purkista kourallisen kuorintaa ja se valahtaa viemäriin ennen ensimmäistäkään ihokosketusta :)



Tärkein ensin: rakastan tuota fuksianpunaista huulipunaa!! Se on myöskin ensimmäinen mattahuulipuna, jonka olen koskaan omistanut ja kas, sehän onkin aika hauskan näköinen ja sopii arkimeikkiin tosi hyvin. Sävyn nimi on Lima Magenta Matte. Toinen huulipunasävy, Osaka Plum Matte, on tummemman punainen luumun sävy ja mietinkin, että se sopisi tummalle siskolleni ihan täydellisesti. Kaveriksi riittää hyvin simppeli silmämeikki. Syksyisen, vahvemmankin silmämeikin saa aikaan A True Romance -luomiväripaletilla. Paletti sisältää mattaisen pohjavärin ja kolme hillitysti kimaltelevaa syksyistä sävyä. Pigmenttiä näissä on keskipaljon, eli levittäminen on helppoa ja sävyä voi kerrostaa. Plussaa isosta peilistä. 

Tuoksujen kommentoiminen on mielestäni ihan mahdotonta, koska jokainen meistä haistaa ne vähän eri tavalla. Itse pidin tästä Nigritellan tummasta ja tunnelmallisesta sävystä, mutta koska en juuri nyt käytä hajuvesiä, jää tämä odottamaan tai päätyy ehkä jonkin lahjapakettiin. 


Body butterit ovat aina olleet oma Body Shop must. Ihoni on talvella hyvin kuiva ja silloin nämä tuhdit voiteet tekevät ihmeitä. Spiced Apple -tuoksu sisältää omenan lisäksi kanelia, appelsiinia ja valkoisia kukkia. Tuoksu on tosi karamellinen ja täytyy sanoa, että omaan nenään ehkä aavistuksen liian vahva. Mutta jouluinen? Kyllä.

Sen sijaan suosikkini voiteista on tuo suloisen tuoksuinen Vanilla Chai -body butter! Aivan ihana tuoksu, jonka otan samantien käyttöön. Nyt voin aina suihkun jälkeen tuoksua itse jo joululta ja käydä nukkumaan haaveillen siitä taianomaisesta aattoaamusta, johon on enää muutama hassu yö aikaa.

Kaikenkaikkiaan ihania joulutuotteita joko itselle tai lahjapaketteihin! 



Tuotteet saatu yhteistyössä Body Shopin kanssa.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan