PANDAVUOSI 2017

3.1.2017


Hups, taidan kirjoitella tällä hetkellä piiiiitkäääästiiii. 
Vuodenvaihde vaan on NIIN herkullista aikaa pohtia elämäänsä, joten tässä vielä päiväkirjamaisesti omat ajatukset vuodelle 2017. 

Terveellinen ruoka

Ruokavalion suhteen ei tällä hetkellä ole ilmassa mitään suuria muutoksia. Raskausajan syön aika intuitiivisesti, jos niin voi sanoa. Makean sietokyky on pikkuhiljaa palannut, mutta raja menee edelleen esim. parissa rivissä Fazerin suklaalevyä. Nyt tärkeä huomata verrokkina aikaisempi "raja menee siinä yhdessä levyssä". Liiasta makeasta tulee siis helposti huono olo ja toivon, että se pysyisi rajoitteena aina. 

Lihaa syön nyt odotusaikana satunnaisesti, ehkä kerran viikossa. Imetysaika on oma juttunsa, siinä eniten mietityttää vauvan mahdolliset allergiat ja nyt jo mielessä pyörii maitotuotteiden poistaminen tai vastaava, vaikka tiedän, ettei mitään pitäisi jättää pois ellei siihen ole syytä. Vauvavuoden aikana/jälkeen palaan aika varmasti täysin lihattomaan ruokavalioon. 

Luomua haluaisin/pitäisi suosia enemmän! Koetankin aina silloin valita luomun, kun hintaero ei ole päätähuimaava. Maidot meillä on aina luomua. Ja kaurahiutaleet :)



Liikunta - mitä se oli? 

Voi iso nyyh... en ole eläessäni liikkunut niin vähää, kuin nyt viimeisen noin neljän kuukauden aikana :( Olin ensin kuukauden flunssassa, sitten iski päälle järkyttävät väsymykset ja pahoinvoinnit, jotka piti pintansa monta kuukautta. Nyt kun pahoinvointi on helpottanut, olen tietysti taas flunssassa. Ole hyvä vaan Elixia mun säännöllisestä kuukausimaksusta, kalliiksi on tullut, kun kertakäynnin hinnaksi on jäänyt se lähes 60 euroa. 

Kroppa kyllä kertoo, että liikunta on jäänyt. Päätä särkee usein, niska ja hartiat jumittaa. Myös liikunnan psykologinen vaikutus selvästi puuttuu. Oon vaan ihan jumissa koko akka :D 

Mutta täytyy nyt vaan koettaa olla kärsivällinen ja armollinen - varmasti jo pian tulee liikunnan aika ja sitten taas en päästä siitä irti. Vuoden 2017 aikana ajattelin liukuvasti (ja synnytyksen huomioiden) siirtyä salitreenistä/jumpasta joogaan/lenkkeilyyn. Inspiraatiokuvia on koneella jo iso pino ihanista joogatunneista ja metsälenkeistä :)



Kauneus - vähemmän kemikaaleja

Kävin tosiaan kaiken kosmetiikan läpi Cosmethics-skannerilla ja poistin käytöstä huolestuttavat tuotteet. Raskaana ollessa en ole käyttänyt kynsilakkaa, kuin vain satunnaisesti luonnonkosmetiikan väritöntä lakkaa. Lakkasin sitten flunssan piristykseksi viikonloppuna kynnet ja JESTAS se haisee pahalle! Heräsin seuraavana yönäkin pari kertaa siihen, kun käsi oli kasvojen lähellä. Kynsilakat lähti pois heti aamulla. Voi olla, että jatkan kynsilakatonta elämää, saa nähdä. Myös deodorantin vaihdoin suolakiveen ja se tuntuu ainakin toistaiseksi pitävän hajut. Olen kyllä vähähikistä sorttia. Tuoksuja en ole käyttänyt myöskään. Odotusajan jälkeen otan varmaan aromaterapeuttiset öljyt käyttöön ja nehän toimivat vähän tuoksuina myös. 

Yleisesti koetan siirtyä pääosin luonnonkosmetiikkaan. Ripsivärit olkoon edelleen Yves Rocheria (ei aiheuta ihottumaa ja pysyy hyvin) sekä meikkivoide Lumenen CC - maailman paras meikkivoide! Mutta jos tavoitteena vaikka 50/50 luonnonkosmetiikan ja muun välillä. Vauvallekin muuten ostin sellaista ihanaa eco baby oil -öljyä 💛



Perhe - vauva saapuu

Tarvitseeko sanoa, että ensi vuoden ykkösjuttu muuton lisäksi on THE vauva. Tämä herättää tietysti valtavan kasan ajatuksia ja tunteita. Olemme kaikki hurjan onnellisia pienestä tulevasta nyytistä (hän muuten potkaisi juuri, kun kirjoitin tämän!!) ja siitä, että Nopsusta tulee isoveli. Vauvavuodesta ei to-del-la-kaan ole ruusuiset haaveet, joten olemme henkisesti varautuneita myös moniin haasteisiin. Luojalle kiitos tuosta osallistuvasta ja luotettavasta isihenkilöstä! 

Ihan mieletön ajatus, että ensi jouluna meillä on jo puolivuotias pikkuinen perheessä, Ja isoveli, joka jo yli neljä. Voi onnea.



Päiväkoti - miten kolmeveen hoitopaikka? 

Valintoja on monia, mutta meidän kohdalla kyllä valinta ei osu siihen sektoriin, että oltaisiin koko porukka vaan kotona: minä, vauva ja Nopsu. Noppeli on vauvan syntyessä jo lähemmäs neljä vuotta ja minä en ainakaan keksi neljävuotiaalle niin paljon aktivoivaa ja kehittävää tekemistä kotona (vauvanhoidon ohella), että tyyppi viihtyisi. Siispä todennäköisin vaihtoehto on jatkaa osa-aikaisessa päivähoidossa. Kokoaikainenhan ei ole mahdollista, koska urpo kotikuntamme suostui subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamiseen (kirosana kirosana). Ei se varmaan sittenkään meidän valintamme olisi ollut, mutta typerä päätös silti. 

Täytyy keväällä selvitellä se, onko valintamme, että Nopsu jatkaa nykyisessä ryhmässään osa-aikaisena, vai haemmeko siirtoa uuden kodin aivan vieressä olevaan päiväkotiin - vai harkitsemmeko erilaisia ilmaisia kerhoja.



Koti - UUSI koti 

Vauvan lisäksi tällä hetkellä mielen täyttää ajatus uudesta kodista. Ja nykyisen myynnistä. Uudessa kodissa innostaa ihan hirvittävästi; se, että se on uusi (uusi alku, uusi elämänvaihe), kaksi kerrosta (jos vauva huutaa ylhäällä, voi alhaalla ehkä olla silti mahis nukkua), oma piha, hyvä sijainti, luonnon läheisyys. Uudessa kodissa jännittää; kaksi kerrosta (miten siihen tottuu?), missä kunnossa se olikaan, millaiset naapurit ja alkaako se tuntua oikeasti kodilta. 

Ja kolmannekseen, paljonko asuntolainaan voisi jotenkin ympätä ihan vaan semmoista sisustuslisää :P



Bloggaaminen - teemat selvillä

Bloggaamista miettii aina aika-ajoin. Nykyinen bloggaustyyli sopii kuitenkin tosi hyvin tähän elämäntilanteeseen - kirjoitan niistä aiheista, kun huvittaa ja silloin kun huvittaa. Koetan pitää kuitenkin jutut jotenkin tietyissä aihepiireissä ja ettei nyt ainakaan useamman viikon taukoa jää. Haluaisin edelleen ottaa parempia kuvia ja ostaa kivan ulkoasun, mutta en osaa/jaksa/viitsi. Lukijoita saisi lisää tekemällä ns. klikkiotsikoita, mutta saan niistä itse vaan ihottumaa. "Kaamea tilanne neuvolassa", ja sitten tekstissä oli se, kun huomattiin, että jalassa on eriparisukat. Tämä kuvitteellinen esimerkki. Jos postaisi postaukset kaiken maailman äitylipäityli-ryhmiin, niin sillä saisi kans lisää liikennettä, mutta kun ei jaksa/viitsi/jaksa. 

Näillä mennään siis. Toivottavasti tykkäät pysyä mukana. Sen voin nyt jo sanoa, että vauva ja koti tulevat olemaan vahvasti vuoden 2017 teemat. Loppuvuodesta varmaan myös sporttijuttuja ja terveyttä, koska haluan itseni hyvään kuntoon synnytyksen jälkeen. Ei siis mitään painonpudotusta, vaan fyysistä vahvuutta ja notkeutta sekä kestävyyttä. 


Hei WAU, jos jaksoit lukea tänne asti, niin huuda hep ja mä lähetän virtuaalisesti jätskin, halauksen, lumiukon ja pullon punaviiniä! 

Näillä mennään, 2017 - I'm ready!!


Kuvat: www.weheartit.com 



10 kommenttia:

  1. Anonyymi3/1/17

    Hep! ��

    Kata-Puh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, pikakuljetuksena laitetaan tulemaan jädee, haleja, kylymä mies ja pullo punkkua :D

      Poista
  2. Hep! :D Olipa ihana postaus! Teille on kyllä hurjasti tulossa muutoksia, suuria ja pieniä <3 Niitä on sitten kiva päästä lukemaan täältä sun blogin puolelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, huippua että jaksoit lukea ja samoin täällä seurataan teidän kuulumisia postaus postaukselta :)

      Poista
  3. HEP! Luen kaikki sun postaukset. Ja ihana vuosi sekä takana että tulossa, ai että. Unelmat toteutuu. <3 Halaus! ja muista, että mä todellakin tarvitsen jotain sisustusprojekteja, ettei miehellä mene ihan hermot kun kuulemma meillä kotona ei nyt tarvitsisi tehdä yhtään mitään... Joten mielelläni autan jossain super pienissäkin jutuissa, jos vaan yhtään tykkäät mun tyylistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Suvi <3 Ja voi ETTÄ, miten me nyt järjestettäisiin, että pääsisit ennakkokatselemaan meidän asunnon ja tekemään sinne sisustussuunnitelman :) Sun tyyli on to-del-la hyvä ja sekä mun että J:n mieleen :)

      Poista
    2. No eiköhän se nyt jotenkin järjestyisi. Ihan vaikka jo myyntikuvat, mittakaavassa oleva pohjakuva ja jotain inspiskuvia siitä mitä haet, on loisto alku. Sitten kun olette muuttaneet, voisin tosi mielelläni tulla käymään. Pojat mukaan ;)

      Poista
    3. Ja itse asiassa me käytiin edellisessä kodissa ihan vaan "sisustussuunnitelu- ja mittauskäynnillä" kauppojen teon jälkeen, vaikka asunto ei ollut vielä virallisesti meidän. Ei se ollut yhtään (tai ainakaan kauhean) oudon tuntuista. Meidän piti hankkia ennakkoon muutamia juttuja, joihin tarvittiin mitat ja lisäksi oli niin tiukka aikataulu, että haluttiin ostaa lattiamateriaalit ja tapetit valmiiksi, että päästään heti samantien remontointihommiin kun asunto vapautuu. Se oli ihan hyvä järjestely :)

      Poista
  4. Jep! Mielenkiintoiselta kuulostaa, joten lueskelen sun juttuja varmasti myös tänäkin vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, mahtavaa, että hengaat mukana! :) Aivan ihanaa tätä alkanutta vuotta sinne myös <3

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan