MINIMATKA TAMPEREELLE - LAPSI ONNELLINEN, ÄITI NAATTI

5.3.2017


Hei hei ja terveiset Tampereelta! Meni tuo minun rakas mieheni lupaamaan asuntomme ostajalle, että maalaamme (tirsk, monikko) nämä asunnon seinät hänelle valmiiksi. Totesin melko ykskantaan, että siinäs maalaat ja aloin miettimään, minne lähdetään Nopsun kanssa maalausevakkoon. 


Ja suunnaksi valikoitui ihana kummiperhe Lempäälässä. Huristettiin eilen aamulla junalla Tampereelle asti, ja vaikka emme onnistuneetkaan sopimaan näkemisiä sinne ystävien kanssa, niin päivä oli oikein mukava. 




Kävimme ulkona Pikku Kakkosen puistossa. Tosi kiva leikkipuisto, mutta aika napakka pakkanen osui kohdalle (meidän, öh siis minun vaatetukseen nähden), niin ihan hirmuisen kauan ei maltettu olla. Lounaalle suunnattiin siinä vieressä olevaan Cumulukseen, koska olin lukenut siitä suosituksen lapsiystävällisenä lounaspaikkana. No nyt ei kyllä tippunut täältä yhtään pistettä. Sisälle oli hankala päästä rattaiden kanssa. Tarjoilija oli unohtanut meidän tilauksen, joten odotimme lähes tunnin ruokaamme. Lapsen annos oli hänen itsensä valitsemanaan tietysti nakkikori-tyyppinen ratkaisu. Siinä nakkeja oli vain pari palasta ja nekin ylikypsiä. Sellaiset ristikkoperunat valuivat rasvaa ja lisänä oli juuressipsejä. Ei edes mitään yritystä tuoreiden kasvisten tms. suhteen. Tässä idea ravintoloille; lastenannokset sellaisia asioita sisältäen ja siten aseteltuna, että lapsia houkuttaa, mutta silti edes puoliterveellisesti! 

Homman kruunasi ns. invavessan puute. Rattaat sai hankalan oven ja kynnyksen yli taiteilla naistenvessaan. Alkaa muuten maha jo mukavasti olla tiellä kun pyörittelee täyteen ahdettuja rattaita ja paimentaa kolmevuotiasta :) 


No, harmitus hävisi hetkessä, kun suuntasimme lelukauppaan. Nopsu sai kuluneella viikolla "tarrajunan" täyteen. Hän siis keräsi tarroja sellaiseen tekemääni "junaan" ja tarran sai aina, kun pukeminen meni sujuvasti. Olimme sitä ennen viikkotolkulla nähneet pukemiseen liittyviä erilaisia huutoesityksiä ja aamuisin yöpuvun takaisin vaihtamisia ynnä muuta mukavaa. Tarrajuna toimi kuin tarrajunan vessa ja olimme sopineet, että kun kaikissa vaunujen ikkunoissa on tarra, voidaan mennä lelukauppaan ja ostaa joku pieni uusi lelu. No, kohta näätte, mikä tämä "pieni" lelu sitten oli... 


Välipalan virkaa toimitti tietenkin jätski ja saimmekin parasta seuraa, kun kummitäti Sini liittyi meidän joukkoomme herkuttelemaan. Siis jos satut pitämään jätskistä ja kahvista, niin käy Tampereella Minetti jäätelökahvilassa ja tilaa siellä annos, jossa on pallo stracciatella-jäätelöä ja siihen päälle kaadettuna espresso. Ehkä parasta, mitä olen maistanut!! Tosin, maistui kyllä toi Nopsun minttusuklaajätskin loppu myös :) 


Tässä se meidän ostos nyt sitten on. Löysimme tämän roska-auton BR-leluista ja soitin vielä J:lle varmistaakseni, että onko tämä nyt varmasti THE roska-auto, josta Nopsu on jo kohta puoli vuotta puhunut. Roska-autot kun nyt vaan on 💚💚💚

No, olihan se. Hinta oli pikkuisen yli budjetin, mutta äiti ihminen heltyi, kun näki pienen innon ja onnen. Ilta Havukaisilla meni mukavasti roska-autolla leikkien, legoja rakennellen ja saunoen sekä syöden. Yö, no, se antoi hyvää treeniä tulevaan, sillä en tietenkään ole tottunut nukkumaan Nopsun vieressä (ei sillä, ettei kukaan äiti "tietenkään" nuku lapsensa vieressä, vaan meillä vain N on nukkunut omassa sängyssä 4kk iästä asti), niin hän onnistui tökkimään ja potkimaan minua hereille varmaankin 20 kertaa. Aamulla herääminen 6:15. Uskomatonta, että pikkumies veti tämän päivän ilman unia - itsehän päätin, että otan vain pienet torkut, että tulee illalla ajoissa uni. Nukuin reilut kaksi tuntia. 

Palasimme kotiin tänään puolilta päivin Pendolinolla. Voin muuten myös todeta, että jatkossa valitsen mieluummin 15min pidemmän matkan IC-junalla, jossa LEIKKIVAUNU, kuin aavistuksen nopeamman Pendolinon. Mutta ylpeilen sillä, että pärjättiin koko 1h15min rusinoilla, pikku suklaapatukoilla, Tatu&Patu -kirjalla sekä laululeikeillä. Ei siis kännykkää tai iPadia. Tadaa, saako äiti jonkun tarran?? :) 

Toivottavasti muillakin on ollut hyvä viikonloppu! 
Totesin itse, että reissu oli onnistunut: lapsella oli parasta aikaa ja äiti on kotiin tultua ihan naatti :) 


11 kommenttia:

  1. Anonyymi5/3/17

    Hah! Mä reissaan joka kuukausi ainakin kerran väliä Kuopio Helsinki kolmivuotiaan ja vauvan ja viikonloppuvarusteiden kanssa eikä se ole mitenkään mahdotonta.Vain asennekysymys.Ei tarvita rusinoita eikä leikkivaunuja.Eikä meillä ole siis mitään kulkupeliä kolmevuotiaalle ,vain kevyet vaunut vauvalle. En ymmärrä miksi sinun pitää päästä rattaiden kanssa invavessaan?? Teet asioista turhan monimutkaisia.Ota vähän rennommin niin et väsy yhden kolmivuotiaan kanssa kun vauvakin vielä tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että teillä on reissaaminen mennyt sujuvasti! Rennosti ottaminen auttaa varmasti moneen asiaan yhden, kahden tai useamman lapsen kanssa :)

      Poista
  2. Anonyymi5/3/17

    Ehdottomasti äiti ansaitsee tarran jaksamisesta :)
    Toisen tarran ansaitsee varmaankin maalari siellä kotona. Ja kolmas tarra reippaalle pikku matkustajalle.
    - mummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti kiittää tarrasta, samoin koko muu perhe. Seinät näyttää hyvältä, maalari sai vähän treeniä ajankäyttöön uutta asuntoa varten, Nopsulla oli tosi kivaa ja äiti myös sai hyvän pienen irrottautumisen arjesta :) Nopsu on kyllä oikeasti maailman reippain ja kärsivällisin reissaaja.

      Poista
  3. Kyllä tuosta tarran saa. Mä oisin niin sortunut padiin ja ryhmä haun voimaan. Tampereelle kyllä houkuttaisi muakin lähtö, mutta taitaa en taida enää sinne asti uskaltaa vatsan ja taaperon kanssa... no, kesällä sitten.��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes!! Eiks me äiditkin välillä ansaittais tarrroja? Joo!! Semmonen samanlainen tarrajuna ja sitten kun sen saa täyteen, niin voi mennä vaiks hierontaan tai shoppailemaan :D Padi on myös OIKEIN jees matkustaessa, pitkillä automatkoilla se on meillä(kin) ihan ehdoton. Kesällä sitten Tampereen suuntaan teidänkin vauvan verran kasvaneella porukalla :)

      Poista
  4. Oi Tampere ja Pikkukakkosen leikkipuisto on niin kivoja paikkoja! :) Meillä on kesämökki siellä suunnalla ja teemme siksi aina retkiä Tampereelle - mulla tuli ihan ikävä kesää.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli kans tuolla puistossa ihan semmoinen kesäfiilis, että tänne on kyllä tultava kesäaikaan uudelleen. Onneksi matka on niin lyhyt, että jos vauva suinkin viihtyy turvakaukalossa (toisin kuin veljensä), niin helposti hurauttaa. Kuulostaa kivalle teidän Tampere+mökki -retket :)

      Poista
  5. Kuulostaa huipulta teidän reissu ja tulee mieleen meidän reissu liltsun kanssa äippäloman alussa. Oli kyllä todella ihanaa, kun lapsi nauttii nii paljon kun pääsee kokemaan jotain uutta. Meilläkin selvittiin ilman puhelinta, tosin neiti juoksi hulluna koko matkan pitkin käytävää ja laski uudestaan ja uudestaan mäestä :D En kyllä lähtis koittaa tuota sun pendolino taktiikkaa ilman puhelinta ainakaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä mietin kuule just tuolla reissussa ollessa, että tehän teitte Lilianin kanssa just samantyyppisen reissun ennen minimiehen saapumista! Tampere on kyllä tosi hyvä kohde - tarpeeksi lähellä, mutta silti piristävä maisemanvaihto :) ps. puhelin tai iPad on aina hyvä olla takataskussa - tarvitsi sitä sitten tai ei :) ps. Nopsu ihana kun ei ihan uskaltanut vielä ilman äidin käden "jarruttavaa vaikutusta" laskea mäestä <3 Mutta siis aivan paras tuollainen leikkivaunu kyllä!

      Poista
  6. Oliko pendolinossa muuten vain yksi kerroksisia vaunuja? Mie tein tammikuussa reissun isosiskon luo lasten kanssa, junamatka vain puolituntia ja siinä kyllä tuli hirveä ressi että ehditäänkö ensinkään pois koko junasta 😅 ihanan kuuloinen reissu ollut teillä 😊

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan