MITÄ KUULUU UUDELLE KODILLE?

25.3.2017


Muutto lähestyy! Ja voi pojat, miten paljon tämä muutto onkaan osannut minua jännittää ja stressata. Olen elämässäni muuttanut lähes parikymmentä kertaa, joten mietin, että mistä oikein tämä kaikki stressi kumpuaa..? Ehkä se, että ensimmäistä kertaa nyt muuttamassa on kokonainen perhe. Tai että toivomme tulevan kodin olevan meille pitkäaikainen koti - ainakin 10 vuotta ellei enemmänkin. Tai että nykyisin sitä vaan kodille asettaa niin paljon enemmän kriteereitä/toiveita, kuin ennen. Yksin vuokra-asunnosta toiseen muuttaessa lähinnä kiinnosti välimatka kaupungille ja töihin/kouluun. Ja vuokra. Nyt pohdinnassa oli kahden aikuisen päivittäiset työmatkat, Nopsun päiväkodin sijainti, Nopsun tulevan koulun sijainti, rauhallinen ympäristö, pikkukauppa lähellä, isommat "kaupat" suht lähellä, sekä tietenkin asunnon koko, kunto, hinta, yhtiövastike, varastotilat... *tähän semmoinen joku hapenpuutteeseen pyörtyvä emoji*

Osan noista toiveista tiedämme toteutuvan, osan kanssa olemme tehneet tietoista kompromissia (neliöt) ja esimerkiksi asunnon kunto käy tietysti täysin ilmi vasta muuton jälkeen. Ajatuksenamme oli tehdä enemmänkin remonttia ennen muuttoa tai heti muuton jälkeen, mutta plop, tuli maha ja sitä myöten mammalomalle jäänti. Teemme asuntoon kaksi isompaa juttua ennen muuttoa, eli sinä aikana, kun meillä on hetkellisesti kaksi asuntoa. Ostamme parketin hionnan ja lakkauksen, johon sisältyy portaille sama käsittely. Hinta tietenkin pistää irvistämään, kuin vauvalle tarjottava sitruuna, mutta lattiasta tulee (toivottavasti!) ihan sairaan hieno ja se tekee todella paljon yleisilmeeseen. Lisäksi maalaamme (köh, J maalaa) kaikki seinät. Myös jalkalistat vaihdetaan. 

Muutamia pienempiä juttuja vielä on alas vessanoven vaihto, sillä se on jostain syystä todella kulunut. Pihoja laitamme sitten kesän mittaan sen verran kun jaksaa. Meillä on aika kivan kokoiset sekä etu- että takapiha. Keittiön kaakelien maalaus jää myöhempään, samoin kuin portaikon ns. yläkaiteen ja sen tolppien uusiminen. Niin ja kylppärin lavuaarin ja kaapiston uusiminen. 
Isoista hankinnoista saatiin tällä viikolla tehtyä sohva. Ai että, tätä jahkattiin kuukausitolkulla. Päädyimme mo-nen pohdinnan jälkeen Finsoffan Tuohi-merkkiseen sohvaan. Sohva tulee olemaan kovalla kulutuksella, joten vaikka hinta kirpaisi, ajattelimme nyt panostaa laatuun. Sohvan istumatuntuma on jo niin erilainen, kuin muutamissa halvemmissa. En kestä, jos sohvaan uppoaa lähes lattianrajaan asti. Haha, nykyolemuksella myös tarvitsisin nosturin nostamaan mut ylös :) Rungossa on 15 vuoden takuu ja tyynyissä 10 vuoden. Maavara (maavara?) on niin suuri, että imuri mahtuu helposti sinne alle. Tyynyjen päälliset on oikeasti pestävissä, eli ne aukeaa tarpeeksi isosti - ei niin kuin nykyiset, joissa on kyllä vetoketju, mutta ei niitä käytännössä saa otettua pois. Tai jos saisi pois, niin ei takuulla saisi takaisin! 

Divaanin sijaan päädyimme ratkaisuun rahi. Mittailun tuloksena tuli tunne, että divaani ei välttämättä mahdu olohuoneeseen kivasti. Rahi antaa mahdollisuuden sohvan sijoittamiseen eri paikkoihin - sille tulee kiinnitys molempiin sohvan päätyihin. Rahi on myös avattava, joten siellä voi säilyttää jotain pientä. Miten nään jo Nopsun sijoittavan joskus pikkuveljensä sinne.. Ja viimeisenä ratkaisuna (jos huone vieläkin tuntuu ahtaalta) rahin voi sijoittaa johonkin ihan eri nurkkaan - tai jopa myydä pois. Kirsikkana konkurssin päällä on vielä likasuojakäsittely, joka tehdään tehtaalla. Kyseessä on myrkytön käsittely ja se myös tuuletetaan 24h ennen sohvan pakkaamista ja toimitusta.

Kuva on lainattu Finsoffan sivuilta. Meidän sohva tosiaan ei ole kulmasohva ja väri on harmaa ja jalat koivua. 

En malta mitenkään odottaa, että pääsen tänne laittamaan kuvia uudesta kodista!!!! Vielä enemmän odotan sitä, että saadaan tosiaan rempat ja muutto hoidettua, tavarat paikalleen ja ehdin ehkä pari viikkoa vähän hengähtää ennen vauvan saapumista. Peukut pystyyn, että vauva on samaa mieltä saapumisaikataulustaan :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! 💕


8 kommenttia:

 1. Ihanat suunnitelmat. Kirsikka konkurssin päällä kuvaa kyllä varmasti fiiliksiä tuossa vaiheessa aika hyvin. :D Mutta laatuun kannattaa panostaa, eikä kaikkea tarvitse tehdä valmiiksi nyt heti. Lattian ja portaiden remontti & seinien maalaus on ihan äärimmäisen fiksua kuitenkin tehdä nyt jo ennen muuttoa, niistä tulee varmasti ihanat. Ja hieno sohva! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mekin ajateltiin, että lattiat ja seinät on vähän niinkuin investointi pidemmälle tulevaisuuteen, että kerrankos se kirpasee. Teidän pitää ehdottomasti tehdä sitten reissu tänne suuntaan, että pääsette kesällä näkemään uuden kodin - ja vauvan :)

   Poista
 2. Tosi kiva tuommonen sohva, missä on jalat :) Helppo tosiaan imuroida ja vähän kevyemmän näköinen ilme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurahdin tätä ääneen - MILLAINEN sohva TEILLÄ sitten on, jos siinä ei oo jalkoja? :D Okei, siis varmaan että on vaan semmoiset ihan matalat jalat.. Pääset kesällä sitten näkemään miltä näyttää luonnossa! Tai siis meidän olohuoneessa, höhöhö :P

   Poista
 3. Toi sohva kuulostaa täydellisestä! Meillähän ei pysty imuroimaan sohvan alta eli Mikko nostaa sen noin kerran viikossa ja imuroin sen. Ihan tosi ärsyttävää koska se on aina ihan täynnä mm legoja :D päälliset siitä lähtee onneks helposti irti. Oi odotan kyllä et pääsen näkeen teidän uuden kodin. Lapsille se uima-allas teidän takapihalle ja meille ne kylmät drinksut käteen,ai että! 😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä kans siirretään sohvaa kerran.. öö.. tota.. kuukau.. no.. pari kertaa vuodessa ainakin! Mut sit Nopsulla on tosi kivaa, kun sieltä voi löytyä mitä vaan!!! :D

   Ja siis vitsit kuule, tolla mielikuvalla painetaan nyt nää viikot kesään asti. Vauva nukkumaan vaunuihin, lapset altaaseen ja todellakin meille juomat käteen!! Can't wait!

   Poista
 4. Ihana sohva! Ja en malta odottaa että pääsen näkemään uuden kodin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touko/kesäkuussa sijaitsen 99,9 % varmuudella kotona tai sen ihan lähellä, joten tervetuloa vaikka useammankin kerran tutustumaan ja leikkimään :) :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan