VAUVA TULOSSA - MITÄ OSTOSLISTALLE?

21.3.2017


Vauvan saapuminen yleensä tarkoittaa erinäköisiä ja kokoisia hankintoja. Joillain saattaa olla esikoisen myötä tallessa hyvinkin paljon tavaroita tai niitä saa joltain sukulaiselta tai ystävältä. Fakta on se, että vauvaa varten nyt vaan on enemmän tai vähemmän hommattava tavaraa. Ja varoituksen sana, tämä hankintahommahan sitten saattaa hyvin helposti lähteä lapasesta. Jotenkin sitä sukeltaa semmoiseen vauva-tavara-kuplaan ja yhtäkkiä tajuaa "tarvitsevansa" mitä ihmeellisimpiä esineitä! 

Meillä ei ollut Nopsun vauvavuodelta tallessa mitään, joten kaikki on ollut hankittava uutena. Vaan ei luojan kiitos ole tarvinnut uutena-uutena hankkia, sillä näihinhän saisi rahaa uppoamaan tonneja. Kirpparihiireily kannattaa! Ajattelin tehdä vähän itselle muistoksi, mutta myös ehkä jollekin toiselle hyödyksi tämmöisen kevyen listauksen asioista, joita me ainakin nähtiin tarpeelliseksi hankkia, nyt kun vauva on saapumassa. 


Nukkuminen: 


Pinnasänky - ostettiin käytettynä, aika kookas (apua, en tiedä miten mahtuu uuteen kotiin) mutta siinä on semmoinen taaperolaita, että pitäisi mennä sitten varmasti ihan kolmeen, neljäänkin ikävuoteen asti. 
Patja
Unipussi/kapalo - ostettiin tämmöinen ihanuus, ihan uutena, koska voihan sitä jotain shoppaillakin :)
Reunapehmuste
Baby nest - saadaan kaverilta, tämä vaikuttaa kätevältä keksinnöltä :) 
Itkuhälytin - vielä hankkimatta.
Petivaatteita
Mobile - tjaa-a, tarviikohan tätä hommata..? 
Patjansuojus
Yövalo 


Liikkuminen: 


Vaunukoppa+adapteri - koska runko meillä jo on valmiina.
Seisomalauta
Sadesuoja vaunuihin
Lämpöpussi - tämä vielä hankkimatta, toivottavasti kesän pärjää ilman, ettei ihan niin pakkasta olisi ;)
Vaunuverho - tehty :) 
Turvakaukalo + telakka - ostettu käytettynä tutulta.
Kantoliina - Nopsun kanssa oli ihan ehdoton, koska poikaa ei voinut laskea hereillä mihinkään.
Kantoreppu - onpahan nyt sekin olemassa, voi olla kätsy, jos/kun pitää touhuta pihalla samalla Nopsun kanssa.
Peili autoon - Peili, joka tulee auton takapenkin niskatukeen kiinni sille puolelle, jossa on turvakaukalo. Näin voi peruutuspeilin kautta kurkata, että miten vauvalla menee. Eli että vaatiiko esim. huuto auton pysäyttämistä, vaan onko vaan joku perus kitinä ja ihan sama ajella perille asti. 



Syöminen: 


Tuttipulloja - Aventin pullot toimi meillä Nopsun kanssa, mietittiin, että jospa olisi samaa mallia tämä uusikin, ja ostettiin viikonloppuna Verkkokaupasta huippuhyvästä tarjouksesta neljä pulloa. 
Rintapumppu - no on vielä hommaamatta, kun en yhtään tiedä miten tää koko maitohomma alkaa pyörimään tällä kertaa.
Maitojauhetta - varaudutaan edellisen kauden tapaan siihen, että oma maito ei riitä, joten jauheesta sitten sapuskaa pääruuaksi. 
Pulloharja
Rintakumit - viimeksi nämä pelastivat äidin monelta itkulta. Saa nähdä, tarvitaanko tällä kertaa. 



Terveys ja puhtaus: 


Vauvaöljy
Merisuolasuihketta 
Nenäfriidan suodattimia
Panadol tai suppoja
D-vitamiinitippoja
Probioottitippoja
Bepanthene
Vaippoja
Perusvoidetta
Vauvan pumpulipuikkoja
Desinfiointiainetta
Vanulappuja
Wet wipes
Hajustamaton pesuaine 

Muut: 


Hoitopöytä 
Kannellinen roskis
Rättejä
Ensileluja
Lattialle alusta - puhdas ja pehmeä, sekä lämpimämpi vauvalle, kuin lattia.


Lisäksi on tietysti kaikkea äidille hommattavaa MEGAsiteistä liivinsuojuksiin, pukamavoiteista kylmiin kaalinlehtiin. Mutta vähän tuntuu, että tämä listaus menee kategoriaan TMI - too much information, LOL. 

Kuvina on A-T Lastenturvasta napattuja kuvia. Olin siellä käymässä heidän "Odottajien illassa", jossa esiteltiin äitiysmuotia, puhuttiin turvakaukaloista sekä imetysjutuista. Suosittelen erityisesti ekaa lasta odottaville. Ihan mukava illanvietto kyllä myös näin tokaa odottavalle, joka oli paikalla kolmatta odottavan ystävän kanssa.  Giveaway-kassi oli tosi iloinen yllätys laadukkaalta sisällöltään. 

Kyseinen kauppa sijaitsee, nettikaupan lisäksi, Vantaalla Varistossa ja on sen verran laaja valikoimaltaan, että mitä tuolta ei vauva-arkeen löydä, niin sitä tuskin tarvitseekaan! Palvelu on myös ollut joka kerta ensiluokkaista. Ostettiin sieltä kolme vuotta sitten Nopsulle turvaistuin ja muistan, kuinka henkilökunta tuli pihalle autoon asentamaan sen, että opitaan, miten istumen saa paikalleen ja pois - ja että se istuin sitten varmasti on turvallisesti kiinni. 

Nyt viimeksi kun käytiin siellä, niin Nopsu sai valita pikkuveljelle saman sarjan unilelun, kun hänellä on syntymästään asti ollut Tikru. Pikkuveli sai Norsun. Tilku ja Nolsu 💙


Tuleeko mieleen listoista jotain, minkä olen täysin unohtanut? Oletteko muut äidit odotusaikana hommanneet enemmän tavaraa käytettynä vai uutena? 




10 kommenttia:

  1. Anonyymi21/3/17

    Yhden lapsen jälkeen lista on ainakin itsellä lyhempi.

    Vaippoja
    Rintapumpun ostin jo hintaan 5e kirpparilta, jota käytän vain lypsämiseen, kun maitoa tulee liikaa. Todellakin tulee liikaa. Karusti kaadan vain viemäriin. Esikoisen kohdalla pakastin maitoa, kesän tullen vein maidot ulos sulamaan nurmikolle...
    Yhdistelmävaunut (haluan uudet vaikka entisillä pärjäisi myös)
    isofix-koppa, telakka on jo.(yhteensopivuus)
    äitiyspakkaus
    muutama kirpparivaateostos ja kaupasta esim sukkia yms pientä.
    apteekkireissu pienelle (keittosuolatipat, supot yms valmiiksi olemaan)
    ehkä vauvakeinu joka toimii verkkovirralla (kallis 300e)
    Imetykseen sopivia vaatteita äidille, eli liivit ja paitoja, tosin paidanhelma ylös tyylilläkin pärjää, kotona voi olla ilman paitaakin.

    Maitovalmisteita en osta, koska aion imettää. Esikoiselle ostettiin kaksi tetraa, jotka meni kaapissa vanhaksi ja heitettiin pois. Lisäksi jos tarvetta ilmenee, asumme kaupasta 2,5km päässä, joten aina sieltä saa klo 7-22. (pullon ja korviketta)

    Mitään lattialle laitettavaa en tarvitse, meillä on lampaantalja, joka on hyvä! Pehmeä ja lämmin! Harso pään alla toimii suojana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä sun listat myös! Mä just mietin, että meillä "lista" on varmaan about yhtä pitkä, kuin esikoisen kanssa - jotain juttuja vaan jäänyt pois ja jotain tullut tilalle, kun on ekalla kertaa kokenut hyödylliseksi.

      Huippua, että sulla maitoa on riittänyt noin hyvin! Varmaan riittää sitten tälläkin kertaa :)

      Ja lampaantalja (jos tykkää sellaisista) on varmaan vauvalle tosi ihana. Ja lämmin varsinkin talvella!

      Poista
  2. Hyvälle vaikuttaa sun lista! Mua kiinnostaisi tietää myös, että paljon ja mitä vaatteita oot ostamassa vauvalle? Mulla on tunne, että mulla on ihan liian vähän. Todellisuudessa varmasti liikaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... hmm... pitäisiköhän tehdä vaatepostaus erikseen :) :) Mä taas rapsutan päätäni sen takia, kun viimeksi oli lokakuun vauva (sai heti alkaa topata vaan kerroksia päälle) ja nyt kun syntyy kesäkuussa, niin miten ihmeessä kesävauva puetaan!? Ihan hirveitä määriä vaatetta en kyllä ole ostellut.. toisaalta kun niistä pienistä vaatteista kasvaa pois niin nopeasti ja.. toisaalta tietty, jos on kova puklailee yms. niin tarviihan niitä silti monta kappaletta per päivä. Huoh.. ymmärrän pulman :)

      Poista
    2. Meillä pitäs just nyt näillä näppäimillä syntyä ja en tosiaan tiedä mitä pitäs olla päällä... luultavasti tulen pukemaan liikaa. On kyllä haastavaa.

      Poista
  3. Anonyymi22/3/17

    Lämpöpussi kannattaa ostaa NYT, koska ne ovat poskettoman halpoja Jollyroomissa. Syksyllä taas kaikki normaalihinnoissa. Meillä on Elodien pussi, joka on samankokoinen kuin ne alessa olevat Petitet. Menee yhä isolle taaperolle vaivatta, on lämmin ja ajattelin käyttää vielä ensi talvenakin puolipussina kun on yli 2-vuotias.

    Itkuhälyksi suosittelen Nabbya, jos teillä on IPhonet tai andriod-luurit.

    Mobile on helppo tehdä itse, pinterest auttaa ;)

    Rintapumpun hankin ennen synnytystä jo valmiiksi, koska ajattelin sille olevan tarvetta joka tapauksessa. Tässä logiikka: jos maidontulo on tiukassa, tarvitaan sitä lisäbuustiksi. Jos taas imetys sujuu hyvin, se on pääsylippuni ulkomaailmaan. Molempiin oli tarvetta ja kaupan maitoihin ei tarvinnut kotiutumisen jälkeen koskea vaan pääsin Hulluille päiville vauvan ollessa viikon ikäinen. Pappa ja isi jäivät maitopullon kanssa kotimiehiksi. Pulloja tarvittiin koko ekana vuotena tasan kaksi, joten niitä ei kannata hirveästi hamstrata.

    VastaaPoista
  4. Oi apua! Tiedän, että olen itsekin meidän poitsuille hankkinut paljon tavaraa, mutta kun sen kirjoittaa näin niin sen vasta tajuaa miten paljon sitä tavaraa on tullut ostettua! Huhu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, listojen epätoivottu brutaalius :) Luojan kiitos tosiaan suuren osan saa käytettynä ja hyväkuntoista voi vielä pikkurahalla myydä itsekin eteenpäin. Vaikka nyt ensin odotankin vauvaa, niin odotan myös jo, että pääsee kaikesta tästä "roinasta" sit aikanaan eroon :)

      Poista
  5. Huh on sitä kyllä kaikkee mahdollista olemassa :D Ja meiltäkin löytyy suurimmaksi osaksi nää kaikki ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä sitä varmaan paljon vähemmälläkin pärjäisi, mutta toisaalta - voisi vetää ihan överiksikin! Onneksi vauvakamaa saa hyvin kierrätettyä eteenpäin, niin on ekologisempaa ja kukkarollekin miellyttävämpää :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan