INSTALATELY + LAPSIMESSUILLE LIPPUARVONTA!

5.4.2017


Huh, tuntuu (taas) että tämä vauvan odotus vie hieman enemmän voimia, kuin niitä meikäläisellä on varastossa. Luin kyllä eilen jostain, että vauva kasvaa kaikista isoimman spurtin (okei, sen alun solujakaantumisen blaa blaa jälkeen) juuri viikoilla 28-32, että sovitaan vaikka, että siitä johtuu nämä tän hetken kivut, kävelyn hankaluus ja yleinen "en mahdu omaan kroppaani" olo. 

Instagram on aika kiva tapa kuvien muodossa tallentaa arkeaan. Olen monesti miettinyt sieltä kuvien tilaamista ihan paperikuvinakin. Minun instagram-tili on löyhästi sidoksissa blogiin. Tilin nimi on piritapanda, mutta en ole tarkoituksellisesti "tuottanut sisältöä" sinne samaan tapaan, kuin blogiin. Jos haluaa seurailla minun/meidän arkea, niin kaikille avoin tuo tili kuitenkin on :) Tässä viimeisimpiä kuvakuulumisia sieltä suunnalta. 


1. Oltiin muutaman työkaverin ja kaikkien meidän lasten kanssa katsomassa Pikku Papun konserttia. Nopsu RAKASTUI koko juttuun! Siis hän ei saanut konsertin jälkeen katsettaan irti tästä laulajasta (Heli Kajo) ja heipat piti käydä sanomassa monta kertaa. Kotiin ostettiin mukaan levy sekä kirja, ja tyyppi osaa nyt kaikki laulut ulkoa. Lämmin suositus Pikku Papun Orkesterin lastenkonserteista!

2. Tässä noin viikko sitten napattu kuva - pohdin siinä lievästi kauhistunein fiiliksin, että kuinka isoksi maha oikein meinaa kasvaa. Onneksi eilen neuvolassa sf-mitta oli kuitenkin ihan keskikäyrällä ja painoa oli tullut hieman maltillisemmin lisää. Sen kunniaksi söinkin tänään heti aamusta Tupla-patukan...

3. Ostin viime viikolla uusia treenivaatteita, enkä tiedä milloin viimeksi olen ollut vaateostoksista näin innoissani! Koot meni aivan arvaamalla tyyliin "okei, jos housut menee about jalkaan tässä olotilassa takapuolen puoleen väliin, niin ne ehkä on sopivat". Aivan mielettömän ihana ajatus, saada sitten kesällä taas oma kroppa takaisin ja päästä liikkumaan!

4. Päiväkodissa oli "nurinkurinpäivä", joka oli kaikkien lasten suosikki! Hoitoon sai mennä yövaatteissa ja ulkovaatteet pukea väärin päin. Päiväkodissa ruoka syötiin pöydän alla niin, että tuoli oli pöytä, unille käytiin tietenkin sänkyihin pää väärässä päässä. Paitsi ettei kukaan lapsista ollut malttanut hassutteluiltaan nukkua...

5. Pojat kävivät lauantaina päiväseltään Tallinnassa ihan muuten vaan. Ja mä sain levätä kokonaisen päivän kotona. Win-win.

6. Olen raskausajan antanut hiusten olla ihan luonnontilassa, mutta nyt laitoin vaaleat raidat tukkaan. Ajattelen, että raidoista tuskin on mitään suurempaa riskiä, koska vaalennusaine ei kosketa päänahkaa ja pidin vielä kuulkaa hengityssuojainta koko projektin ajan. Tuli oikein kiva pieni kirkastus ilmeeseen! Ihana, kun hiukset on kasvaneet nyt sen verran, että ne saa helposti kiinni - helpottaa vauva-arkea.

JA SITTEN SE ARVONTA! 


Lapsimessut tulevat taas! Helsingin messukeskus, 21. - 23.4. Tuo on itselleni sellainen Hulluihin Päiviin verrattava tapahtuma. En uskaltanut hullareillekaan mooooooneen vuoteen, koska pelkkä ajatus siitä ryysiksestä ahdisti. Nyt olen varoen käynyt Jumbon hullareilla :) Lapsimessut kiinnostaa kuitenkin, koska edessä on uusi vauva-aika ja onhan tuo yksi poikanen myös ns. messujen kohderyhmää. Sain messuilta blogissa arvottavaksi kaksi lippua. Arvon ne pakettina, koska ainahan on kivempi pystyä ottamaan joku kaveri mukaan. 

Arvontaan osallistut näin: 

Jätä tähän postaukseen kommentiksi paras vinkkisi vauvavuoteen ja sähköpostiosoite, josta sinut saa kiinni. Mainitsemalla missä kanavissa seuraat blogia (okei, lasketaan se insta myös yhdeksi), voit tuplata tai triplata arvontalippujesi määrän ;) 

Onnea arvontaan! 🍀

ps. osallistumisaikaa 12.4. asti, niin ehdin vielä hyvin postittamaan liput :)

31 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa 😊 Instassa seuraajana myös.
  Paras vinkki vauvavuoteen on ettei ressaa turhia! Niin me on selvitty kolmen lapsen kanssa 😊

  Ja se sähköposti on mirkkuliini@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana!:) instassa seuraan myös!
  Paras vinkki on nauttia! Se kuluu niin nopeasti'<3 pian oma vauva onkin jo taapero!
  janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Mukana! Facebookissa seuraan.
  Paras vinkki on nauttia ja olla isyysvapaalla :)

  sami.hagberg@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Varaa tarpeeksi niitä rättejä ja muista, niin hyvässä kuin huonossa, että se aika menee loppujen lopuksi tosi nopeasti!

  Olis tosi kiva päästä messuille!

  hennaeilamo@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Nuku silloin kun voit, siivoamaan ehtii kyllä myöhemminkin.

  Seuraan Bloggerin kautta tai ainakin luulen niin. Sekä instassa myös.

  Camillacquered@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Naura vauvan kanssa päivittäin! Ilo tulee aina näkymään lapsen silmissä! Ja kolme arpaa hattuun! ;) (Facebook ja insta)
  Sivonnii(at)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Anonyymi5/4/17

  Yritä nauttia täysillä, koska sitä pikkuvauva aikaa tulee niin kaipaamaan, sitten kun lapset on isoja :) Ja kannattaa panostaa parisuhteeseen myös, ottaa yhteistä aikaa!

  Yhdellä arvalla mukana m.k85(at)luukku.com

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/4/17

  Paras vinkki olis luottaa itseensä ja omiin vaistoihinsa eikä stressata liikaa mistään. Asioilla kun on kuitenkin tapana järjestyä. Kahdella arvalla mukana arvonnassa. Jahasveros@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Liisi5/4/17

  Nuku silloin kun voit�� lys.aarend2@gmail.com
  Seuraan myös instassa!

  VastaaPoista
 11. Luota itseesi ja nukuin silloin kun voit. Yksi arpa.
  Kirsi.aho@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 12. Insta-seuraajana mukaan arvontaan. Vinkkini on, että älä nolostele avun pyytämistä. Ystävät ja sukulaiset silittelevät ja vievät vauvaa vaunulenkeille varmasti enemmän kuin mielellään. Sillä välin äidille unta tai aikaa esikoisen kanssa. :) (piivoitto@gmail.com)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi6/4/17

  Neuvona varmaankin yleinen, mutta tärkeä: sinä tunnet lapsesi parhaiten, joten luota vaistoihisi ja riittää, kun teet parhaasi.

  maijuskaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Hanki termosmuki niin saat juoda kahvisi joskus myös kuumana 😜

  Asl.jokinen@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Anonyymi6/4/17

  Paras neuvo itelle olis ollut, että älä stressaa turhia! Aika menee niin nopeasti, että nauti vaavista ja kaikesta uudesta �� Kolme arpaa, koska myös face ja insta �� milla.tuomainen(at)outlook.com

  VastaaPoista
 16. Nauti pienistä hetkistä pikkuisesi kanssa ja muista ottaa paljon valokuvia :) Aika menee niin nopeasti ettei huomaakkan kun pikku kääröstä on kasvanut taapero :)

  anu.jaakonsaari@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Sini7/4/17

  Mun paras neuvo on heittäytyä täysillä vauvavuoteen - ja muistaa nauttia. Toisella kertaa vauvavuosi on vielä nopeammin ohi kuin ekalla (ainakin omalla kohdallani) :)

  Seuraan Instassa ja Facebookissa. sini _ kivimaki (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Anonyymi7/4/17

  Aikku
  Yksi arpa, vauva välillä mummolaan yökylään kun ei enää rintaruokinnassa, niin saa nukkua välillä kunnolla.

  aiholapp at uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 19. Nuku aina kun vauva nukkuu, siivoamaan ehtii myöhemminkin =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Anonyymi8/4/17

  Hassuttele, helli, pussaa, naura, nuku, pussaa lisää, rakasta, nauti ❤️ elämän parasta aikaa, vaikka vähön väsyttäiskii.
  Instan puolella myös. Pirjo.olkkonen@gmail
  Com

  VastaaPoista
 21. Anonyymi8/4/17

  Paras neuvo on ostaa tarpeeks herkkuja, jollainhan ne yöheräämiset on jaksettava!

  embe-embe@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12/4/17

   Eikö ole hieman noloa osallistua kaikkiin näihin kilpailuihin anonyyminä kahdella eri sähköpostiosoitteella Emma Lahtiluoma ;)

   Poista
 22. Anonyymi8/4/17

  Paljon päikkäreitä :)

  emma.lahtiluoma@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Anonyymi8/4/17

  Järjestä säännöllisesti omaa aikaa niin äidille kuin isällekin, sillä välin toinen lepää.
  Arvontaan mukaan, myös instassa seurailen :)
  marianposti ät wippies.com

  VastaaPoista
 24. Haha, mä olisin kans ehdottanut noita herkkuja =D Ei vaan, mun vinkki on yritä olla pingottamasta. Voi kyllä olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta mä oon joka kerta sortunut vähän siihen, että oon stressannut siisteydestä ja kroppakin olis pitänyt saada päivässä takas kuosiin ja kaiken olis pitänyt olla justiinsa ja vieraille itsetehtyjä leivonnaisia, lista on loputon...

  Bloggerin lisäksi seuraan facessa ja instassa

  jennihasalo@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Minna Kosonen10/4/17

  Paras vinkki on, että silloin tällöin äidille omaa aikaa ja turha stressaaminen pois. :)

  minna.maria.kosonen@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Vinkkinä lapsiarkeen: ota niin rennosti kuin mahdollista. Kaikki menee omalla painollaan! Ihanaa loppuodotusta❤️
  Blogia seuraan Facebookissa ja instagramissa. -Soila
  soila.rantaaho@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Anonyymi10/4/17

  Nuku silloin kun voit
  Yksi arpa, kiitos :)
  leijona-85(at)luukku.com

  VastaaPoista
 28. Nimenomaan nukkua sillon kun on mahdollista :) instassa seuraan! ennuska-89@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Anonyymi11/4/17

  Nuku aina kun vauvakin nukkuu!
  wonderwhy(at)netti.fi

  VastaaPoista
 30. paras vinkki vauvavuoteen voisi olla, ettei ota kaikkea niin vakavasti. ja pitää pientä lasta paljon lähellä, sylissä ja muistaa antaa miljoonittain halauksia ja suukkoja :)

  saarasola@hotmail.com

  seuraan ainakin täältä bloggerin kautta ja muistaakseni myös instassa!

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan