KOTIÄIDIN SYKSYN JA TALVEN MUST-HAVES

14.10.2017




Kotiäitiys vaatii vaatekaapilta vähän erilaisia asioita, kuin toimistotyö. Jos/KUN vauva sattuu nukkumaan vain liikkeellä olevissa vaunuissa ja esikoinen pitää joka päivä hakea päiväkodista, on sanomatta selvää, että ulos lähdetään kelistä piittaamatta. Siispä mukavuuskerrointa elämässä nostaa kummasti hyvät varusteet. Niinpä, bye bye vaatteet ja asusteet, tervetuloa varusteet! Jos/KUN vauva vielä on semmoista sorttia, ettei liiaksi viihdy yksin missään, itsensä on saatava ihmisen näköiseksi vain sekunneissa. Bye bye 10 minuutin pikameikit, tervetuloa 10 sekunnin pikameikit. 

Siispä ajattelinkin jakaa teille omat suosikkini ja toivevalintani kotiäidin syksyyn ja talveen! 



Aloitetaan perusteista. Ilma viilenee ja kuivuu, niin kuivuu ihokin. Mikään ei kosteuta paremmin, kuin The Bodyshopin ihanat vartalovoit. Lempituoksuni lähes kaikessa on Green Tea, joten tässä kauden valinta. Hiukset ovat kesän kärsineet auringosta ja edessä kuiva talvi, kunnon kosteuttava hiusnaamio tekee ihmeitä tukalle, sen kerran kun ilman lapsia pääsee rauhassa suihkuun. Samalla reissulla voikin kestovärjätä kulmakarvat, mikä on nopea ja helppo panostus arkimeikin pohjaksi. 

Sekuntipelissä voittaa meikkivoidepuuteri, jota sipaisemalla saa pahimmat punotukset ja näpyt piiloon sekä kiillon kuriin. Vedenkestävä ripsiväri ei hätkähdä tihkusateesta. Jos tykkään pusutella lapsiasi, kuten minä, ei huulipuna ehkä ole paras mahdollinen valinta meikkiin. Mutta enpä laittanutkaan sitä tähän esille sen takia! Käytän aina meikissä poskipunana huulipunaa! Sillä vaan viirut poskiin ja sormin häivytys - todella kiva ja supernopea lopputulos! 


Olen aivan ihastunut treenitrikoisiin kotihousuina. Päihittää ulkonäöllään polvipussittavat colleget 10-0, ovat mukavat jalassa ja menevät helposti ulkohousujen alle. Tällaiset löytyykin jalastani joka ikinen kotipäivä. Perustoppi ja siihen mukava huppari päälle. Tästä asusta todennäköisimmin löydät minut, jos pimpotat yllärinä ovikelloa. Vinkkinä muuten hieman ylisuurta hupparia etsivälle: H&M:n miesten osasto. Olen tällä hetkellä vielä L/42 kokoa, joten miesten huppareiden M istuu juuri täydellisesti. Hihatkin ovat tarpeeksi pitkät - muutama minut tunteva saattaa tietääkin, että olen äärimmäisen allerginen yhtään lyhyille hihoille :) 



Tällaisiin syyspäiviin ulos hyvät valinnat ovat hieman vedenpitävät ulkoiluhousut sekä ulkoilutakki. Huppu on ehdoton. Satsaus hyvin istuviin, vedenpitäviin ulkoilukenkiin on äärimmäisen kannattava juttu. Omani ovat Haltin ja niissä ei tule kuuma edes kesällä, ne pitävät täysin vettä ja niihin mahtuu ohut villasukka, jolloin niissä tarkenee pakkasellakin! Kuivempiin päiviin jalkaan kannattaa valita kunnon lenkkarit, varsinkin jos niitä vaunulenkkejä tulee tehtyä useampien kilometrien edestä. Jos haluat varjella naamaasi hieman tihkusateelta, lippa on paras ystäväsi! 


Kun kelit viilenevät, on aika siirtyä lämpimämpiin kerroksiin. Pitkä toppatakki karvakauluksella lämmittää pakkasella. Takki kannattaa olla sen verran väljä, että sinne mahtuu tarvittaessa vielä fleecekerros alle. Toppahousut on pop. Kerronpa minitarinan siitä, että sain kerran bonuspisteitä työhaastattelussa, kun saavuin paikalle toppahousuissa. No hei, ulkona oli -30 astetta ja tuulinen sijainti! Kuulema kertoi siitä, että osaan tehdä hyviä päätöksiä. 

Pipossa kannattaa siinäkin olla lämmittävä fleecekerros ainakin "reunassa". Vedenpitävät lämpimät rukkaset ovat ehdottomat. Jos sinäkin tykkäät pitää mom bun -tyyppistä suttunutturaa pään päällä, pipoa kätevämpi valinta voi olla lämmin pääpanta. Tarpeeksi ison (ympärykseltään ja leveydeltään) löysin Hööksin ratsastustarvikeliikkeestä, samoin kuin talvikengät melko edulliseen hintaan.

Myös Zalandolta olen tehnyt hyviä löytöjä ja heidän hyvä puoli tietenkin se, että myös palautus on ilmainen. Koon kun joutuu aina vähän arvaamaan. Mielessä kuitenkin hyvä pitää ekologisuus ja se, että palautuksista muodostuu ylimääräistä rasitetta ympäristölle. Tässä vielä Zalandolle kiva alekoodi.

Näillä varusteilla meinasin kohdata viilenevän syksyn ja jossain vaiheessa vihdoin koittavan talven!

Mitkä ovat sinun vaatekaappisi kulmakivet, kun ammattina on pysyvästi tai väliaikaisesti kotiäitiys? Raaskitko panostaa laadukkaisiin merkkeihin vai kierrätkö kirppareita? 


Kuvat Stadium, The Body Shop, H&M ja Hööks


6 kommenttia:

  1. Minullakin on edessä satsaus lämpimään talvitakkiin. Jos bongaat jostain käytännöllisen ja säätäkestävän takin, saa vinkkaa mullekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haaveilen kans uudesta talvitakista! Nykyinen on vaan tosi iso ja painava (oikeasti on) ja musta. Haluisin jonkun värikkään - keltainen tai violetti olis ihana :)

      Poista
  2. Mun on pitänyt jo ties kuinka kauan ostaa sadetakki, mutta edelleen sekin on ostamatta. Kumpparit sentään sain viime keväänä ostettua :D Nyt pitäs myös ostaa joku ihana säänpitävä talviparka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin kesällä alennuksesta semmoisen hervottoman kokoisen, pitkän sadetakin. Sen voi hyvin heittää minkä tahansa tavallisen takin päälle ja se yltää lähes nilkkoihin asti :) Kumpparit on mulla taas ostoslistalla! Haluaisin ehdottomasti keltaiset :)

      Poista
  3. Talvikamppeet löytyy, mutta tähän välikauteen pitäisi saada vedenpitävä takki. Oottelen ensin, että tuo mahassa eläjä syntyisi, niin vähän taas tietäisi minkä kokoista takkia sitä ostelisi :D Mutta tarkoitus olisi ostaa kerralla hyvä ja kestävä, ettei tartte olla koko ajan uusimassa. Piti ostaa jo vuosi sitten, mutta enpä näköjään saanut aikaiseksi, vaikka koko ajan olisi ollut tarve kyllä. Ehkä voisi palelu ja kastuminen jo riittää tältä erää :D

    VastaaPoista
  4. Anonyymi15/10/17

    Hei, kiva käytännöllinen postaus!
    Jotenkin nipistää aina omista ulkoiluhankinnoista, vaikka ne menevät vuosia... ja panostaa lasten varusteisiin, jotka menee vuoden...
    No nyt on tällä äidillä aika hyvin ulkoiluvaatteita. Pikku hiljaa vuosien saatossa hankittu.

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan