VAUVAN ENSIKUUKAUSIEN TOP 6 + YKSI HUTIOSTOS

30.10.2017


Koska kukaan ei halua tehdä huonoja hankintoja, päätin listata kaikkien vauvavuoteen urheasti suuntaavien hyödyksi ja iloksi meidän vauvan ensikuukausien parhaat tavarat. Kuusi on yli muiden. 


Stokke Newborn Set

Ihan ehdoton! En ymmärrä miten pärjättiin ilman tätä Nopsun kanssa. Tässä Ludu istuu aina kun me syödään ja ehkä kerran päivässä teen vähän koneella jotain hommia tai selvittelen asioita, Ludun istuessa vieressä syömässä jotain puruleluaan. Istuimen saa näppärästi tuolista myös pois, joten kun on vaikkapa vieraita, Tripp Trapp on sekunnissa ihan tavallisena tuolina käytössä. Tämän kanssa muuten mennään jo viimeisiä viikkoja! Viimeistään parin kuukauden päästä Ludde jo istuu ja voimme siirtyä Baby Settiin, joka on siis Tripp Trappin syöttötuolimalli. Swaddle Up Blanket + unipesä 

Yksi harvoja uutena ostettuja asioita oli tämä Swaddle Up Blanket, josta olin kuullut kehuja. Nopsu nukkui ensimmäiset kuukautensa tiukassa kapalossa ja vielä lähes parivuotiaaksi asti unipussissa. Siispä ajattelin, että kesävauvalle tämä on loistoratkaisu - kapalo kun saattaa olla aika kuuma. Ja loistava on ollutkin! Vauva ei käsillään huido itseään jatkuvasti hereille ja nyt kun niitä sormia pitää koko ajan syödä, niin pussi hyvin hillitsee sitäkin. Oikeastaan ainut miinus on hinta (30 euroa), sillä pusseja olisi kätevä olla useampi, koska pussiin tietenkin tulee maitotahroja ja noita tassuja kuolataan nukahtaessa urakalla JA siksi sitä täytyy pestä usein. Huh, hengästytti jo tuo lauseen pituus! 

Unipesä on myös ollut aivan loistava hankinta. Siinä L nukkui vieressä jo lähes vastasyntyneenä ja siirto omaan sänkyyn meni aivan tuosta vaan, kun pesässä unituntuma (mikä ihana uusi sana) säilyi täysin samana. Bumbo

Bumbo! Tämä hassu istuin on myös uusi tuttavuus tällä vauvakierroksella! Bumbo on meillä kylppärissä, sillä monesti siellä tekee asioita, joihin on kiva saada hetkeksi kaksi kättä vapaaksi. Vessassakäynti, pikameikki, pyykit koneeseen tai kuivausrumpuun... Bumbossa vauva voi viettää hetken istuma-asennossa näin, kun pää kannatellaan jo hyvin, mutta istuminen ilman tukea ei vielä luonnistu. Bumboa on paljon kritisoitukin, että se on epäergonominen vauvalle ja tuossa kun istuttaa, niin ei koskaan opi kunnolla itse istumaan. Nämä argumentit taas haukotuttaa, sillä en-hän minä sitä vauvaa viikkotolkulla tuossa istuimessa pidä! Varmasti olisi huono juttu, jos istuisi kauhean paljon ja usein Bumbossa, mutta esim. meillä kun Ludu viettää siinä aikaa 0-5min per päivä, en jaksa uskoa, että mitään haittaa tuosta on. Britax Go -setti

Yksi asia, johon suosittelen panostamaan vauva-arjessa on hyvä kulkupeli. Jos perheessä on käytössä auto, hyvä setti sisältää vaunurungon, vaunukopan sekä turvakaukalon. Arjen sujuvuuden takaamiseksi lämmin suositus setille, jossa niin sanotusti "kaikki menee vaan kliks kliks". Eli autoon isofix-kiinnitteinen (auton runkoon asti kiinnittyvä) telakka, johon kaukalon voi vaan kliks nostaa. Ja siitä taas kliks vaan vaunurunkoon. Näin vauvaa ei tarvitse koskaan herättää, kun se autossa nukahtaa. Toimivaa kulkupelisettiä täydentää vielä ratasosa, jonka saa kätevästi samaan runkoon. Näin ei myöskään tarvitse ostaa uusia rattaita, kun vaunutteluikä jää taakse.Strolley Organizer

Jokaisen kotiäidin käsilaukku :) Tässä kulkee viikolla aina mukana lompakko, avaimet, puhelin, juomapullo, purkkaa ja huulirasva. Niin ja myös käsirasva ja nenäliinapaketti! Paljon mahtuu toimivaan vaunupussukkaan, jota ilmeisesti tyylikkäästi strolley organizeriksi kutsutaan. Ainut miinus on se, että ei ole yksi kerta, kun lähden jonnekin asioille unohtaen kaikki tärkeät tavarani, tai ainakin osan niistä, tuohon pussukkaan. Pointsit Britaxin organizerille tukevasta ja silti helposti irrotettavasta tarrakiinnityksestä sekä kätevästi magneetilla sulkeutuvasta keskiosan kannesta. 


+ Auton peili

Autolla matkustaessa aivan ehdoton on takapenkin päätukeen kiinnitettävä peili. Tuon peilin (ja peruutuspeilin) kautta ajaessa näkee sekunnin vilkaisulla, miten vauvalla menee. Ei tarvitse siis turhaa stressata kitinöistä, jos näkee, että tyypillä kuitenkin kaikki on hyvin. Kävipä meille kerran niinkin, että vasta liikkeellä ollessa huomattiin vauvalla olevan turvavyöt auki (en nyt mitään nimiä mainitse, kumpi vauvan kaukaloon pakkasi ja autoon nosti..) - joten ei muuta kuin pysäytys lähimmälle bussipysäkille ja vyöt kiinni! Ja lisää kahvia isille. 

Ja sitten se huti...

Baby Björnin kantoreppu

Oikeastaan vain yksi ostos on ollut todellinen huti ja se oli Baby Björnin kantoreppu. Tai rintareppu kai sen ihan virallinen nimi on. Ostin sen käytettynä ja maksoin 40e (!?!?) vain todetakseni, että kyseinen reppu on ergonomisuuden epämuodostuma. Siinä ei ollut lainkaan lantiovyötä, joten hippusenkin painavampi vauva painaa koko painollaan hartioita. Hartiat kun ei muuten olekaan jumissa.. ainoastaan ihan pienen vauvan kanssa tuo varmasti on ihan näppärä. Helppo se kyllä oli pukea päälle, jos jotain positiivista haetaan. 


Mitä hittejä ja huteja mahtuu/mahtui teidän muiden vauvavuoteen? 
Tuntuuko, että toisen tai kolmannen lapsen kohdalla osasitte jo tehdä osuvammat hankinnat? 

10 kommenttia:

 1. Anonyymi30/10/17

  Aikalailla samat hitit ja sama huti löytyy myös meiltä �� hitiksi lisäisin myös lelukaaren, minkä alla vauveli on viihtynyt todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lelukaari on täälläkin ollut todella suosittu! Tämä vauva kun jaksaa vähän makoilla selälläänkin, toisin kuin ensimmäinen versio perheen vauvoista :)

   Poista
 2. Anonyymi30/10/17

  Parhaita ovat olleet hyvät yhdistelmävaunut, Stokken bouncer (sitteri) jonka saa newborn-setin lailla Stokke Steps- tuoliin, Stokken kokoontaittuva amme (sain luopua myös puhtaan pyykin korista) sekä Nabby-itkuhälytin (pieni mokkula+mobiilisovellus, eli aina mukana, huikea akunkesto).

  Unipesä olisi ollut meille tosi tarpeellinen, mutta en uskaltanut hankkia, koska niihin on raportoitu kiistatta useita tukehtumistapauksia. Perhepedissä nukuimme kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuollainen kokoontaittuva amme olisi kyllä hyvä! Hui en ole kuullutkaan tunipesän tukehtumisriskistä! No, meillä se jäi juuri tällä viikolla nyt pois käytöstä, joten ei tarvitse siitä nyt enää murehtia :)

   Poista
 3. Organizer on ihan huippu!!! En tajuu kuinka oon selvinnyt ilman sitä ensimmäisen lapsen kanssa.
  Bumbo on myös mun hitti listalla :)

  Ainoo ja ehdoton huti meillä on ollu tuttava perheeltä saatu sähköinen keinusitteri joka ei toimi... niinku ööö what?! Kyllä sitä on muutamia kertoja ruokapöydässä jalalla heilutettu mutta argh miten tyhmä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan aina, kun menin Nopsun aikana ostamaan semmoista "no, se sellainen pussukka, mikä tulee tähän rattaiden työntöosaan..", johon myyjä näppäränä vastasi, "siis sellainen strolley organizer!" :D No just se!

   Keinumaton keinusitteri ei kyllä kuulosta kovin toimivalta :P

   Poista
 4. Mun listalla ovat unipesä, mobile, sitteri, imetystyyny ja Wompat-kantoreppu �� Itkuhälytintä ja sähköistä rintapumppua ei oo käytetty (käsikäyttöinen pumppu toimii paremmin mulla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantoreppu on varmasti IHANA, sellaiselle vauvalle, joka siinä viihtyy. Meillä kumpikaan pojista ei ole viihtynyt ja käyttökerrat jääneet pariin kokeiluun. Näin meillä jokaisella ne omat hitit ja hutit :)

   Poista
 5. Esikoisen kohdalla
  Yhdistelmä vaunut, lampaantalja, untuvamakuupussi (alku talven vauvamme nukkui vain liikkuvissa vaunuissa), baby björn sitteri, unilaulu-cd, "jumppasali" eli leikkimatto lelukaarella

  Keskimmäisen kohdalla
  Lisätään listaan vielä soiva mobile (esikoisen peruja, mutta tällä kertaa todella hyödyllinen, jotta vauva viihtyi, jos äidin piti hoitaa asioita koneella), hoitopöytä
  Huti itkuhälyttimeksi radiopuhelimet

  Kuopuksen kohdalla
  Tripp Trapp ja newborn set, itkuhälytin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, miten eri vauvoilla tosiaan samassa perheessäkin voi olla eri "suosikkeja" :) Monet noista allekirjoitan kyllä myös :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan