VAUVARAKAS PUOLI VUOTTA! JA HARMITTAVA KÄÄNNE MEIDÄN JOULUUN...

21.12.2017


Ihan huikeaa, vauvavuodesta puolet on huomenna taputeltu. Nyt katse on jo sitten kohti kokonaista vuotta. Minulla on vähän kaihoisa olo, kun omat murheet ovat tehneet tästä ensimmäisestä puolesta vuodesta niin raskaan, mutta L on ehdottomasti ollut minulle (ja meille kaikille) iso ilo harmaisiin päiviin. Kun hän katsoo silmiin ja hymyilee, unohtuu kaikki isot ja pienet huolet.

Liikkumisessa L tulee vähän veljeään jäljessä. Hän kääntyy nyt jo sujuvasti selältään mahalleen ja muutamia kertoa myös kääntynyt mahaltaan selälleen. Ei toki niin, että itse olisin ikinä sitä nähnyt - yhtäkkiä vaan vauvan löytää sohvan alta, kun on kierinyt sinne! Istua hän vielä ei osaa, mutta selkä on sen verran jo suora, että uskalsimme siirtää hänet Stokken Newborn-kaukalosta syöttötuoli-osaan.


Ruoka tälle pojalle maistuu. Hän syö kevyesti puolikkaan pienestä Piltti-purkista yhdellä kerralla. Välillä on jo jouduttu vähän rajoittamaan ruuan määrää, jotta maitoa menisi edelleen tarpeeksi. Pikkuisen meillä on taas nostanut päätään epäily maitoallergiasta ja ostinkin viime viikonloppuna testiin Nutrilonin Peptiä. Vaikka Peptissä maitoproteiinit toki on ainoastaan pilkottu, eli saattaa sekin allergisoida, kuten Nopsua teki.

Mitään sanoja missään muodossa tai varsinaista jokellusta pikkuveljeltä ei vielä tule. Mutta on yksi sana, minkä hän tunnistaa sekunnissa. Isoveljensä nimi. Hän myös selvästi pyryyttää silloin kun on hyvin tyytyväinen ja aivan kuin haluaisi sanoa, että "nyt mulla on kaikki hyvin".


Yleensä suhteellisen tyytyväinen vauva on nyt jostain syystä ollut reilun viikon aika tyytymätön. Sylissä kannellessa hän jokseenkin viihtyy, mutta teepä sitten ruokaa ja siivoushommia kymmenen kiloa toisella kädellä kannatellen. Lattialle laskeminen aloittaa heti tyytymättömän kitinän (lue: karjumisen). No, toivotaan, että joku vaihe vaan. Onneksi nykyisin hänelle kelpaa tutti! Nyt tämän päälle on iskenyt vielä flunssa. 

Samoin nukkuminen on ollut viime aikoina aika levotonta ja hän monesti "örisee" pitkälle aamuyön puolelle. Päivisin nukkuu päiväunia ihan ok, parhaiten ulkona rattaissa. Mutta aika lyhyitä ovat hänen unet, koskaan ei yli tuntia, joskus saa siinä kohtaa hetken hytkyttämällä vielä ostettua muutaman kymmenen minuuttia lisää. Siispä L nukkuu vielä kolmet päiväunet - unien tosiaan ollessa aika lyhyitä. 


Kovasti jo odotamme liikkeellelähtöä ja istumista. Jokohan ensi kuussa päästään iloitsemaan niistä taidoista. Nopsu käveli 7kk iässä jo tukea vasten. Niin tulevat omaa tahtiaan nämä pojat - molemmat kuitenkin varmasti hyvin kaiken tarvittavan oppien.

Tämän postauksen olin itseasiassa kirjoittanut jo pari päivää sitten - tässä nopea päivitys meidän tämän hetken tilanteeseen. Ludulla todettiin äsken rs-virus ja hänen joulureissu Joensuuhun on peruttu. Tässä nyt pohdimme mahdollisuutta siihen, että minä lähtisin Nopsun kanssa kahdestaan. Väärältä tuntuu jättää kipeää vauvaa tänne, mutta väärältä tuntuu myös perua neljävuotiaan joulu ja reissu mummin luokse. 


Tykkää
Tutistaan. Syöttötuolissa riehumisesta ja lusikan heittämisestä maman kädestä, niin että ruoka lentää joka puolelle. Nooan kaikista hassutteluista ja ihan vaan läheisyydestä. Ja yleisesti kenen tahansa jakamattomasta huomiosta. 


Ei tykkää
Yksinolosta.


Suosikkiruokaa
Kaurapuuro hedelmäsoseella.


Pituus
Puolivuotisneuvola vasta tammikuussa, päivitän mitat sitten.


Paino
Puolivuotisneuvola vasta tammikuussa, päivitän mitat sitten.


Vaatekoko 
74



Hyvää joulua kaikille! Nauttikaa herkuista, vapaa-ajasta, ulkona olemisesta ja läheisten seurasta! 
🎄🎅⛄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan