PAKKAUS VAI RAHAT?

26.1.2017

Kahdesti ei tarvinnut miettiä, otanko äitiyspakkauksen vai Kelan tarjoaman rahasumman. Onhan se nyt NIIN kiva saada paketillinen kaikkea vauvatavaraa :) Äitiyspakkaushan on viime aikoina ollut paljon myös kansainvälisessä mediassa esillä ja siitä tehdään ihan aitoa suomalaista vientituotetta, niin miten nyt voisi itse jättää tämän hankkimatta. Vielä yksi syy on se, että meillä ei alle yksivuotiaan vaatteita ole tallessa yhtään, joten aito tarve vaatteille ja tavaroille on. 

Äitiyspakkauksesta on aina välillä kritisoitu väritystä. Myönnetään, onhan tämä nyt jaossa oleva pakkaus hieman "poikavärinen", jos perinteisiä värejä ajatellaan. Tässä tapauksessa pakkauksen värit sopii meille oikein hyvin. Vaikka edelleen Nopsun lempiväri on pinkki ja hän (edelleen ja aina) saa pukea päälleen kaikkia maailman värejä, ehkä tällä kertaa vältän vaaleanpunaista vauvavaatteissa, koska turhautti joka kerta ne "onpa suloinen pieni tyttö" -kommentit. Itse jos suunnittelisin pakkauksen sävyjä, niin suosisin vaaleita sävyjä, ehkä tummaa harmaata sekä keltaista, violettia ja mintunvihreää. Ja mustavalkoista! Mustavalkoiset kuosithan menee hyvin tytöille ja pojille. 

Jos nyt jotain voisi toivoa, niin pakkauksessa ei juuri näytä olevan housuja, joissa olisi myös se sukkaosa. Vauvalle ne on kaikista kätevimmät. Bodyista ei ihan saa selvää, mutta toivon, että ihan pienimmät koot ovat edestä aukeavia. Pään yli kun vastasyntyneelle voi vähän hankala olla pujotella mitään. 

Yksi YÄK nyt sitten kuitenkin - inhoan ruskeaa väriä vaatteissa (ja sisustuksessa)! Mietin jo voisiko noi haalarit värjätä jotenkin :)


Tässä yllä vuoden 2013 äitiyspakkaus, jonka vaatteissa pieni Nopsukkainen viihtyi. Omat suosikit oli nuo mintunvihreät Ivana Helsinki -kuosiset vaatteet. Sekä tiikeritumput ja -sukat kyllä tuovat hellyyttäviä muistoja 💙

Yksi huomio muuten vielä: uusi pakkaus ei näytä sisältävän purulelua! Voih, tuo oli niin hitti tuo viilennettävä purulelu.. no, kauppareissulle sitä varten siis.

Löytyykö lukijoista muita äitiyspakkausfaneja? Entä oletteko seuranneet äitiyspakkauksen saamaa kansainvälistä julkisuutta ja ihailua? 


Kuvat: kela.fi ja Lähiömutsi-blogi

TERVEISET RAKENNEULTRASTA

24.1.2017


Kaksi kättä ja kaksi jalkaa
pian pienen elämä alkaa,
sykkivä sydän ihmeellinen
pikkuruinen poika täydellinen. 

💙


PIKKUSISKO VAI PIKKUVELI?

21.1.2017




Ensi viikolla se (ehkä) selviää! Vaikka tietenkin rakenneultrassa suurin jännitys on se, että onko vauvalla kaikki hyvin, niin onhan se jotenkin tosi jännää saada tietää, tuleeko minusta kahden pojan äiti vai pääsenkö opettelemaan mitä on olla äiti tytölle. Kumpaa itse toivon? No, tavallaan tyttöä, koska sitten pääsisi kokemaan äiti-tytär -suhteen ja monesti aikuisiällä tyttäret ovat läheisempiä äidin kanssa - varsinkin sitten kun he saavat omia lapsia. Toisaalta poika olisi mahtava, koska sitten Nopsulle olisi oma veli ja kiinnostuksen kohteet kulkisivat ainakin lapsuudessa todennäköisesti samoja ratoja. Ihan käytännön syistä tietenkin olisi helppo siirtää sitten aina vaan pieneksi jääneet vaatteet, polkupyörät ja luistimet sitten aina nuoremmalle.

Tässä hauska listaus jutuista, joilla asiaa voisi tässä vaiheessa (leikkimielisesti) päätellä: 

Oireet - TYTTÖ
Mahan muoto - POIKA
Kiinalainen kalenteri - TYTTÖ
Oma tunne - TYTTÖ / POIKA
vau.fi -testiPOIKA
Vauvan syke - POIKA / TYTTÖ
Linea negra - TYTTÖ
Sormustesti - POIKA

Lisäksi vanhan kanssan höpöhöpöjuttujen mukaan sängyn alla olevien tavaroiden laatu määrittää vauvan sukupuolen. Tiedättehän, kirves ja saha = poika, ompelutarvikkeita = tyttö. No, meillä sängyn alla on printteri, silityslauta, liinavaatteet ja yksi matto plus mahdollisesti korvatulppia ja parittomia sukkia. Että päättele siitä nyt sitten. 


Nopsulta asiaa pari kertaa ollaan kyselty, että olisiko kiva jos tulisi pikkusisko vai että tulisi pikkuveli. Vastaus on usein ollut, että "tulee tyttö eli pikkuVELI!" 

Aikalailla fiftisiksti-tilanteessa siis mennään tiistain ultraan. Toivotaan, että tosiaan siellä vauvalla on kaikki hyvin ja että lisänä suostuu vilauttamaan olemustaan sen verran, että saamme polttelevaan kysymykseen vastauksen. 

Pojalle meillä muuten on todennäköisesti nimi jo valmiina. Tytölle taas ei lainkaan. Kerromme kyllä nimenkin läheisille jo ennen syntymää ja kaikille sitten syntymän jälkeen. En ole kovin hyvä näissä salaisuuksien pitämisissä :) 

Kumpaa te veikkaatte meille saapuvan, tyttö vai poika? 


ASUNTOAHDISTUKSEN POISTOPOSTAUS

17.1.2017


Saimme omasta asunnostamme kaupat sovittua! Jee! Ja uudesta myös on päivämäärä kalenterissa! Jee! 

Mutta ahistus. 

Asunnonvaihto ja samaan aikaan äitiyslomalle jäänti on aiheuttanut muutaman vähäunisen yön, kun miettii, miten taloudellisesti kaikesta selviää. Myös aikataulut hirvittää. Ja se, onko uudessa kodissa jotain mörköjä vastassa, jotka vaativatkin työtä tai rahanmenoa. Ja että mahdummeko oikeasti sinne pieniin makkareihin koko perhe.

Jotta saisin nyt vähän piristettyä tätä meininkiä, niin listasin (kyllä, 💙listat) asioita, joita haluan/aion toteuttaa uudessa kodissa. Murheet nyt sivuun vähäksi aikaa ja haaveet kehiin.


#1 LISÄÄ VIHERKASVEJA

Olen ihan onneton viherpeukalo. Peukalo no have. Minulla on aina ollut muutama viherkasvi, mutta ne eivät koskaan erityisemmin menesty. Kasvit kuitenkin puhdistavat huoneilmaa ja niillä on myös kiva rauhoittava henkinen viba, joten täytynee tarttua johonkin huonekasvioppaaseen ja oppia pitämään huolta muutamista viherkasveista. Jos alottaisi kaktuksista. 



#2 VÄHEMMÄN MUOVIA

Olen taas lukenut sellaista kirjaa koskien lapsiperheiden kemikaalikuormaa. Voitte vaan arvata, että elämänohjeita on miehen korviin taas tiputellut. Yksi juttu on se, että haluaisin eroon muovisista ruuan säilytysastioista. Haha, olen kyllä siinä jo hyvällä tiellä (tajusin juuri), koska olen niitä varmaan kymmenen roudannut töihin ja unohtanut töissä kuivauskaappiin ja sieltä ne on kävelleet uusiin koteihin. Täytyy ehkä samalla tyylillä "hävittää" loputkin ja tehdä reissu Ikeaan lasisten säilytysasioiden kiilto silmissä. Voikohan noissa lasisissa muuten pakastaa ruokaa...?

Samoin myös lasten (monikko!!) leluissa ja huoneissa muovia voisi edes koettaa vähän vähentää. Ainakin miettiä, olisiko tarjolla yhtä hyvä/kiva/edukas puinen tai muuta materiaalia oleva vaihtoehto.

#3 LAADUKKAAMPAA RUOKAA

Haaveena on ostaa enemmän luomua ja vähemmän lihaa. Sitkeästi meidän jääkaappiin kuitenkin löytää vielä tiensä leikkeleet sekä ainakin kerran viikossa jauheliha. Hitsit, kun se luomuliha on niin hirvittävän paljon kalliimpaa, kuin tavallinen. Onneksi on nää nyhtikset, härkikset, quornit ja muut vaihtoehdot! Joka syksy vannon etsiväni jostain marjametsän, koska syömme päivittäin kotimaisia marjoja. Jospa tuleva syksy on SE syksy, kun pääsen metsään asti! 


#4 PAREMPI VALAISTUS

Suomessa on iso osa vuodesta aika pimeää. Tiesittekös? ;) Siispä kotiin täytyy tuoda keinotekoisesti valoa. Onneksi J on hyvä miettimään valaistusratkaisuja. Tänä talvena ostettu tyylikäs kirkasvalolamppu tulee olemaan myös ensi talvena alakerrassa kunniapaikalla. Lisäksi haluaisin enemmän monesta suunnasta tulevaa "pientä valoa", kuin yksi iso lamppu keskelle kattoa. 

Makuuhuoneeseen lisäksi haluan jonkinlaisen "yövalaistuksen" yöherätyksiä ja yöllä valvomisia varten. Niin, että näkee vaihtaa vaipan tai hoitaa muuta pakollista, mutta että vauvalle on selkeä viesti, että nyt on yö ja kuuluu nukkua. 


#5 LAADUKKAAMPIA SISUSTUSRATKAISUJA

Tarvinneeko sanoa, että tässä pieni haaste pikkubudjettisuuden kanssa... Niin vaatteissa kuin sisustushankinnoissakin koetan ajatella kaikessa pidemmälle, kuin vain vuoden tai kaksi eteenpäin. Mikä olisi sellainen sohva/neule/talvitakki, joka kestäisi käytössä monta vuotta? Ja sellainen tyyli, että se maistuisi enemmän, kuin hetken aikaa. Vähemmän halpisketjuja, enemmän laatua. Silti tiedän, että Ikea tulee olemaan kyllä kaveri monessa tarpeessa, joita uusi koti tuo tullessaan. Onneksi Ikeastakin saa ihan laadukkaita ja kestäviä tuotteita.


#6 VÄHEMMÄN TAVARAA

Yksi sana; Konmari. Trendikirja täynnä viisauksia siitä, kuinka vähempi tavara tekee elämästä parempaa. Ja ilman Marien viisauksiakin tietää, että kun asutaan 86 neliön asunnossa nelihenkisenä perheenä, ei ylimääräiselle hamstraukselle ole tilaa. Muutossa mukaan lähtee vaan ne tavarat, joista oikeasti pidämme ja joita käytämme. Ihan vaan neljän hengen kausivaatteet vievät jo niin paljon tilaa, että heikompaa hirvittää. Samaan aikaan minua kuitenkin jotenkin viehättää pienesti asuminen. Pysyy varmemmin aina mielessä se, ettei tavaraa hankita hetken mielijohteesta, vaan mietitään hetki, onko hankinta tosiaan tarpeellinen tai tuoko se iloa perheelle. Niin - ja mahtuuko se mihinkään :)

Olipa kuulkaa terapeuttista kirjoittaa tämä postaus!
Tuli paljon parempi mieli :)

Kyllä kaikki vielä järjestyy 💚


Kuvat: ikea.fi ja ikea.se

KUINKA PITÄÄ HUOLTA ITSESTÄÄN RASKAANA?

12.1.2017


Sainpa idean kirjoittaa vähän ylös asioita, jotka saavat raskaana olon tuntumaan hieman vähemmän raskaalta. Tämä erikoislaatuinen aika ansaitsisi mielestäni joka päivä vaahtokylvyn, kokovartalohieronnan, päiväunet, oman autokuskin ja kokin keittiöön, mutta kun nämä eivät monellakaan ole käden ulottuvilla, ehkä seuraavat vinkit auttavat!

#1 ÖLJY

Säästyin Nopsua odottaessa täysin raskausarvilta, vaikka ne nyt on mistä vähiten odotuksessa/synnytyksessä murehdin. Koska iho masun ympärillä on todella kovilla kaiken kasvamisen kanssa, niin ei tee huonoa iltaisin öljytä ihoöljyllä mahan aluetta. Ja samalla myös rinnatkin, varsinkin jos niillä on sama reipas kasvutaipumus. Mahtavaa, jos muistaisi/jaksaisi jatkaa tätä öljyämistä myös synnytyksen jälkeen, koska se auttaa taas ihoa sitten palautumaan. Lisäksi samalla hieroessa kun verenkierto alueilla vilkastuu.

#2 KUIVAHARJAUS

Raskaana ollessa kertyy helpommin kehoon selluliittia, koska aineenvaihdunta hidastuu. On siis huippu juttu, jos iltaisin jaksaa kuivaharjata esimerkiksi reidet, pakarat ja olkavarret.

#3 VITAMIINIT

Kaikille taitaa olla selvää, että raskausajan vitamiinit on tärkeä muistaa ottaa. Itsehän unohdan ne vähintään kerran viikossa, mutta jos nyt edes suurimman osan ajasta muistaa. Syön lisänä kalsiumia, koska neuvolassa jutellessa tuli ilmi, että minun maitotuotteiden käyttö on liian vähäistä (odotusaikaan nähden). Ja rautaa nappailen silloin tällöin, koska hemoglobiini tippui nyt jo aika alas.

#4 NUKKUMINEN

Nuku aina kun pystyt. Ei muuta lisättävää. 

#5 VESI

Jos olet aina ollut huono juomaan päivän mittaan tarpeeksi vettä, on nyt hyvä hetki ryhdistäytyä. Oma kehosi tarvitsee toimiakseen vettä, mutta nyt lisänä vauva tarvitsee vettä "juodakseen" sekä lapsivesihän uusiutuu jatkuvasti, joten vettä tarvitaan.



#6 LIIKUNTA

Pidä mahdollisuuksien mukaan kiinni liikuntarutiineistasi tai kehitä kevyt sellainen. Jos et aikaisemmin ole juuri liikkunut, niin kävelylenkit ja kevyt lihaskuntotreeni on oikein riittävää. Liikunnan harrastaminen varsinkin alkuraskaudesta voi olla haastavaa, jos yökkää kolme kuukautta putkeen ja nukkuu kaikki välit, mutta kun voimat alkavat jossain kohtaa palailla, on hyvä pitää kunnostaan huolta. Hyvä lihaskunto ehkäisee raskausajan vaivoja, jeesaa synnytyksessä ja auttaa palautumisessa. Mitään repivää ja raskasta treeniä raskausaikana ei suositella - sellaista mukavaa ja ylläpitävää.

#7 HAMPAIDEN HOITAMINEN

Kuulostaa vähän höpöhöpöltä, että hampaat on hyvä hoitaa kuntoon jo ennen raskausaikaa, mutta jotain perää siinä on. Raskaus muuttaa syljen koostumusta niin, että hampaat ja ikenet ovat kovilla. Tiedän tämän oikein hyvin. Minulla on elämässäni ollut hampaissa tasa yksi reikä. Kävin viimeksi odotusajan jälkeen hammastarkistuksessa ja minulla todettiin lähes kaksikymmentä reiän alkua! Meinasin pudota siitä piinapenkiltä. Onneksi niistä nyt ei vieläkään ole muodostunut ihan reikiä. Tällä kertaa kärsin viime viikolla kovan ientulehduksen. Ien takahampaiden takaa turposi ja oli kipeä. Särky oli jatkuva ja en lopulta pystynyt kunnolla puhumaan. Hammaslääkäri puudutti, putsasi ja sen pitäisi nyt olla kunnossa. Vähän on kyllä vieläkin kipeä.

Joten, hampaista kannattaa odotusaikana pitää erityisen hyvää huolta. Huolellinen pesu aamuin ja illoin. Hammasvälien putsaus. Ja tarpeeksi xylitolia päivän mittaan. Hyvä idea voi olla myös "oil pulling" josta kirjoitinkin alkukesästä. Itse olen ottanut öljypurskuttelun nyt taas rutiiniksi.

#8 KEMIKAALIKUORMAN VÄHENNYS

Raskaana ollessa on hyvä hetki miettiä, millaiselle kemikaalimäärälle itsensä altistaa. Olenkin tästä aika paljon viime aikoina puhunut :) Käytöstä kannattaa ainakin väliaikaisesti poistaa pahimmat "myrkyt" ja välttää hiusten värjäämistä. Luonnonkosmetiikalle pointsit. 

#9 HYVÄ MIELI JA HEMMOTTELU

Raskaana olo on välillä, no, raskasta. Vaikka kuinka odotettua ja toivottua olisikin. On siis ihan paikallaan keksiä pieniä hyvän mielen juttuja itselle pitkin matkaa. Ehkä kampaajakäynti tai jalkahoito. Pieniä shoppailuja vauvalle. Illanistujaiset hyvän ystävän kanssa. Hieronnassa käynti. Tai neulominen ja suklaa. Mikä ikinä mieltä piristää ja antaa energiaa. Sillä onko parempaa ja totuudenmukaisempaa sanontaa, kuin se, että kun äiti voi hyvin, vauva voi hyvin.


Vaikka välillä hormonit heittää, kaikki ketuttaa, itkettää, väsyttää ja naurattaa, stressaa ja kolottaa, niin onhan tämä raskausaika kuitenkin niin ihmeellistä - ja niin ohimenevää. Nautitaan myös samalla  me onnekkaat, jotka pääsemme tämän kokemaan. 


HARRASTUKSESTA SIVUTYÖKSI - LAHJAKAS LETITTÄJÄ KATJA

5.1.2017


Katja on hyvä ystäväni, jonka olen tiennyt jo opiskeluajoista asti, mutta ystäviä meistä tuli, kun saimme samaan aikaan lapset vuonna 2013. Noihin aikoihin aina kampauksista ja hiustenlaitosta tykännyt Katja aloitti blogin, jossa hän esitteli päivittäin itselleen tekemiään kampauksia. Muistan, kun hän kertoi minulle, ettei osaa ranskanlettiä ja että haluaisi oppia sen. Hihi, nyt tuo kampauskuningatar tekee omalla toiminimellään lettikampauksia ja hänen instagram-tilillään on huikeat 8781 seuraajaa! Lue tästä haastattelusta, mistä kaikki alkoi ja mistä Katja lyöytää kaiken voiman, ajan ja inspiraation.


Miten 365goodhairdays sai alkunsa? 


"Marraskuussa 2013 syntyi toinen lapseni, Ella. Oli saanut ensimmäisen lapseni 2012 alussa ja omasta valinnastani olin päättänyt jatkaa työntekoa osa-aikaisesti aina syksyyn 2013 saakka. Toisen lapsen tullessa lopetin viralliset työt ja ajattelin keskittyväni vain hoitamaan lapsia ja kotia ja nauttimaan vapaa-ajasta ilman aikataulua. No, niinhän siinä kävi, että kun Ella oli reilun kuukauden vanha olin niin kyllästynyt kotiäidin elämääni, että päätin etsiä uuden harrastuksen. Sellaisen, jota voisi tehdä vapaasti vaikka kotoa. Keksin, että aloitan blogin pitämisen ja aiheeksi valitsin omat hiukseni. 

Olen aina pitänyt hiustenlaittamisesta ja nähnyt paljon vaivaa, että omat hiukseni näyttäisivät mahdollisimman hyviltä ja ajattelin, että 2014 vuonna laitan hiukseni kauniisti ja eri tavalla joka päivä ja pidän tästä projektista blogia. Tästä syntyi siis 365goodhairdays niminen blogi. Myöhemmin 2014 vuonna päätin opetella letittämään ja löysin Instagramista letittäjien yhteisön ja aloitin oman instagram tilin myös nimellä 365goodhairdays. Siitä kaikki lähti, nykyään teen lettejä ja kampauksia itseni ja tyttäreni lisäksi myös oman toiminimen turvin tilauksesta yksityisille asiakkaille sekä lettikeikkoja eri yritysten kanssa." 



Mistä haet inspiraatiota upeisiin kampauksiisi? 

"Sosiaalisen median tilini vilisevät hiuskuvia ja seuraan monia alan ammattilaisia ympäri maailman. Paljon ideoita ja malleja löydän tätä kautta. Lopullinen inspiraatio muodostuu kuitenkin tehtävän kampauksen ja asiakkaan hiusten pohjalta ja mallit kehitellään aina yhdessä asiakkaan kanssa." 

Mitä kautta olet itse saanut ”brändillesi” tunnettuutta ja näkyvyyttä?

"Hyvä maine kiirii eteenpäin, pyrin aina tekemään työni ammattitaidolla ja niin, että asiakas jää taatusti tyytyväiseksi. En mittaa kampauksiin käytettävää aikaa, vaan esimerkiksi koekampauksia tehdään niin monta kertaa, että sopiva löytyy. Tämähän on tosiaan minulle edelleen harrastus eikä minua elättävä päivätyö. Suurin osa tekemistäni hiuksista on nähtävillä sosiaalisessa mediassa, sitä kautta sana nykyään kiertää tehokkaasti. Olen myös hyvä verkostoitumaan, en pidä kynttilää vakan alla kuten suomalaisilla yleensä on tapana." 



Mistä työssäkäyvä äiti löytää ajan ja energian itselle rakkaaseen harrastukseen? 

"Mottonani on, että kaikelle sille, mitä haluaa tehdä, on aikaa. Niinkuin onkin. Tosin ajankäytön priorisointi on kaiken a ja o. En missään nimessä pystyisi tähän jos mieheni ei tukisi harrastustani ehdoitta ja hoitaisi lapsiamme silloin, kun olen poissa." 

Miten me naiset voisimme paremmin arjessa tukea ja tsempata toisiamme - ja saada voimaa toisistamme? 

"Itse koen omaavani ihania ystäviä jotka kannustavat ja tukevat aina tarvittaessa - on tärkeää myös osata myöntää, jos apua joskus tarvitsee. Paras tapa tukea ja tsempata on kuitenkin toisen elämässä oleminen, niin hyvinä kuin huonoina aikoina."



Löydät 365goodhairdaysin Facebookista ja instagramista @365goodhairdays.
Katjaan saat yhteyden noiden tilien kautta tai minun kauttani. 

Pandamama toivottaa tuhansia ja tuhansia hyviä hiuspäiviä Katjalle! 💛


PANDAVUOSI 2017

3.1.2017


Hups, taidan kirjoitella tällä hetkellä piiiiitkäääästiiii. 
Vuodenvaihde vaan on NIIN herkullista aikaa pohtia elämäänsä, joten tässä vielä päiväkirjamaisesti omat ajatukset vuodelle 2017. 

Terveellinen ruoka

Ruokavalion suhteen ei tällä hetkellä ole ilmassa mitään suuria muutoksia. Raskausajan syön aika intuitiivisesti, jos niin voi sanoa. Makean sietokyky on pikkuhiljaa palannut, mutta raja menee edelleen esim. parissa rivissä Fazerin suklaalevyä. Nyt tärkeä huomata verrokkina aikaisempi "raja menee siinä yhdessä levyssä". Liiasta makeasta tulee siis helposti huono olo ja toivon, että se pysyisi rajoitteena aina. 

Lihaa syön nyt odotusaikana satunnaisesti, ehkä kerran viikossa. Imetysaika on oma juttunsa, siinä eniten mietityttää vauvan mahdolliset allergiat ja nyt jo mielessä pyörii maitotuotteiden poistaminen tai vastaava, vaikka tiedän, ettei mitään pitäisi jättää pois ellei siihen ole syytä. Vauvavuoden aikana/jälkeen palaan aika varmasti täysin lihattomaan ruokavalioon. 

Luomua haluaisin/pitäisi suosia enemmän! Koetankin aina silloin valita luomun, kun hintaero ei ole päätähuimaava. Maidot meillä on aina luomua. Ja kaurahiutaleet :)



Liikunta - mitä se oli? 

Voi iso nyyh... en ole eläessäni liikkunut niin vähää, kuin nyt viimeisen noin neljän kuukauden aikana :( Olin ensin kuukauden flunssassa, sitten iski päälle järkyttävät väsymykset ja pahoinvoinnit, jotka piti pintansa monta kuukautta. Nyt kun pahoinvointi on helpottanut, olen tietysti taas flunssassa. Ole hyvä vaan Elixia mun säännöllisestä kuukausimaksusta, kalliiksi on tullut, kun kertakäynnin hinnaksi on jäänyt se lähes 60 euroa. 

Kroppa kyllä kertoo, että liikunta on jäänyt. Päätä särkee usein, niska ja hartiat jumittaa. Myös liikunnan psykologinen vaikutus selvästi puuttuu. Oon vaan ihan jumissa koko akka :D 

Mutta täytyy nyt vaan koettaa olla kärsivällinen ja armollinen - varmasti jo pian tulee liikunnan aika ja sitten taas en päästä siitä irti. Vuoden 2017 aikana ajattelin liukuvasti (ja synnytyksen huomioiden) siirtyä salitreenistä/jumpasta joogaan/lenkkeilyyn. Inspiraatiokuvia on koneella jo iso pino ihanista joogatunneista ja metsälenkeistä :)



Kauneus - vähemmän kemikaaleja

Kävin tosiaan kaiken kosmetiikan läpi Cosmethics-skannerilla ja poistin käytöstä huolestuttavat tuotteet. Raskaana ollessa en ole käyttänyt kynsilakkaa, kuin vain satunnaisesti luonnonkosmetiikan väritöntä lakkaa. Lakkasin sitten flunssan piristykseksi viikonloppuna kynnet ja JESTAS se haisee pahalle! Heräsin seuraavana yönäkin pari kertaa siihen, kun käsi oli kasvojen lähellä. Kynsilakat lähti pois heti aamulla. Voi olla, että jatkan kynsilakatonta elämää, saa nähdä. Myös deodorantin vaihdoin suolakiveen ja se tuntuu ainakin toistaiseksi pitävän hajut. Olen kyllä vähähikistä sorttia. Tuoksuja en ole käyttänyt myöskään. Odotusajan jälkeen otan varmaan aromaterapeuttiset öljyt käyttöön ja nehän toimivat vähän tuoksuina myös. 

Yleisesti koetan siirtyä pääosin luonnonkosmetiikkaan. Ripsivärit olkoon edelleen Yves Rocheria (ei aiheuta ihottumaa ja pysyy hyvin) sekä meikkivoide Lumenen CC - maailman paras meikkivoide! Mutta jos tavoitteena vaikka 50/50 luonnonkosmetiikan ja muun välillä. Vauvallekin muuten ostin sellaista ihanaa eco baby oil -öljyä 💛



Perhe - vauva saapuu

Tarvitseeko sanoa, että ensi vuoden ykkösjuttu muuton lisäksi on THE vauva. Tämä herättää tietysti valtavan kasan ajatuksia ja tunteita. Olemme kaikki hurjan onnellisia pienestä tulevasta nyytistä (hän muuten potkaisi juuri, kun kirjoitin tämän!!) ja siitä, että Nopsusta tulee isoveli. Vauvavuodesta ei to-del-la-kaan ole ruusuiset haaveet, joten olemme henkisesti varautuneita myös moniin haasteisiin. Luojalle kiitos tuosta osallistuvasta ja luotettavasta isihenkilöstä! 

Ihan mieletön ajatus, että ensi jouluna meillä on jo puolivuotias pikkuinen perheessä, Ja isoveli, joka jo yli neljä. Voi onnea.



Päiväkoti - miten kolmeveen hoitopaikka? 

Valintoja on monia, mutta meidän kohdalla kyllä valinta ei osu siihen sektoriin, että oltaisiin koko porukka vaan kotona: minä, vauva ja Nopsu. Noppeli on vauvan syntyessä jo lähemmäs neljä vuotta ja minä en ainakaan keksi neljävuotiaalle niin paljon aktivoivaa ja kehittävää tekemistä kotona (vauvanhoidon ohella), että tyyppi viihtyisi. Siispä todennäköisin vaihtoehto on jatkaa osa-aikaisessa päivähoidossa. Kokoaikainenhan ei ole mahdollista, koska urpo kotikuntamme suostui subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamiseen (kirosana kirosana). Ei se varmaan sittenkään meidän valintamme olisi ollut, mutta typerä päätös silti. 

Täytyy keväällä selvitellä se, onko valintamme, että Nopsu jatkaa nykyisessä ryhmässään osa-aikaisena, vai haemmeko siirtoa uuden kodin aivan vieressä olevaan päiväkotiin - vai harkitsemmeko erilaisia ilmaisia kerhoja.



Koti - UUSI koti 

Vauvan lisäksi tällä hetkellä mielen täyttää ajatus uudesta kodista. Ja nykyisen myynnistä. Uudessa kodissa innostaa ihan hirvittävästi; se, että se on uusi (uusi alku, uusi elämänvaihe), kaksi kerrosta (jos vauva huutaa ylhäällä, voi alhaalla ehkä olla silti mahis nukkua), oma piha, hyvä sijainti, luonnon läheisyys. Uudessa kodissa jännittää; kaksi kerrosta (miten siihen tottuu?), missä kunnossa se olikaan, millaiset naapurit ja alkaako se tuntua oikeasti kodilta. 

Ja kolmannekseen, paljonko asuntolainaan voisi jotenkin ympätä ihan vaan semmoista sisustuslisää :P



Bloggaaminen - teemat selvillä

Bloggaamista miettii aina aika-ajoin. Nykyinen bloggaustyyli sopii kuitenkin tosi hyvin tähän elämäntilanteeseen - kirjoitan niistä aiheista, kun huvittaa ja silloin kun huvittaa. Koetan pitää kuitenkin jutut jotenkin tietyissä aihepiireissä ja ettei nyt ainakaan useamman viikon taukoa jää. Haluaisin edelleen ottaa parempia kuvia ja ostaa kivan ulkoasun, mutta en osaa/jaksa/viitsi. Lukijoita saisi lisää tekemällä ns. klikkiotsikoita, mutta saan niistä itse vaan ihottumaa. "Kaamea tilanne neuvolassa", ja sitten tekstissä oli se, kun huomattiin, että jalassa on eriparisukat. Tämä kuvitteellinen esimerkki. Jos postaisi postaukset kaiken maailman äitylipäityli-ryhmiin, niin sillä saisi kans lisää liikennettä, mutta kun ei jaksa/viitsi/jaksa. 

Näillä mennään siis. Toivottavasti tykkäät pysyä mukana. Sen voin nyt jo sanoa, että vauva ja koti tulevat olemaan vahvasti vuoden 2017 teemat. Loppuvuodesta varmaan myös sporttijuttuja ja terveyttä, koska haluan itseni hyvään kuntoon synnytyksen jälkeen. Ei siis mitään painonpudotusta, vaan fyysistä vahvuutta ja notkeutta sekä kestävyyttä. 


Hei WAU, jos jaksoit lukea tänne asti, niin huuda hep ja mä lähetän virtuaalisesti jätskin, halauksen, lumiukon ja pullon punaviiniä! 

Näillä mennään, 2017 - I'm ready!!


Kuvat: www.weheartit.com 



CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan