Mama kesäksi kuntoon!

15.1.2018


YHTEISTYÖSSÄ FIT TAMMISTO

Joskus yhteistyö vain kolahtaa niin kohdalleen, ettei paremmin voisi. Kuten ehkä tiedättekin, toisen raskauden aikana tulleet kilot jämähtivät synnytyksen jälkeen kroppaan niin, ettei niillä tunnu olevan minkäänlaisia poistumisaikeita. Masu näyttää edelleen, että olisi neljännellä kuulla ja varakerrosta vyötäröllä on vaikka muille jakaa. Sanomatta selvää, että vanhat vaatteet eivät vieläkään oikein mene päälle. Syksyn sairastelut tekivät vielä sen, etten oikein saanut liikunnasta kiinni tuttuun tapaan. 

Tammikuun alusta palasin kuitenkin salitreenin pariin ja jos seuraatte juttujani Instagramin puolella, huomasitte varmaan, että pienimuotoinen hurahdus meidän alueen uuteen saliin saattoi tapahtua. Lyhyen kävelymatkan päähän avattiin nyt vuoden alussa Fit Tammisto -niminen sali. Törmäsin paikkaan ensimmäisen kerran, kun salin omistaja Riku Kärkkäinen kirjoitti alueen Facebook-ryhmään syksyllä tähän tapaan:

"Tänä syksynä tulee 29v siitä, kun 13-vuotiaana pikkupoikana astuin kuntosalin ihmeelliseen maailmaan, oma kuntokeskus on siitä saakka ollut haaveena. Kesällä 2016 lukuisilla työmatkoilla hotellihuoneissa alkoi konkretisoitua, oma sali on saatava. Nyt ollaan pisteessä, jossa sitten koko oma alan kokemus ja pääoma laitetaan tähän hankkeeseen.

Laitekokemusta on kertynyt valtavasti vuosikymmenten aikana, lähes joka laitebrändiä maailmalla tullut testattua ja laitettua tarkasti merkille hyvät & huonot puolet ja voimakäyrät. Siksi tälle salille olen valikoinut vain parhaat USA:n huippumerkeiltä ja mitään ei varmasti tule puuttumaan ja jos jotain kaivataan, se hankitaan! Keskus sopii siis jokaiselle, niin aloittelijasta pitkään harjoitelleeseen ja tästä tehdään mieluinen ja matalan kynnyksen treenipaikka jokaiselle."


Asenne miehellä tuntui siis heti alusta asti olevan kohdallaan. Ja hyvin tuntuu homma lähteneen rullaamaan. Toki näin tammikuussa kaikki salit ovat täynnä, mutta niin on tämä juuri ovensa avannut Fit Tammisto myös. Alueella on kilpailua jonkin verran, sillä lähellä on Flamingon Elixia sekä Fressi. Elixia on iso pulju, josta on sekä hyvää että kriittistä sanottavaa, Fressistä ei ole omakohtaisia kokemuksia, sillä hinnoittelullaan ovat pitäneet meikäläisen kaukana. Eikä siellä myöskään ole mitään muita palveluja saatavilla, kuin vain tuo kuntosali. Fit Tammisto pistää tiskiin lähes kaiken, mitä kuntokeskukselta nyt voi toivoa: ei sitovia jäsenyyksiä eikä liittymismaksua, paljon ilmaisia parkkipaikkoja, lapsiparkki, monipuoliset ryhmäliikuntatunnit, ovet auki 24/7, pt-palvelut, fustra, hieronta ja fysioterapia sekä tyylikkäät saunatilat infrapunasaunan kera. 

Itse en noista kuntosalilaitteista osaa puhua sen enempää, kuin hitsaamisesta tai laivanrakennuksesta, mutta sen osaan minäkin sanoa, että onpa niissä näköjään eroa! Olen ollut tähän asti enemmän vapaiden painojen nainen, koska olen aina kokenut, että laitteet jotenkin pakottavat tiettyyn liikerataan, joka ei välttämättä ole se luonnollisin. Mutta Fit Tammiston laitteet saavat kyllä meikämammalta täyden kympin. Niin jotenkin sulavasti liikkuvia ja mukavan tuntuisia.. no niin, huomaattehan, en osaa :)


Salilla on mukavasti myös juoksumattoja ja vispilöitä (crosstrainereiksi kai myös kutsutaan, mutta mieheni kanssa kutsumme vispilöiksi), sekä soutulaitteita ja porrastreenilaite. Hyvän aerobisen treenin tai alkulämpän saa siis ongelmitta. Olen itsekin innostunut semmoisesta kevyestä hölkästä, joka on kieltämättä paljon hauskempaa tuolla, kuin ulkona pimeässä räntäsateessa.  

Ryhmäliikuntaa olen menossa vasta tällä viikolla testaamaan, samoin kuin fustraa, joka on minua kiinnostanut jo pidemmän aikaa. Näistä siis kuulumisia myöhemmin. Lapsiparkki on kertaalleen Nopsulla testattu ja hän viihtyi siellä hyvin. Koska itse olen käynyt salilla ihan ekoista päivistä asti, olen huomannut lapsiparkissa huiman kehityksen leikkivälineiden ja viihdykkeiden suhteen. Onkin jotenkin mahtavaa, kun sali ei ole osa mitään ketjua - uskon vahvasti, että erilaiset ideat ja palautteet menevät ihan eri tavalla läpi, kuin isommissa ketjuissa. Lapsiparkki on siitä hauskasti sijoitettu, että siitä näkee kuntosalin puolelle ja toisin päin. Nopsu siis pärjäsi ihan hyvin siellä itsekseen sen aikaa, kun papa kävi treenaamassa. Lapsiparkki on siis auki aina kuin salikin, mutta lastenhoitaja on siellä vain tiettyihin aikoihin paikalla.
Olen muutamaan otteeseen jutellut hetkisen Rikun kanssa ja hän oli viimeksi nähdessämme selvästi iloinen siitä, että salille on todellakin löytäneet tiensä ne himotreenaajat, mutta myös ihan aloittelevat "tavalliset" kaduntallaajat. Kyseessä siis todella on treenipaikka kaiken näköisille ja kokoisille. Vielä lopuksi, katsokaa tätä seinämaalausta. Toistan, maalausta. Tämä mieletön maalaus on Hanna-Maria Mainelakeuden käsialaa ja kaikkia kolmea kuvaa salille hän oli maalannut kolme viikkoa. Jos jotain olisin voinut toivoa toisin, olisin yhden kuvista toivonut olevan naishahmo. Ehkä sellainen on vielä jonnekin tulossa :)Näiden muutaman viikon perusteella voin täydestä sydämestä suositella Fit Tammistoa treenipaikaksi - kaiken kokoisille ja näköisille. Täältä pääset kurkistamaan lisätietoja hinnoista, tunneista ja tarjonnasta ylipäätään: Fit Tammisto

Oletko sinä aloittanut nyt tammikuussa treenaamisen uudella ilolla ja teholla? Onko tavoitteesi hyvä olo, ylimääräisten kilojen karistus vai parempi jaksaminen? Kerro, kuulisin mielelläni! 4 kommenttia:

 1. Oih! Minä itse niin nautin salilla treenaamisesta kun voin tehdä siellä kaikkea omaan vauhtiin. :D Vitsaillaan aina siskoni kanssa, että treenataan siksi että voisimme syödä enemmän. Hahaa.. En tiedä, voi olla että se on osa totuutta. Lisäksi kyllä treenaamisesta saa paljon energiaa. Kuulostaa tavallaan hassulta, että uuvuttaa itsensä kuntosalilla jotta jaksaisi vielä samana iltana tehdä paljon muuta.. :D Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän on vallan pätevä syy treenata!! :D Salitreeni on kyllä kaikin puolin niin täydellistä omaa aikaa :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Oletko saanut oman treeniohjelman, vai vedätkö ihan omilla neuvoilla? Lapsiparkki on aina plussaa. Tosin mulla vain kokemusta yhdestä lapsesta ja se oli silloin niin pieni, reilu vuoden. Ja itki joka kera kun laitoin salin lapsiparkkiin hoitoon. Se jäi sitten vähemmälle se... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Mulla ei kyllä koskaan ole ollut mitään varsinaista saliohjelmaa, vaan teen aina vähän sen mukaan mikä on fiilis. Varmasti olis vielä tehokkaampaa ohjelman kanssa! Mun eka kokemus lapsiparkista oli kans se, että sellainen vähän päälle vuoden ikäinen alkoi siellä itkemään ja mun treenit jäi siihen. En sitten varmaan vuoteen edes kokeillut uudelleen, mutta sitten tuossa päälle kolmevuotiaana kyllä on viihtynyt ihan hyvin :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan