Toivepostaus: ruokasuunnitelma toukokuulle!

28.4.2018


Ruoka. Tuo hassu juttu, jota täytyy joka päivä laittaa ja perheellisen vielä useammalle ihmiselle. Useamman kerran päivässä. Itse tykkään ruuanlaitosta ja niin miehenikin, harmi vaan, että me tykätään enemmän semmoisesta... lapsettomasta ruuanlaitosta. Tiedättekö, sellaisesta, kun voi rauhassa miettiä, että mitähän tänään laittaisi ruuaksi. Ehkä jotain thaimaalaista. Hmm.. käytäisiinkö jostain aasialaisesta kaupasta tarvikkeita ja loput sitten marketista. Ruuanlaittoon voidaan helposti käyttää tunti eikä se ole niin justiinsa, koska ruoka on valmista. 

Ja sitten on ruuanlaitto lapsiperheessä. 

Ruokaa on oltava pöydässä viisi kertaa päivässä. Sen tulisi olla sellaista, että lapset suostuvat sitä syömään, suhteellisen edullista ja tietenkin ravintoarvot kohdallaan. Ei liikaa sokeria eikä liian usein punaista lihaa. Ei liian mausteista. Tarpeeksi kasviksia. 

Saanko palkata meidän perheeseen tällä briiffillä kokin? Pliis!


Meidän perheessä ruokahuolto on kaatunut oikeastaan kokonaan minun harteilleni. Ja minulla on vain yksi tapa selvitä ruokarumbasta. Suunnittelu. Teen jokaiselle kuukaudelle ruokasuunnitelman, joka sisältää jokaiselle päivälle yhden ruuan. Usein ruokaa tehdään niin iso määrä, että sitä riittää myös seuraavalle päivälle. Lounaan esikoinen syö päiväkodissa, mies töissä ja minä teen itselleni yleensä jonkun salaatin. Viikonloppuisin tietenkin täytyy olla tarjolla myös lounas - se on usein jotain pakastimesta, lähikaupasta, kenties Subwaysta tai ihan vaan puuro. Viikonlopun illoille teen myös aina eri ruuat. Jos niitä jää yli, niin niistä sitten pakastimeen annoksia tai sunnuntain ruualta maanantaille toinen syöntikerta. 

Tämän ruokasuunnitelman mukaan teen sitten viikonloppuisin ostoslistan, jonka kanssa painelen Prismaan (tai Citymarkettiin, jos haluan vähän hemmotella itseäni, hehe) ostoksille. Koko viikon ruokien ostaminen onnistuu usein melko hyvin. Viikon aikana täytyy käydä kerran tai pari täydennysostoksilla lähikaupassa. Aina loppuu joku yllättävä asia tai vaikka vaan tekee mieli tiettyä jätskiä. Tai tulee vieraita ja tarvitaan jotain tarjottavaa. 

Kyselin Instagramin puolella, kiinnostaisiko nämä kuukausittaiset ruokasuunnitelmat ja kiinnostihan ne! Tässä siis meidän toukokuun ruokasuunnitelma: 

VIIKKO 1 

1. Itse tehdyt pinaattiletut ja savukalatäyte
2. ""
3. Soijanakkikastike ja perunat
4. ""
5. Makaroonilaatikko
6. Tofu-curry

VIIKKO 2

7. Hernekeitto
8. ""
9. Tonnikalapihvit
10. ""
11. Grillissä halloumia ja kasviksia
12. Riisipaperirullat katkarapu- ja kasvistäytteellä
13. Kirjolohikiusaus


VIIKKO 3

14. ""
15. Falafelit ja tsatsiki
16. ""
17. Herkkusienikeitto
18. ""
19. Thai-salaatti tonnikalasta
20. Hampurilaiset grillistä

VIIKKO 4

21. Feta-paprikapiiras
22. ""
23. Bataatti-inkivääri-sosekeitto
24. ""
25. Uuniseiti sitruunakastikkeessa
26. Kesäinen perunasalaatti
27. Tortillat härkiksellä

VIIKKO 5

28. Kikherne-curry
29. ""
30. Pasta Bolognese
31. ""

Miten teidän perheessä toteutetaan päivittäinen ruuanlaitto? 
Käyttekö kerran viikossa isommin kaupassa vai lähes päivittäin pienemmin? 

Laittakaa hyvät ruokahuoltovinkit jakoon! 

ps. En tiedä itkeäkö vai nauraa näitä kuvia tässä, mutta kun ei mulla nyt ollut mitään kuvia näistä toukokuun ruuistakaan, niin saitte nähdä mun tämän illan ruokaostokset!


Sinua saattaisi kiinnostaa myös Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan