My day: Kesäinen tiistai päikkäriyllärillä

8.5.2018


Välillä on aina mukava palata päiväkirjamaisten postausten pariin, joten tässä tämän toukokuisen ja super kesäisen tiistain my day

06 - 11


Aamu alkoi Lukalla vähän ennen kuutta ja minä heräsin 6:15. Aamulla J oli Lukan kanssa, joten sain hieman tehtyä pyykkihommia yläkerrassa. Nopsu nukkui sikeästi ja hänet piti käydä seitsemän aikaan herättelemässä. Reppana alkoi pari päivää sitten kärsiä ensimmäistä kertaa koskaan siitepölyoireista ja silmät on olleet tosi kurjassa kunnossa. Aivan turvoksissa ja punoittavat. Käytiin maanantaina jo lääkärissäkin ja saatiin nestemäistä allergialääkettä, silmätippoja ja vielä silmäluomiin voidetta. Kun pieni kirjaimellisesti sai pikkuhiljaa silmänsä auki, oli pukemisen ja lääkkeiden aika. Aamupalan Nopsu syö aina kahdeksan aikaan hoidossa. Jos hän herää tosi aikaisin, niin toki kotona otetaan jotain pientä. 



Itse söin aamupalaksi puuroa marjoilla. Tuo tunti kahdeksasta yhdeksään on jotenkin aina semmoinen hassu kitutunti minulla ja Lukalla. Minnekään ei ehdi lähteä eikä mikään oikein olekaan edes auki vielä. Tänään Luka on ollut tosi kärttyinen ja epäilen ylös olevan jonkun hampaan tulossa. Vähän ennen yhdeksää jo lähdettiin vaunulenkille. Luka nukkuu tosi hyvin paikallaankin olevissa rattaissa (kunhan tosiaan vaan pääsee ulos), mutta hyvällä säällä tykkään ihan kamalan paljon käydä rauhassa pitkän kävelylenkin. Suosikkilenkkini kulkee joen vartta pitkin ja maisemat on niin kauniit. Viimeksi kävin tuon lenkin perjantaina ja ihan huikeaa, miten paljon vihreämmäksi luonto on nyt muutamassa päivässä muuttunut. 



Kotiin tultiin takaisin siinä 10:15 ja hetki kulutettiin aikaa imuroimalla ja kotia järjestelemällä, kunnes oli lounaan aika. Tein itselleni super-herkku-annoksen ja Luka söi jotain uutta Muksun sosetta, jossa oli parsakaalia ja broileria ja se tuoksui ihan älyttömän hyvälle! Teki oikeasti mieli itse syödä purkin loput. 

12 - 16


Puoli kaksitoista lähdettiin rauhassa kävelemään päiväkodille ja tässä kohtaa minulle iski jostain valtava loman tarve. Joku voi olla eri mieltä, mutta kotiäitikin saattaa kaivata lomaa. Ihan samalla tavalla lomaa arjesta, kuin toimistotyössä oleva lomaa työstään. Tai mistä nyt vaan työstä, mitä tässä selitän, ymmärrätte varmaan! Jotenkin tuli hetkellinen uupumus siihen, että pitää joka päivä koettaa keksiä kahdelle eri ikäiselle lapselle sopivaa tekemistä ja koettaa saada aika kulumaan aina seuraavaan ruokaan saakka ja sitten aina iltaan asti. No, onneksi sää oli BUENO ja pistin naapurissa asuvalle ystävälle viestin, että tulisiko hän vauvansa kanssa meidän seuraksi pihalle. Tunnin verran höpöttelyä niistä näistä piristi kummasti ja päästiinkin jo välipala-aikaan asti. Mustikkasmoothia, jossa mustikoita, banaania, maitoa, jugurttia, maapähkinävoita ja hunajaa. Seuraksi pakastimesta ihania sokerittomia kaurakeksejä siemenillä ja kuivatuilla karpaloilla. 



Tämän jälkeen seurasi jotain äärimmäisen yllättävää. 

Me kaikki nukahdettiin. Kävin laittamassa Lukan ulos nukkumaan ja sanoin Nopsulle, että mä haluan nyt levätä hetken, voit joko levätä mun kanssa sohvalla tai mennä ylös rakentamaan legoja. Nopsu jäi sohvalle, kuten usein tekee - tosin pomppaa aina minuutin jälkeen ja menee legomaailmaansa. Tällä kertaa hän oikeasti nukahti ja nukkui yli tunnin unet! 


16 - 20 


Lukakin nukkua posotti yli kaksi tuntia ja pojat olivatkin vasta heräilleet, kun J tuli 16:30 kotiin. Olin luvannut Nopsulle, että tänään mennään Ikeaan, joten sinne suunnattiin samantien. Oli muuten ihan uusi kokemus ajaa koko kehätien pätkä 20-30km/h, kun lähti ruuhkan aikaan liikkeelle. Ikeassa oli tietenkin pakko päästä syömään, koska ihan oikeasti, kotiäidille luksusta on se, että joku muu on tehnyt ruuan ja sen saa syödä pelkän hyvin käyttäytyvän neljäveen kanssa. 

Ruuan jälkeen Nopsu pääsi odottamaansa Smålandiin leikkimään ja minä kiersin muutamat ostokset. Kamera unohtui reissulta kotiin, joten tässä kuva ostamistani uusista tyynyistä sekä hiekkaleluista pojille. 


Ollaan tässä alkukevät työstetty noita pihoja ja oikeasti voisin päästää tällä hetkellä aiheesta pari rumaa sanaa ilmoille. Tämä turhautuminen johtuu siitä, että kaikki pihan ja puutarhan asiat on mulle niin vieraita ja tarvitsisi reilusti aikaa ottaa asioista selvää, plus tietenkin toteuttaa kaikki. Hakea tavaraa sieltä ja täältä, repiä pihamaata auki, istuttaa, rakentaa, valita oikeita juttuja... huokaus! Tänään kuitenkin saatiin jonkinlainen virstanpylväs, kun ensimmäiset Viherpeukaloilta tilatut salaatit löysivät tiensä multaan. Etupiha odottaa vielä isointa remppaa, kun päätimme laittaa sen ihan uusiksi. Typerä koristeellinen betoni-kivi-havu -puutarha sai kenkää ja teemme tilalle jotain käytännöllisempää. Jos siitä vaan joskus jotain valmista tulee, niin kerron kyllä! 


20 - 22 


Pojat on viimein nukkumassa, kun kello näyttää puoli yhdeksän. Tein itselleni iltapalaksi annoksen punaviinimarjoja, proteiinivanukasta ja vähän päällisiä siihen. Kylkeen iso kasa porkkanaa. Nyt dieetin jälkeen on ollut ihan järkyttävät herkkuhimot päivittäin, kun ei enää tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa. Olenkin syönyt ihan hirveät määrät herkkuja ja oikeasti en uskalla edes vaa'alle. Tai no, meidän vaaka meni sopivasti rikkikin. Nytkin tekisi vielä mieli ottaa annos jätskiä, kun aletaan katsomaan Euroviisuja, mutta saa nähdä pystynkö vastustamaan. 



Tässä minun tiistai!

Mitä sulle kuului tänään? 💬

Edelliset mydayt

→ My day (20.10)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan