Yksivuotisneuvolan kuulumiset

29.6.2018


Moikka! Täällä tultiin aivan juuri Lukan yksivuotisneuvolasta. Oli mukava käydä pitkästä aikaa Evan juttusilla ja tietenkin nähdä miten muru on kasvanut ja kehittynyt. Noin niinkuin virallisen mittapuun mukaan. 

Taidot ja vierastaminen


Luka liikkuu pääasiassa kontaten, mutta seisoo myös lyhyitä aikoja ilman tukea ja ottaa muutamia askelia ilman tukea. Liikkuminen on siis oikein hyvissä kantimissa. Odotin mielenkiinnolla päästä kysymään kielellisestä kehityksestä, kun jotenkin poika tuntuu minun mielestäni tulevan vähän perässä siinä. Kuitenkin meille vakuuteltiin, että riittää, kun yksivuotiaana on tavujokellusta ja ymmärtää edes jonkin verran puhetta. Sitten puolitoistavuotiaana pitäisi tulla noin kymmenen sanaa. Pinsettiote sujui mainiosti. 

Toinen kysymykseni koski vierastamista. Luka kun ei vierasta lainkaan. Ehkä vähän pidempään katsoo uusia ihmisiä tai vieraamman sylissä istuu vaisumpana, mutta ihan oikeasti.. siis kyllä kirjoitin juuri, että vieraamman sylissä istuu vaisumpana, kun toiset vauvat alkavat parkumaan heti jos vieras katsoo päin! Myöskään mitään eroahdistusta ei tunnu olevan. Voin mennä yksin vessaan ovi kiinni tai lähteä ulos. Olla poissa pari päivää jopa. Ei mitään erityistä reaktiota. Niin kummalliselta kuin tämä tuntuukin, Eva sanoi, että jotkut lapset vaan reagoivat tosi lievästi, eikä se silti tarkoita, että kiintymyssuhteessa olisi mitään pielessä. Näin siis koetamme uskoa. 


Paino ja pituus


Painoa meidän yksivuotiaalla on 10 630g. Tämä on puoli kiloa lisää tammikuun lopussa mitattuun. Pikkuisen on tultu käyrällä siis alaspäin, mutta ihan normaalia, kun menovaihde on löytynyt ja vauvanpyöreys alkaa häipymään. Nopsu painoi saman ikäisenä 10,5kg. 

Pituutta ukkelilla on 77,5cm eli sitä on tullut tammikuusta 4cm lisää. Pituus kulkee tosi nätisti keskikäyrällä. Nopsu oli tuossa iässä sentin lyhyempi, hän kasvaakin tasaisesti -1 käyrällä. Voi siis olla, että Lukasta tulee aikuisena hieman pidempi. Ehkä. Tätä ei uskalla kyllä isoveljelle ääneen sanoa. 


Rokotukset


Viimeisenä tuli se ikävin vaihe, eli kolme rokotusta. Koska meillä oli Nopsu mukana, niin rokotusten ajaksi me mentiin sen kanssa odotustilaan. Ettei veljen tarvitse katsella parkuvaa pikkuveljeä. Rokotukset meni ihan hyvin, mutta voi mikä reppana oli tämä vaipassa oleva pieni apina, joka kirjaimellisesti tarrasi minuun kiinni, kun mentiin huoneeseen takaisin. Ei ole koskaan ollut tämmöistä äitiin turvautumista ja pidinkin poikaa sylissä tiukasti ihan niin kauan, kuin hän vain halusi olla. Tyyppi heitti kuulema todella tuimaa katsetta isukin suuntaan, että mitä *** sä oikein annoit mulle tehdä :D 

Nyt vaan toivotaan, ettei rokotuksista tule kummempaa. Siellä kun on se kuumottava MPR myös nyt annettu. Olen kuitenkin optimistinen, sillä aiemmista rokotuksista ei ole tullut mitään, enkä muista, että Nopsullekaan olisi koskaan mitään dramaattista tullut. Ensi viikon Tampereen reissukin osuu hauskasti tuohon väliin siten, että kahden ekan rokotuksen mahdolliset reaktiot tulee jo tähän viikonloppuun ja MPR-reaktiot vasta noin viikon päästä. 


Seuraavan kerran neuvolaan mennään syksyllä Nopsun viisivuotistarkistuksen parissa ja sitten Lukan kanssa 1,5v-käynnille juuri ennen joulua. 

Nyt pikkuinen reipas nukkuu päikkäreitään ja meillä muilla olisi luvassa siivousta!

Mukavaa viikonloppua kaikille! 💟

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan