Perheessämme on toinen nainen, Nihola.

6.8.2018


Meillä on nyt ollut kaksi viikkoa käytössä Tavarapyöräasiantuntijoiden punamusta Nihola-niminen pyörä. Ihastuimme Niholaan jo käydessämme koeajamassa menopelejä. Me testasimme kolmea eri pyörää. Ensin ajoimme kolmipyöräistä, jossa eturenkaiden mukana kääntyy aina koko tavarakori. Tämä tuntui ohjauksen kannalta raskaalta ja siirryimme seuraavaan. Sulavalinjainen kaksipyöräinen valkoinen menopeli. Tämä jakoi mielipiteitä; mies oli aivan myyty, koska tällä pyörällä pääsee kovempaa ja se on tietyllä tapaa paremmin koko ajan tasapainossa, koska esimerkiksi mutkissa se käyttäytyy, kuten tavallinenkin polkupyörä. Itse en pitänyt tuosta pyörästä lainkaan. Koin kaksipyöräisen epävakaaksi ja en uskaltanut ajaa edes pihaa ympäri. 

Ja sitten tuli Nihola.

Rakkautta ensi silmäyksellä. Vai testiajolla, heh. Niholassa on tilava tavarakori, jota reunustaa kaksi pyörää. Ajotuntuma on siis tukeva. Niholan paras ominaisuus on se, että pyörät kääntyvät ilman, että itse kori kääntyy. Näin pyörä pysyy helposti ohjattavana. Kolmipyöräisyys tekee pyörästä turvallisen tuntuisen ja sähköapu auttaa matkanteossa. Valinta oli sinetöity, enkä edes yhtään ole tästä uudesta naisesta mustis.Miksi tavarapyörä? 

Tavarapyörä kääntää ihmisten päät ja kerää hymyjä. Ymmärrettävästi upea sää on tehnyt pyöräilystä kaksin verroin hauskempaa ja hymy on ollut meidänkin kasvoilla. Vaan onhan kätevässä tavarapyörässä hyviä ominaisuuksia ihan listaksi asti. Keräsin tähän alle viisi niistä. 


1. Ekologisuus

Kulunut hellejakso on saanut minut mukaanlukien monet miettimään ilmastonmuutosta ihan uudella vakavuudella. Vaikka suurin syy on pienen suomalaisen perheenäidin vaikutusvallan ulottumattomissa, voi jokainen silti tehdä oman osansa. Itse kannan huonoa omaatuntoa meidän perheen runsaasta autoilusta, etenkin lyhyillä matkoilla. Meillä on supermarketit ihan lähellä kotia, mutta isot ruokaostokset on silti pakko käydä autolla. Myös talvella ja sateella sorrun menemään autolla lähellä olevalle salille. Juuri nämä lyhyet autoilut saastuttavat eniten, joten on mahtava pystyä vähentämään niitä. Voin sanoa oman autoilun kuluneiden viikkojen aikana vähentyneen noin 80%. 


2. Liikunta

En ollut aiemmin ajanut sähköavusteisella pyörällä, joten uusi maailma avautui tämän kokemuksen myötä. Miten mah-ta-vaa on ajaa niin, että voi polkea itselle mukavalla rasitustasolla riippumatta ylämäistä tai vastatuulesta. Niholassa on viisiportainen asteikko siihen, paljonko apua kaipaa. Ykkönen on hyvä esimerkiksi parkkipaikalla kurvailuun, vitosella mennään jo lujaa. Yleensä ajan kolmosella. Jos haluaa, avun saa tietenkin myös kokonaan pois päältä, jolloin jalat saavat treeniä. Eräänä päivänä laskin ajaneeni 36 kilometriä, joten vaikka polkisi kevyemminkin, kyllä pyöräillessä saa ihan mukavasti liikuntaa. Ja tietenkin ulkoilua! 3. Tavarankuljetus

Tavarapyörällä esimerkiksi ruokakauppareissu sujuu kuin tanssi. Ensinnäkin, pyörän saa takuuvarmasti oven eteen ja ostokset nostaa helposti ostoskärrystä tavarakoriin. Kori Niholassa on niin tilava, että sinne mahtuu helposti nelihenkisen perheen viikonkin ruokaostokset vaippoineen kaikkineen. Suojahuppu suojaa ostokset sateen sattuessa ja sähköapu auttaa polkaisemaan kevyesti kotiin painavankin lastin kanssa vaikka sitten vastatuulessa ja ylämäkeen nousten. 

Kirppisostokset, kirjastokirjat, vaihtovaatteet, rantakamppeet - tavarakorissa kulkee kätevästi kaikki. 


4. Kaksi lasta yhdellä pyörällä

Tavarapyörä on loistoratkaisu kaksilapsiselle perheelle. Meidän tilanteessa Lukan saisi helposti pyörän istuimeen, mutta Nooa ei jaksa vielä pitkiä matkoja ajaa ja tarvitsee muutenkin jonkun viereen kävelemään tueksi ja turvaksi. Tavarapyörällä kulkee molemmat lapset helposti ja mukavasti. Pienemmälle on kolmipisteturvavyöt ja isommalle tavallisempi turvavyö. Ihan pienelle lapselle saa ostettua kaukalo-tyyppisen istuimen, tai laatikkoon voi nostaa auton turvaistuimen. Isompiin tavarapyöriin menee useampikin lapsi. Ihan vähän tuollainen vuoden ikäinen valuu penkillä istuessa, joten taaperotuki olisi vielä meille paikallaan. Suosittelen myös hankkimään vöihin pehmusteet, jos taapero on ihan t-paidassa. Neljävuotias kulki omalla penkillään oikein mukavasti ja ei pidemmälläkään matkalla valitellut yhtään takapuolen puutumista. 
5. Hauskuus 

Ensimmäisenä iltana eteen tuli tilanne, että minä tarvitsin yksin lähteä käymään pyörällä asioilla ja miehen piti samaan aikaan lähteä autolla lasten kanssa asioille. Neljävuotias puhkesi itkemään. Hän vaati saada lähteä "superpyörällä". Pyörän kyydissä on ilmeisen hauska olla. Samaa sanovat naapurin lapset, joita olen myös käynyt ajeluttamassa. Elämässä on ihan tarpeeksi kaikkea tylsää, joten jos liikkumisen paikasta toiseen saa puettua näin hauskaan muotoon, niin miksipä ei. 


Lopuksi on pakko puhua vähän hinnasta, koska se kysymyshän tässä kaikille tulee mieleen. Paljonko pyörät maksavat? No, sähköttömän pyörän saa edullisemmin ja sähköisistä reisilihaksista saa pulittaa pidemmän pennin. Puhutaan useammista tonneista. Ihan heräteostos pyörä näin ollen tuskin on, mutta voisin hyvin kuvitella pyörän korvaavan esimerkiksi perheen kakkosauton. Tai tulevan niin sanotusti auton tilalle perheelle, joka asuu kaupungin keskustassa. Tai mietinpä sitäkin, että vielä yhden hengen taloutena eläessä, tämä olisi varmasti ollut itselle realistisempi hankinta liikkumiseen, kuin auto. Äitini taasen ehdotti, että pyörän voisi hankkia kimpassa naapureiden kanssa yhteiskäyttöön. Vaihtoehtoja on siis monia. 

Toivottavasti tästä postauksesta välittyi kaikki se vilpitön ilo, mitä Nihola-pyörä meidän perheen kesään toi. En olisi koskaan arvannut, että kaikki ihastumme näin ja jäämme tosiaan ikävöimään superpyöräämme. 

Suosittelen lämpimästi koeajoa Tavarapyöräasiantuntijoiden Espoon toimistolla! Runsaasti pyöriä ja ystävällinen palvelu. Mutta pieni varoituksen sana, näihin pyöriin on vaarallisen helppo ihastua 💘


2 kommenttia:

  1. Mä nii-iin haaveilen tällaisesta tänne meidän Tanska-arkeen! Täällä näitä ihanuuksia näkee aika paljonkin. Hinnat vaan ovat korkeita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut, että just Tanskassa näitä on paljon. Ja Hollannissa. Ymmärrettävästi pidempi käyttökausi houkuttaa. Ja en tiiä olisko siellä sit edes vähän edullisemmat hinnat. Tietty jos ostaa semmoisen sähköttömän, niin saa tykit reidet kaupanpäälle :) Mä mietin, että näitä olis kiva ihan vuokratakin! Just vaikka kesäkuukausiksi käyttöön :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan