Yllättävän helppo hiusten kotivärjäys kasvivärillä

9.3.2019


Muutaman vuoden jahkailun jälkeen päätin vihdoin siirtyä kasvivärin käyttöön hiuksissani. Tilannehan on se, että voisin ihan hyvin pitää omaa väriäkin, mutta a) kaipaan vaihtelua hieman ja b) harmaat. Viimeiset vuodet olen tykännyt mennä vaalean raidoituksen kanssa, mutta siinä on vain yksi huono puoli. Taipuisalle ja kuivalle tukalle vaalennus on ihan myrkkyä, enkä koskaan tuolla tapaa saisi ainakaan niitä haaveilemiani pitkiä ja hyväkuntoisia hiuksia. Okei, on vaalennuksessa ehkä toinenkin huono puoli - eihän se vetyperoksidi nyt suoranaisesti hyväksi ole ihmiselle sen enempää kuin luonnollekaan. 

Kävin siis tammikuussa ekokampaajalla ja otin koko hiuksiin kasvivärin. Ihastuin samantien. Oikeasti kasvoilleni taitaa aika kivasti sopia punaiseen taittava sävy! Sitä vissiin luonnostaankin minulla hieman on, sillä joka ikinen kerta kun olen kampaajalla pyytänyt VIILEÄN sävyn, taittaa lopputulos aina punaiseen kuitenkin. Että jospa vaan antaisi luonnolle periksi. 

Ekokampaajalla käynti on tietenkin ihanaa, mutta ei siihen veny pienten lasten äidin lompakko sen enempää kuin kalenterikaan. Onneksi on kotivärjäys.


Jännitin vähän etukäteen kasvivärin laittamista päähän. Aivan turhaan! Voisin sanoa, ettei homma ole yhtään sen kummempi, kuin tavallisenkaan värin laittaminen kotona hiuksiin. Eikä aikaa mene paljoakaan sen enempää. Kasviväri kun tulee hiuksessa valmiiksi noin puolessa tunnissa. Toki näissäkin Cultivatorsin väreissä on sanottu, että väriä voi pitää päässä 30-90 minuuttia, mutta kampaaja kertoi, että ei se väri sillä lisäajalla enää mitenkään paremmaksi muutu. Itse pidin väriä päässä tunnin. Ajattelin jakaa teille muutaman vinkin hiusten värjäämiseen kotona kasvivärillä. 

1. Jauhepusseja on Cultivatorsin pakkauksessa neljä. Minun hiuksiin (ohuehkot ja olkapäille asti) riitti aivan juuri ja juuri kaksi pussia, joten yhtään pidemmälle tai paksummalle tukalle suosittelen tekemään kolme.

2. Käy ostamassa kunnon hanskat. Pakkauksen mukana tulevat on aivan yhtä kamalan surkeat, kuin monessa tavis-värissäkin. Aivan raivostuttavaa joutua värjäyksen joka välissä kiskomaan niitä ylemmäs ja jotenkin saada pysymään paikallaan. Esimerkiksi Clas Ohlson tarjoaa aika edullisesti paketillisin kunnollisia kertakäyttöisiä suojahanskoja.

3. Laita lämmintä vettä jauheen sekaan pikkuhiljaa, jotta näet koostumuksen. Koostumus saa olla vähän puuroa ohuempaa, mutta ei ihan jogurttiakaan. Itsellä onnistui heti kerralla koostumus oikeaan ja seos oli tosi helppo levittää tukkaan.

4. Laita väri pyyhekuivaan tukkaan. Tätä ei pakkauksessa sanota, ja jouduin vähän googlaamaan asiaa.

5. Kasviväri tekeytyy tukassa vielä noin 48 tuntia, joten sinä aikana ei suuremmin suositella hiusten pesua. Itse laitoin värin maanantaina illalla ja pesin hiukset keskiviikkona illalla.


Toivottavasti mahdollisimman moni hiuksiaan säännöllisesti värjäävä uskaltaisi hypätä kasvivärien maailmaan. Tosi mukava tunne, kun tietää ettei tunge mitään kemikaaleja tukkaan ja että näillä voi huoletta värjätä hiukset ihan niin usein kun huvittaa. Ei siis kärvistelyä juurikasvun kanssa, jos haluaa lähteä vähän erilaiseen värimaailmaan, kuin mitä omat hiukset ovat. Tai ne harmaat puskee innolla esiin. 

Kasviväreissä ei muuten todellakaan tarvitse tyytyä sellaiseen tyypilliseen punaiseen, vaan löytyy myös viileämpiä ja tummempia sävyjä. Suosittelen lämpimästi ensimmäistä kasvivärjäystä ammattilaisella, jolloin saat hyviä vinkkejä esimerkiksi juuri sävyn valintaan. 

Millaisia kokemuksia muilla on kasviväreistä? Oletteko kokeilleet? 🌿

2 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen postaus! Itse pohdiskelen usein värjäyksen kosmetiikkakuormaa, värjään nimittäin aika usein tukkaani juuri niiden harmaiden takia. Kiinnostus kasvivärejä kohtaan heräsi luettuani tekstisi, olisiko sulla suositella hyvää kasvivärikampaajaa pääkaupunkiseudulla?
  Ja olisi ollut kiva nähdä kuva lopputuloksesta, eli minkälainen väri hiuksiisi tuli. =)
  Anna / Mustikkapasta-blogi (tulee ensi viikon aikana tänne Kaksplussalle=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista! On itseasiassa suositella :) Olen itse käynyt Evergreenissä ja Eco Beauty Wellnessissä. Valitsin viimeksi tuon Eco Beauty Wellnessin sillä perusteella juuri, että he värjäävät Cultivatorsilla, niin tiesin, että pystyn sitten helposti tekemään "välivärjäyksiä" kotona samoilla väreillä.

   Joo, olisi pitänyt saada kyllä joku after-kuva tännekin - instan puolelta @piritapanda näkyy jonkin verran lopputulosta.

   Lämpimästi tervetuloa Kaksplussalle!! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan