Tauko arkeen Itämeren aalloilla

14.4.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SILJALINE

Pieni tauko hektiseen arkeen voi löytyä lähempää, kuin uskotkaan. Tukholman päiväristely oli jo kaksikymmentä vuotta sitten minun ja Katan suosikkijuttuja - ja nyt palasimme niihin tunnelmiin ja muistoihin hieman aikuistuneempina. Tiesittekin jo, että Pandamama-blogi palkittiin viime vuonna Vuoden Blogina Kaksplussan blogiverkostossa. Siitä palkinnoksi sain risteilylahjakortin ja nyt viimein pääsimme sen käyttämään. Papan sunnuntaityöputki päättyi vih-doin, joten lapsenvahti check, tytöt laivalle, check! 



Tällä kertaa saimme nauttia astetta paremmasta hytistä, sillä pääsimme majoittumaan De Luxe -hyttiin. Miellyttävä hytti tulikin tällä kertaa oikein kunnolla tarpeeseen, sillä minä onneton nappasin pojilla pyörineen flunssan ja sairastuin heti ensimmäisenä iltana! Luulin ensin, että reagoin vain siitepölyyn, mutta kunnon flunssahan sieltä tuli kylään. Ensimmäisenä iltana käytiin syömässä laivan Grill House -ravintolassa ja tax freen suklaiden kanssa palasimme hyttiin katsomaan Sohvaperunoita ja parantamaan maailmaa. Hauskaa, kun samalla laivalla itseasiassa oli neljä Sohvaperunaa! 

Tax freessa oli aivan super ihania kuohuviini- ja shampanjapulloja, joita teki mieli ostaa kunnon kottikärryllinen. Tarkoitus olikin käydä hamstraamassa niitä toisena iltana, mutta flunssa tosiaan kaatoi meikämamman petiin päivän Tuhkolmassa talsimisen jälkeen todella tehokkaasti. 




Laivalla meille oli varattu erikoisaamiainen, joka tarjoiltiin vähän rauhallisemmassa ravintolassa. Aivan ihanaa. Erityispisteet luomumehulle, kofeiinittomalle kahville ja taivaallisen hyville macaronseille. Ruuasta puheen ollen, jos suuntaat Tukholmaan, lupaa käydä lounaassa Holy Greens -ravintolassa! Nuo salaattiannokset ovat parhaita ikinä, lähellä tuotetut raakaaineet, sieltä saa tuorepuristettua mehua (tässä oli omenaa, appelsiinia, keltajuurta ja inkivääriä) ja annosten hinnat ovat todella kohtuulliset.

Toinen perinteinen "syömäkohde" on Gallerianin frozen yoghurt baari. Flunssaisena ja jäässä jätski tosin ei ehkä ollut fiksuin valinta, mutta ei aina jaksa olla fiksu. Shoppailuja tehtiin ihan reippaasti. Minä ostin Hollisterilta collegehousut sekä hupparin. And other storiesilta mukaan lähti kaksi söpöä kynsilakkaa sekä kaulakoru ja sormus. Kirjakaupasta ostin tosi ihanan sellaisen "työkirjan" nimeltään 100 saker som gör mig lycklig. Todella monessa kaupassa muuten Tukholmassa itsepalvelukassat. Ihan kirjakaupoista sisustuskauppoihin. Muina svenssoneina siellä kuulkaa jo yhdessä kaupassa opastin viereisiä tätejä käyttämään täkäläistä itsepalvelumaksua, vaikka juuri 15min sitten olin ekaa kertaa juuri sellaista päätelaitetta käyttänyt. 



Kuten jo aiemmin todettu, päivä puolikuntoisena särkylääkkeen voimin kylmässä Tukholmassa vei kaikki voimat ja toisena iltana jaksettiin vain syödä ja sen jälkeen majoittua lämpimään hyttiin herkkujen ja ison pinon naistenlehtiä kanssa. Lämmin suihku ja hauska hömppäleffa telkkarista. Hyvää yötä. Aamulla vielä runsas aamupala ja sitten halimaan omia poikia, jotka olivat tulleet ihanasti ihan terminaaliin asti vastaan. 

Huomenna alkaakin kovasti odottamani "uusi arki", josta pian lisää. Nyt kuitenkin lämmintä teetä, villasukat jalkaan ja ajoissa unille, jotta jaksaa lähteä huomenna töihin. Ihanaa, kun onkin edessä lyhyempi viikko pääsiäisen takia. 


Kiitos vielä kerran tästä hyvin tarpeeseen tulleesta breikistä ruuhkavuosiarkeen Siljaline ja blogikotini Kaksplus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan