Vielä yhdet rattaat: Hauck Rapid 3R

21.7.2019


Tässä ei ole kyseessä yhteistyöpostaus, halusin vain tulla esittelemään teille meidän uudet rattaat. Tässähän kävi niin, että KLM käsitteli rakkaita Britax Go -rattaitamme sen verran kovakouraisesti, että ne hajosivat. Kasausmekanismi meni niin rikki, että rattaat sai vaivoin nostettua kasaan, mutta sittenpä niitä ei saanutkaan enää taitettua kasaan. Juu, ymmärrätte varmaan, että tämä kasaan-kasaan -sanapari vei hermot, kun koetin lentoyhtiölle ja vakuutusyhtiölle rattaiden toimimattomuutta selittää. 

Saihan siinä tosiaan muutaman puhelun soitella, lomakkeita täyttää sekä sähköposteja lähetellä. Loppujen lopuksi KLM korvasi meille vain pienen summan ja vakuutusyhtiö sitten loput. Ensin vähän meinasimme, että ei osteta uusia rattaita lainkaan. Meillähän on nuo BabyJoggerit, joilla pääsee ihan ok liikkumaan. Mutta ei ne kovin mukavat ole työntää ja toisaalta, olemme tässä hassusti tottuneet siihen, että molempien autojen takakontissa on rattaat. Niin, meillä kun ei sisällä mahdu rattaita säilyttämään, niin säilytämme niitä autoissa. Siispä katseltiin, josko sattuisi löytymään tuollaiseen 2-5 ikään sopivat rattaat edulliseen hintaan. Sellainen oli Verkkokaupassa myynnissä oleva Hauck Rapid 3R. Kuulostaa traktorilta tai avaruusraketilta, mutta mikä on käyttökokemus? 


Kokemuksia ensimmäisen viikon jälkeen 


Rattaissa oli muutama ominaisuus, joiden perusteella niitä lähdettiin katsomaan. Nopea kasaussysteemi, isot renkaat, kantaa isompaakin lasta (25 kiloon saakka) sekä edullinen hinta. Kyseessä on saksalainen merkki, joka ei ainakaan itselleni ollut tullut aiemmin vastaan. 

Ensimmäinen fiilis oli, että rattaita on silkkimäisen pehmeä työntää. Todella hyvän mallinen työntöaisa, josta rattaita on helppo työntää yhdelläkin kädellä. Innostaa myös vaunulenkille. Ensimmäinen reissumme oli lähikauppaan hakemaan Matsmartin paketti. Tien reunojen ylitykset sujuivat tosi pehmeästi isojen renkaiden ansiosta. Paketti mahtui hyvin suhteellisen suureen tavarakoriin. 

Rattaat eivät ole kovin tukevat, jos vertaa vaikkapa tavallisiin Emmaljungiin tai meillä olleisiin Britax Go -rattaisiin. Yleensäkin tietysti kolmipyöräinen ratas on kiikkerämpi, kuin nelipyöräinen. Jos nyt sattuisi, että (kuten meillä) kyydissä on jo vähän isokokoisempi muksu, joka tykkää hyöriä ja pyöriä ja vaikka nousta seisomaan, suosittelen vöiden pitämistä kiinni aina matkustettaessa. Paluumatkalla paistoi aurinko aika kirkkaasti, joten päästiin testaamaan suojakuomu, joka tulee ilahduttavan alas. Näin kuomu suojaa hyvin myös syksyllä tuulelta ja sateelta. Istuimen selkänojan saa laskettua alas ja jaloille tuen nostettua ylös. Hauck Rapid 3R toimii siis hyvin päiväunipaikkana myös. Sen sijaan selkänojaa ei saa nostettua ihan pystyasentoon, mikä voi harmittaa etenkin juuri istumaan oppineita nököttäjiä. 

Kasausmekanismi on kyllä ihan parasta laatua. Rattaiden istuinosassa olevasta "kahvasta" nostetaan yhdellä kädellä ja rattaat on taitettuna. Ihan loistavaa, etenkin jos joutuu usein rattaita nostelemaan vaikkapa auton kyytiin. 

Rattaat on saatavana harmaana tai tällaisena vihreänä, kuten meillä. Rattaiden kangas vaikuttaa todella huokoiselta ja hieman huolestuttaakin, kuinka hyvin se imaisee itseensä vesisateen tai pudonneen jäätelön. Olin jo ihan hankkimassa näihin istuinsuojaa, kunnes tajusin, että eihän sitä istuinsuojaa voi käyttää, kun rattaat taitetaan kasaan keskeltä nostamalla. 

Niin ja irrotettava turvakaari on myös hyvä, jottei tarvitse neljävuotiasta enää nostella kyytiin. 


Plussat ja miinukset Hauck Rapid 3R 


Lyhyen käyttökokemuksen perusteella voin suositella näitä rattaita matkarattaiksi tai ihan päivittäiseen käyttöön. Suhteellisen edullisen hinnan huomioiden, tässä on hyvä paketti pienelle rattaissa istujalle. 

+ Isot renkaat
+ Kätevä kasausmekanismi 
+ Suojaava kuomu
+ Iso tavarakori (kolmipyöräisiksi rattaiksi) 
+ Helposti irrotettavat renkaat (rasvausta ja matkustamista varten) 
+ Säädettävä jalkatuki 

- Kangasmateriaali arveluttaa (käyttössä sitten selviää) 
- Rattaat on hieman kiikkerät 
- Selkänojaa ei saa ihan pystyyn 

Tässä meidän perheen uudet (ja viimeiset!!) rattaat nyt sitten on. Näillä mennään niin kauan, kun meidän perheessä joku vielä rattailla matkustaa. Nooan kanssa viimeinen reissu rattaissa istuen tehtiin viime syksynä, kun tiedossa oli pidempi kävely keskustassa. Ikää oli siis vähän vajaa viisi vuotta. Että kyllähän tässä vielä melkein kolme vuotta onneksi saa olla äiti, joka työntää lasta rattaissa. Jotenkin tiedän, että rattaista luopuminen on minulle haikea juttu, vaikka joka ikisen bodyn, tuttipullon ja tutin olen heittänyt riemulla menemään! 

1 kommentti:

  1. Hyvää päivää

    Tarvitsetko lainaa jokaiseen tarkoitukseen? Bridge Finance tarjoaa rakkautta suotuisalla korolla. Lainamme ovat helppoja ja nopeita. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi tarvitsemasi lainan. Voimme vastata kaikkiin lainoihin, joiden korko on vain 2%. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä heti (adrianbay0008@gmail.com)

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan