Syksyn suurin yllätyskäänne

1.11.2019


Jäin tänään 19 päivän lomalle. Olo on todella vapaa, sillä olen juuri hyppäämässä yhdestä aikakaudesta toiseen. Eilen suljin viimeistä kertaa toimiston oven Lauttasaaressa ja matkustin kotiin bussilla, metrolla ja bussilla - monenlaisten tunteiden ja ajatusten kanssa. Vanhan taakse jättäminen on aina tietysti jollain tapaa haikeaa, mutta tiedän tehneeni 100% oikean päätöksen. Aloitan 19 päivän päästä uudessa työssä, joka vaikuttaa todella innostavalta, sopivasti haastavalta ja ihmiset siellä aivan ihanilta. 

Olen yleensä ihmisenä tosi sovitteleva ja haluan, että kaikki on samaa mieltä. Nyt olin hieman tiukkana molempiin suuntiin (vanhaan ja uuteen työhön) siitä, että haluan tähän väliin jäävän pienen loman. Olin kesällä vain kaksi viikkoa lomalla ja siinä olikin kaikki tämän vuoden lomat. Syksy on ollut kuormittavan työn, uuden työn hakemisen, satunnaisen opiskelun ja lasten sairastelun kanssa aika rankka. Omasta hyvinvoinnista huolenpito on tarkoittanut suklaalevyä per päivä ja huomaan olevani todella väsynyt. Eilen tulin kotiin kahden aikaan ja nukuin kuin tukki sen kaksi tuntia, ennen kuin lähdin hakemaan pojat. Tänään siivosin kaksi tuntia aamulla alakertaa (en kestä, millaisen pöly-, roska- ja hiekkamäärän keskellä ollaan eletty) ja sen jälkeen otin tunnin päikkärit, joita olisin voinut vaan jatkaa ja jatkaa. 

On siis sekä tilaisuus että pakko ottaa hieman hengähdystaukoa ja aikaa itselle. 





19 päivää vain minulle (ja perheelle)


Mitä sitten ajattelin näiden 19 päivän aikana tehdä? Tarkoitus on kerätä itselle voimia, saada hieman asioita aikaan ja tehdä kivoja juttuja. Nämä ovat asiat, jotka täyttävät henkisen kalenterin seuraavat reilut kaksi viikkoa: 

1. Uni ja lepo 


Ihan ykkönen. Tarpeeksi ajoissa nukkumaan ja jos Luka jatkaa viideltä heräämisiä, niin sitten vaan reilusti päiväunet aina kun mahdollista. 


2. Erkauman ja polven kuntoutus


Olen aivan hävyttömän paljon laistanut erkauman kuntoutuksesta - nyt on hyvä hetki skarpata sen kanssa. Ja jos en ole saanut erkaumatreeniä mahdutettua viikkooni, niin arvatkaas mitä, sain lisäksi polvitreenin! Minullahan on kesästä asti toinen polvi vihoitellut ja kipuillut välillä enemmänkin. Kävin tällä viikolla fyssarilla ja siinä on toiminnallinen vika. Täytyy vahvistaa tiettyjä lihaksia ja saada ylikireitä ulkoreisiä löysytettyä. 

3. Venyttely


Tiesinkin, etten koskaan ole ollut näin kankeassa kunnossa kuin nyt, mutta fyssarilla sen vasta huomasin kunnolla. Minua nauratti, että miten ex-tanssija voikin olla näin kankikaikkonen. Olisi ihanaa, jos saisin aikaan venytellä joka päivä, mutta jos edes jokatoinen! 

4. Liikunta 


Liikunta viime aikoina on ollut karkkipussin hakemista kesken työpäivän lähikaupasta. Rakastan liikkumista, mutta jotenkin se silti helposti välillä jää unholaan. Nyt on siis hyvä hetki lisätä treenit takaisin viikkoon. Juoksua pitää polven takia välttää ja sydän/hermosto ei tykkää kovasta treenistä, mutta rauhallinen kuntopyöräily, kävelylenkit sekä kevyehkö salitreeni on on paikallaan ja maistuu kyllä. 

5. Terveellinen ruoka 


Terveellinen, monipuolinen, värikäs kasvispitoinen ruoka. Välillä herkkuja. Paljon vettä. Tällä reseptillä saisi jo aikaan ison parannuksen tämän alkusyksyn ruokavalioon. Ihanaa olisi löytää aikaa jonain päivänä vaikka leipoa jotakin! Ihania reseptejä kirjat täynnä, ei vaan ole ollut aikaa leipoa. 


6. Kodin organisointi 


Rakastan siistiä, puhdasta kotia, jossa on tavarat paikallaan. Viimeksi kesällä kävin kodin huone huoneelta läpi. Konmaritin ja puunasin lähes hammasharjan kanssa joka nurkan. Nyt jos saisi hieman samantapaisen järjestelyn tehtyä edes perheen vaatteiden osalta. Arki vaan pyörii paremmin, kun on tällaiset perusasiat kunnossa. 

7. Opiskelu


Minulla on ollut tämä kirja lainassa lähes koko tämän vuoden. Olisi huippua saada kurssi viimein tehtyä. Tämä kurssi on todella laaja, siihen sisältyy tästä lääketieteen tiiliskivestä tentti, seurattavat luennot ja vielä oppimispäiväkirja. Täytyy tässä viikonloppuna tutkia vielä kurssin vaatimukset ja katsoa, jos saisi ainakin tehtyä muut osiot, paitsi tentin. Ja ilmoittauduttua sinne tenttiin. 



8. Lukan pottakoulu 


Kun Nooa täytti kaksi vuotta, käytimme häntä säännöllisesti potalla ja hän oppi tosi pian kuivaksi. Lukan kohdalla se on vaan jäänyt. Nyt olisi hyvä aika ottaa säännölliset pottakäynnit käyttöön ja jospa tuokin lapsi jossain vaiheessa "kuivuisi". 


9. Äiti-poika -päivät 


Pojat ovat tämän aikaa ihan normaalisti hoidossa, mutta muutamat päivät kyllä pidän heitä kotona. Meillä on suunnitteilla molempien kanssa "hauskuuspäivät", jolloin tehdään poika kerrallaan koko päivä kivoja juttuja yhdessä. Nooan spontaani toive oli käydä kaupasta jätskiä ja siivota mopilla. 


Näillä ajatuksilla toivotan kaikille oikein hyvää viikonloppua!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä, onnea uudesta työstä ja ilmeisesti myös työmatkan järkevöitymisestä! Samaten tuo suunnitelma keskittymisestä omaan hyvinvointiin on sitä, mitä minäkin tarvitsisin. Olin kesällä huimat kaksi viikkoa lomalla ja siitä pari päivää käytin kuuraamalla kodin nurkat kuntoon. Kummallista miten zen fiilis tulee siitä, kun saa kaiken kevään mittaan kiireessä kertyneen lian ja roinan pois nurkista. Kyllä taas huomasi, että on menty ylläpitosiivouksilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! (äh, edelleen mulla ongelma päästä vastaamaan näihin kommentteihin, siksi kesti)

      Joo, työmatka kyllä helpottaa hieman ja muutenkin vaikuttaa tosi hyvältä. Toki tässä vaiheessa kuuluukin tehdä niin, mutta oikeasti toivon, että tästä tulis mulle hyvä pitkäaikainen työpaikka! Tässä on nyt vielä vajaa viikko aikaa laittaa kotia kuntoon ja välillä levätäkin hieman. Ja opiskella. Ja ja ja... :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan