Pandamaman parhaat palat vuosien varrelta

9.12.2019

Näin vuoden lopussa on aina luontevaa summata mennyttä ja ajattelin nyt kääntää katseen ihan blogin alkuaikoihin. Oikeastihan tämä blogi kulki jo pari vuotta nimellä Aurinkoisia aamuja eri osoitteessa, mutta tässä nyt varsinaisen Pandamaman ihania hetkiä vuosien varrelta. Huomaathan, että otsikot on linkkejä postauksiin. 

1. Pandamama-blogin ensimmäinen postaus 


Siirryin alkuvuonna 2015 kirjoittamaan blogia uudella nimellä ja uudessa osoitteessa. Ensimmäinen Pandamama-nimen alla julkaistu postaus kertoi reissusta Tukholmaan. 


2. Perheen ensimmäinen lomareissu


Kesällä 2015 käytiin ystäväperheen kanssa lomalla Barcelonassa. Tämä oli meidän porukan ensimmäinen ulkomaanmatka, jos ei risteilyä Tukholmaan lasketa. Reissulta jäi paljon ihania muistoja ja nyt onkin haaveissa kunnon lomamatka neljän hengen perheenä - unelmissa siintelee Thaimaan turkoosi meri ja herkulliset ruuat. 



3. Elämä lapselle -konsertti


Syksyllä käytiin Elämä lapselle -konsertissa, joka on meidän vuosittainen juttu ollut jo vuodesta 2013 saakka. Silloin olin konsertissa mukana valtavan mahan kanssa ja jännitin, tuleeko jo lähtö Kätilöopistolle. Tuohon aikaan ihmisillä oli vielä tapana aktiivisesti kommentoida blogeja. 

4. Nooa vastasyntyneestä kaksivuotiaaksi 


Jos haluat nähdä miltä Nopsu (oli monta vuotta, kun kutsuimme Nooaa paljon enemmän Nopsuksi, kuin Nooaksi) näytti joka kuukausi vauvasta kaksivuotiaaksi, niin sen näet täältä. 

5. Ensimmäinen blogiyhteistyö


Jos ei ensimmäinen, niin ainakin yksi ensimmäisistä blogiyhteistöistä oli Mossa. En yhtään muista mitä kautta tämä tuli, mutta olin tästä tosi innoissani ja olenkin tuon jälkeen saanut tehdä tosi monta aivan super ihanaa yhteistyötä. Lämmin kiitos niistä. 



6. Vinkkejä uhmaikäisen kanssa pärjäämiseen


Tarjoili äiti, jonka esikoislapsella oikeasti oli maailman helpoin uhmaikä, haha. Mutta hyviä vinkkejä! 

7. Kuukauden suosikit


Vuonna 2016 oli muotia tehdä "kuukauden suosikit" -postauksia, joten minäkin sellaisia tein. Oli ihan kivaa, kunnes oli tylsää. 

8. Euroviisuja Tukholmassa 


Käytiin Nooan kanssa moikkamassa papaa Tuhkolmassa kun hän oli töissä Euroviisuissa. Voi miten toivonkaan joka vuosi, että Ruotsi voittaisi, jotta olisi helppo mennä poikien kanssa käymään kans siellä. Toki Suomenkin voittoa voi toivoa, mutta menetin toivoni, kun Saara Aalto ei voittanut. 



9. Siskon häät


Loppukesästä 2016 minun rakas sisko meni naimisiin. Voi kun saisi tuollaisia päiviä elää uudelleen ja uudelleen. Nooan mielestä Johanna oli aivan oikea prinsessa, jota täytyi vain huokaillen ihailevasti tuijotella. 

10. Nooa täytti kolme vuotta


Ja saman päivän aamuna tein positiivisen raskaustestin Lukasta. Uutiset päästiin kertomaan vasta joulukuussa ja voitte uskoa, että oli vaikeaa pitää tästä suu supussa! 



11. Postaussarja vahvoista naisista 


Tämä oli upea sarja kirjoittaa. Kiitos kaikille siihen osallistuneille, jopa Hannalle taivaasta käsin. 

12. Vauvavuosi 2017 - sukupuolen paljastus 


Blogi täyttyi odotuksesta, synnytyksestä ja vauvan ensimmäisistä kuukausista vuoden 2017 ajan. Tässä paljastettiin, oliko tulossa tyttö vai poika. Muistan, kuinka järkyttynyt olin itse uutisesta, sillä olin varma, että odotan tyttöä. Nyt tietenkään en osaisi edes kuvitella, että meillä asuisi tyttö. Oma identiteetti on täysin olla kahden pojan äiti. 



13. Äitiyden pelkoja


Odotukseen kuului myös pelkoja ja murheita. Niinkun vanhemmuuteen kuuluu. 


14. Toukokuussa päästiin esittelemään uutta kotia 


Jossa on kyllä nähty monta remppaa ja sisustuksen muutosta tuon muuttokuukauden jälkeen. Toisaalta, lattiaa ei enää olla nähty noin puhtaana ja kolhuttomana, hih. 



15. Ja sieltä se vauva sitten saapui


Kymmenen pitkää päivää lasketun ajan jälkeen. Ja kunnon rytinällä saapuikin. Jos uskallat, niin täältä voit lukea edelleen synnytyskertomuksen. Valittavanasi on kaksi versiota. 

16. Rakkaimman ystävän häät


Jännitettiin aika kovasti, olenko ystäväni häiden aikaan synnyttämässä. Oli aivan hilkulla, että pääsin vihkimiseen todistajaksi paikalle, alle viikko synnytyksen jälkeen. Mukana rakkain Nooa. 



17. Luka 3kk


Lukan kasvua ja kehitystä seurattiin ensimmäisen vuoden ajan joka kuukausi. Tällainen kolmikuinen meillä asui syksyllä 2017. 



18. Kotiäitinä ehti myös sisustamaan 


Sekä remontoimaan. Sekä sisustamaan

19. Raskauskiloihin kyllästyin 


vuodenvaihteessa ja huhtikuussa olin kymmenen kiloa entistä kevyempi. Olen vieläkin tuosta saavutuksesta ylpeä. Siitä en, että lähes kaikki kilot ovat hiipineet tässä pikkuhiljaa takaisin. Täytyy varmaan sama ryhti kaivaa uudelleen jostain esille. 

20. Hollannissa 


kävin syksyllä 2018 ihan vain itse omalla lomalla. Sinnehän palasimme myös kesällä 2019 koko perheen kera. 

21. Digitaalisuudesta ja keskittymiskyvystä


Välillä blogissa on myös pohdittu vähän syvällisempiä aiheita. Mielenterveyttä, lasten (vanhempien) oikeutta vegaaniruokaan päiväkodissa tai näitä sosiaalisen median tuomia varjopuolia. 



22. Lukan päiväkodin aloitus


Luka aloitti päiväkodin tammikuussa 2019 ja minä palasin työelämään. Luka on aina rakastanut päiväkotia ja olen syvästi kiitollinen ihanille aikuisille siellä. Mietin juuri tänään aamulla, että tarhan "tädit" viettävät arkena PUOLET enemmän aikaa minun lasten kanssa, kuin minä itse. 

23. Astmatestissä


Maaliskuussa Nooa kävi astmatestissä ja kerroin blogissa miten se lapselle tehdään. 



24. Luka täytti kaksi vuotta 

Kesällä 2019 juhlittiin kaksivuotiasta Lukaa. Ja syksyllä kuusivuotiasta Nooaa. 



Hups, ajattelin listata tähän vain muutaman kohokohdan, mutta näitä tuli jouluisasti nyt 24. Löytyykö lukijoista monta, jotka ovat kaikki nämä käänteet seuranneet meidän matkassa? 

Ihanaa joulun odotusta!






2 kommenttia:

  1. Kaikki käänteet seurattu ja kaikki postaukset luettu! Paljon olet kivoja juttuja jaksanut kirjoittaa :)

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan