Maailman paras (gluteeniton) mustikkapiirakka

20.7.2020



No nyt tuli kuulkaa niin älyttömän hyvä mustikkapiirakka, että oli pakko tulla laittamaan resepti tänne ylös. Vaikkakin luulen, että taika oli noissa eilen Nooan kanssa itse poimituissa mustikoissa. Kävin sitten ensimmäistä kertaa kahteen kymmeneen vuoteen mustikassa! 

Ensimmäiset kymmenen vuotta piti karistaa pois lapsuuden "vihaan marjojen keräämistä" angstia ja toiset kymmenen vuotta mietin, että mistä ihmeestä niitä täällä pääkaupunkiseudulla oikein löytää. Nyt lämmin kiitos ystävälleni, joka tarjoili mustikat suoraan heidän pihastaan - eipä olisi voinut olla helpompaa. 


Maailman paras (gluteeniton) mustikkapiirakka


Pohja: 
175 g voita
1/2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
1 rkl hienoksi jauhettua kardemummaa

Täyte: 
2 dl kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
4 dl mustikoita

Sekoita pohjan kuivat aineet sulatetun voin sekaan. Painele vuokaan ja kaada päälle mustikat. Mustikoiden päälle täyte. Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. 

Täydellistä! 
Laita tarjolle vaniljajäätelön tai vaniljajugurtin kanssa. 


Reseptissä on yhdistelty useita eri reseptejä. Pohja mukailee Sikke Sumarin mustikkapiirakkapohjaa, joten siitä kiitokset sinne suuntaan. Nyt menen ottamaan vielä yhden annoksen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan