KAIKEN MAAILMAN..

11.4.2016

.. ideoita sitä saa päähänsä. KEITTIÖREMONTTI. En ole juuri koskaan ollut mikään sisustaja-/remppatyyppi. Yleensä asunto on kelvannut sellaisena kuin se on. Jotenkin nyt äitiyden myötä (tai ihan vaan iän myötä) olen kuitenkin alkanut enemmän kiinnittämään huomiota kotiin ja siihen, miltä siellä näyttää.

No, long story short, näin tänään yhden myytävän asunnon facen feedissä meidän nurkilta. Asunto oli muuten ihan perus (kuten meidänkin) mutta keittiö juuri rempattu tyylikkääksi. Ai että. No siitä se idea sitten lähti.

Alettiin yhdessä miettimään, miten paljon keittiön (ja koko asunnon) ilmeelle tekisi uusi pöytäpinta sekä kaappien ovet. Ei siis mitään sen dramaattisempaa seinien räjäyttelyä. Tässä ei-yhtään-remppakuumetta-laskevia kuvia Pinterestistä kuvaamaan sitä, mikä tällä hetkellä on haavekuvissa. Puunvärinen pöytätaso ja tasaiset valkoiset kaappien ovet, joissa modernit vetimet.


Vielä en ole uskaltanut laskea, mitä tämmöinen uudistus maksaisi. Ja mistä sen rahan keksisi. Mutta toisaalta mietin, että asunnon ylläpito ja pienet remontit myös nostaa asunnon arvoa siinä kohdassa, kun sitä on myymässä. Ja kun tässä kuitenkin vielä hyvä tovi asutaan, niin voi pojat miten makea olisi joku tällainen keittiö!! Okei, ymmärrän, ettei NÄITÄ keittiöitä voida saada, mutta tätä tyyliä.


Keittiössä kuitenkin viettää kuulkaa aika suuren osan kotonaoloaikaa. Astianpesukoneen tyhjennykset ja täytöt, ruuanlaitto, eväiden teko töihin. Illalla teet (ja suklaan kaivamiset kaapista). Aika paljon aikaa! Että.. eikö olis aika hyvä sijoitus!? Olishan? Olisko..?

Nyt jos koskaan mielipiteitä! Onko kokemusta tämän tyyppisestä rempasta? Paljonko suunnilleen tullut maksamaan? Ovet varmaan pystyy vaihtamaan ihan itse, mutta pöytäpintaan ehkä tarvitsee ammattimiestä/naista? 


6 kommenttia:

 1. Oih! Ihanalta vaikuttaa nämä inspiskuvat. Kevät herättää aina tällaisia fiiliksiä - kaikki pitäisi laittaa uusiksi. Hihii.. :)<3 Meillä on aika paljon kokemusta rempasta, tai siis oikeastaan meidän isi-ihmisella on sellainen remppafirma. Tavallisen keittiön keskimääräinen remppahinta on joitain tuhansia alle 10 tonnin (kauhistunut emoij).. Mutta jos vanhat kaapinrungot ja kodinkoneet jäisi ja tekee työn itse niin selviää todella paljon halvemmalla. Reilulla tuhannellakin saattaa siis selvitä jos ei ole todella tarkka materiaaleista ja tekee vain "faceliftin". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Ai teillä on ihan osaamista perheessä - sehän on huippujuttu! Mun isällä oli kans oma remppafirma, mutta siitä nyt ei oikein tähän taida olla hyötyä :/ Arvaa loksahtiko suu auki tuosta vähän alle kymppitonnista!! :D Ei saa tuolleen säikytellä :D Meillä varmaan just jäisikin kaikki vanha "runko" ja koneet. Okei, uuni haluttaisiin vaihtaa, mutta on toi nykyinenkin ihan ok. "Facelift" siis hakusessa :)

   Poista
 2. Meikäläisellä on yli 4 tuhatta Pinterest-lisäystä ja pelkästään keittiöitä on tallennettu 739, joten ymmärrän kuumeen! :D Mehän rempattiin reilu vuosi sitten koko keittiö (yritän saada esiteltyä sen pian!) ja koko hoito oli n. 3500e kodinkoneineen mikroa lukuunottamatta. Ikeasta. Hemmetin hyvää tavaraa, oikeasti. Hankalan malliseen keittiöön ei ideaali koska mittoja ei saa kustomoitua, mutta peruskeittiöön sieltä saa aikalailla kaiken.

  Me revittiin koko vanha keittiö pois, mutta ovien ja tason vaihtaminen ei varmaan kovin kallista ole. Riippuu tietty mistä ne hommaa ja mitä tekee itse. Ovien vaihtohan on tosi simppeliä, mutta tasoon tarvii vähintään useamman apulaisen. Ikävin homma varmaan on silikonien tms poisto, vessasta silikonit repineenä voin sanoa että ihan peestä :D Siihenkin olis poistoaineita, jos vaan hoksais käyttää.. :D Meidän rempassa ainoat ammattilaiset oli sähkäri uunin asennukseen ja parin valon/pistorasian siirtoon ja putkimies tiskialtaan ja pesukoneen asennukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huipusta vastauksesta!! 739 keittiökuvaa on jo aika hyvin! :D Me kans mietittiin Ikeaa, kun tämä ei kuitenkaan ole mikään seuraavan 20 vuoden koti, niin Ikean hinta-laatu istuisi kyllä täydellisesti. Ovien mitat vaan voi olla hankala.. pöytätason tuntuisi saavan.

   Hyvä kun mainitsin ton silikonien poiston - sitä en osannut edes ajatella. Täytyypä siihenkin aiheeseen tutustua. Ja vitsit alkoiko nyt houkuttaa myös uusi uuni sekä pesualtaat :D

   Poista
  2. Voi mennä joo aika hankalaksi yrittää sovittaa vanhaan runkoon Ikean ovia. Muilla keittiövalmistajilla varmaan saa paremmin kustomoitua. Meillä on Ikean laminaattitaso ja ollaan tykätty, meidän käyttöön sopiva. Vink vink, Family-kortilla on just tän kuun ajan mittatilaustasot -15% jos ei varastomitat sovi! :D

   En tiedä kuinka helppoa poistoaineilla silikonin poisto on, mutta puukolla ja käsivoimilla se on pirun vaikeeta.. Eli kannattaa ehdottomasti tehdä taustatutkimusta ennen kuin ryhtyy siihen hommaan! :D

   Poista
  3. Jep. Eilen tehtiin reissu Ikeaan ja pirrrrrrhana sentään eihän ne ovet käy!! Tason sensijaan tuntuisi saavan ja hei bongattiin kans tuo -15%! Kiitos vielä sullekin vinkistä :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan