KATO KATO KATO MITÄ MÄ TEIN KATO KATO

14.3.2017


Otsikon tyyppisen viestin lähetin J:lle, kun sain vaunuverhon valmiiksi! Ompeleminen - tuo ihana ristiriitaisia tunteita herättävä harrastus. Haaveilen jatkuvasti, mitä voisi ommella. Ja siitä onkin pitkä matka sitten toteutukseen. Pitäisi ostaa kangasta ja mitä muuta nyt tarvitseekaan.. ompelukone on pitänyt huollattaa viimeiset 10 vuotta (vielä se hyvin pötkii, mutta vähän rutisee) ja MILLOIN sitä sitten ehtisi ompelemaan? Onneksi nykyisin voi jo Nopsun läsnäollessakin ommella, mutta saa siinä silloinkin pitää nuppineuloja tarkasti silmällä.


Tulevalle vauvalle tekisi mieli ommella vaikka ja mitä! Kuitenkin pitkä lista on kutistunut kahteen asiaan: ompelin lattialle laitettavan viltin kierrätyskankaista ja nyt sitten tämän vaunuverhon. Trust me, vaunuverho on oikeasti yksi helpoimmista asioista tehdä itse! Jos siis sinunkaan silmään valmisvalikoimat ei kolahda (kolahda silmään, auh) tai hinta hirvittää, riittää puolen metrin pala haluamaasi kangasta ja siihen parit tilpehöörit päälle! Aikaakaan ei tarvitse paljon tuntia enempää.

Itse löysin tämän ihanan kankaan Ikeasta! Ostin sitä sen verran reilusti, että haaveilen ompelevani vielä lisäksi rattaisiin istuinsuojan tästä samasta kankaasta. Ai että miten nätti siitä tuleekaan! Mun unelmissa siis ainakin ;) Hintaa koko kangaspalalle oli muistaakseni alle 10 euroa.Yleensä noissa vaunuverhoissa on sivuissa nauhat, joilla verhoa saa sidottua kiinni vaunuihin. Syynäsin läpi tuota Britax Go:n vaunukoppaa ja ei siinä kertakaikkisesti ole mitään kohtia, mihin verhon saisi solmittua. Mitäpä siis turhaan naruja askartelemaan. Tein kuitenkin pari pätkää, joilla saa esim. kuvan kaltaisesti sidottua verhon puolimatkaan. Ja sitten täytyy tutkailla, onko rattaissa sopivaa kohtaa naruille - nehän nyt voi kiinnittää jälkeenpäin myös. Toki ei yhtä nätisti, mutta ei elämä aina ole niin millilleen.

Löytyykö sieltä muita, jotka tykkäävät tai osaavat ommella vauvajuttuja? Mitkä ovat olleet teidän suosikkeja? 🌸

8 kommenttia:

 1. Vau, siitä tuli hieno! Ompeleminen on tosi mukavaa, ja palkitsevaa (tosin välillä myös harmittaa, kun lopputuloksesta ei tulekaan semmonen kuin kuvitteli). Vauvoille oon ommellut vaatteita trikoosta, vaunuverhoja, merinovillatumppuja yms. Trikoojutuissa saumuri on huippuapuri, mutta pelkällä ompelukoneella ja sen jousto-ompeleellakin selviää. Kannattaa muuten liittyä Facebookin Ompeluelämää -ryhmään, sieltä saa paljon apuja ja inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Saumuri varmaan helpottaa ja nopeuttaa. Mun on tunnustettava, etten koskaan ole käyttänyt! :) Tuonne ryhmään en uskalla liittyä - muuten vaan saisi ihan hirveesti ideoita, mitä ei koskaan saa aikaan toteuttaa :D

   Poista
 2. Wau, onpa todella kaunis vaunuverho! :) Itsekin tykkäisin ommella jos riittäisi aika ja taito, heh.. Ehkä pitäisi opetella joskus, sillä onhan aina itsetehty uniikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ja tämmöinen vaunuverho tosiaan on super helppo tehdä, vaikkei kokemusta niin löytyisikään :) Ja jos ostaa edulliset kankaat, niin ei harmita, jos vaikka menee joskus pieleenkin. Rohkeasti vaan kokeilemaan, jos innostus puraisee :)

   Poista
 3. Anonyymi14/3/17

  Jos laitat muutaman renkaan lisää, yltää verhon kiinnitys alareunoihin asti eikä lähde tuulen mukaan ja pitävät pakkasen päiväunilla loitolla. Mitään solmimispaikkaa ei tosiaan noissa ole. Tai sitten tuulisena päivänä siistit pyykkipojat alareunoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mä katsos kun ajattelin, että vaunukoppaan kun tulee kuitenkin jatkuvasti se peite/kuomu/mikä-onkaan, mutta nyt kun on kesävauva, niin totta, eihän helteillä tietenkään olekaan sitä kuomua, jonka alle verhon saa napakasti. Täytyy siis ehkä lisätä just vielä yhdet renkaat tai keksiä joku toinen hyvä ratkaisu :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan