INSPIROIVAT NAISET: MAAILMAN ILOISIN YRITTÄJÄ SINI

18.11.2016

Mikä tekee joistain ihmisistä erityisen inspiroivia? Mistä he saavat intonsa ja palonsa siihen, mitä tekevät? Miksi niin usein varsinkin me naiset olemme kateellisia toisten menestykselle ja jopa onnellisuudelle? Mitä asialle voisi tehdä?

Pimenevässä syksyssä pysähdyin pohtimaan noita kysymyksiä ja vastauksien löytämiseksi haastattelin muutamaa tuntemaani inspiroivaa ja innostavaa naista. Jotta voisimme yhdessä inspiroitua itsekin ja pystyisimme elämään enemmän toisiamme kannustaen ja tukien. Muiden iloista itsekin iloiten.MAAILMAN ILOISIN YRITTÄJÄ SINI

Sini Havukainen on kokenut sairaanhoitaja-lähihoitaja-kätilö, joka elää tällä hetkellä yrittäjyydelle. Sini on perustanut viimeisen parin vuoden aikana, ei yhden, vaan kaksi yritystä. Carelina tarjoaa sosiaali- ja terveyspalveluita moniin elämänvaiheisiin: tukea ja neuvontaa odottaville perheille ennen lapsen syntymää ja sen jälkeen, apua kiireiseen lapsiperhearkeen sekä kotihoitoa ja kotisairaanhoitoa senioreille. Layette-sovellus puolestaan tuo Suomen neuvoloissa käytettävän, maailman parhaaksi valitun tietotaidon ympäri maailmaa kaikkien puhelimiin täysin ilmaiseksi. Applikaatio antaa päivittäistä tietoa raskauden etenemisestä ja vastasyntyneen kasvamisesta aina kolmeen ikävuoteen saakka. 


Mikä sai kätilön ryhtymään tuplatoimitusjohtajaksi?

"Rakastin työtäni synnyttäneiden vuodeosastolla ja synnytyssalissa, mutta elämäntilanne sattui olemaan sopiva. Muutimme mieheni työkomennuksen vuoksi Kaliforniaan Piilaaksoon ja siellä innovatiivinen yrittäjäilmapiiri imaisi minut mukaansa. Takaisin Suomeen muutettuamme luin yrittäjän ammattitutkinnon ja perustin kaksi yritystä: Carelinan ja Applicadon.

Olen näiden parin viimevuoden aikana oppinut aivan älyttömästi bisnesmaailmasta. Ennen Suomeen muuttoa minulla ei ollut pienintäkään hajua yrityksen pyörittämisestä, puhumattakaan sellaisen perustamisesta sote-alalle. Mutta oli sitäkin kovempi into, positiivinen ote elämään ja valtava intohimo tehdä sitä mitä teen. Mietin, että jos kerran muutkin pystyy tähän, niin miksi itse en pystyisi. Ja toisinpäin ajateltuna: jos minä pystyn, niin kaikilla on siihen mahdollisuus."


Keiltä olet saanut tukea?

"Ehdottomasti suurin tukijani on ollut mieheni, mutta annan sydämellisen kiitoksen myös mahtavalle ystäväporukalleni sekä itsestäänselvästi Carelinan työntekijöille ja Applicadon muille osakkaille. Tämä on tiimityötä parhaimmillaan.

Olen myös saanut tukea eri virastoista (esim. Ensimetri, Kela, Verotoimisto, pankki ja ennen kaikkea tilitoimistot). Liityin myös Tammerkosken Nuorkauppakamariin ja olen saanut sitä kautta todella yrittäjähenkisen tukiverkoston ja mahdollisuuden upeisiin koulutuksiin."


Mikä saa sinut uskomaan tekemiseesi myös haastavina hetkinä?

"Usko tulevaan on suurin kantava voima. Pitää vaan pitää yllä mahtavaa tekemisen meininkiä, eikä saa lannistua vastoinkäymisistä. Elämä on joka tapauksessa yhtä vuoristorataa, täynnä pettymyksiä, mutta myös niitä järjen räjäyttävän mahtavia hyviä uutisia. Olen myös huomannut, että hyvät uutiset tuovat lisää hyviä uutisia. Pitää uskaltaa unelmoida isosti. Jos haaveilee pienesti, tuskin saavuttaa vahingossa mitään suurta. Kahden yrityksen pyörittäminen vaatii ihan valtavan kovaa ja sinnikästä työtä, mutta samalla minulla on vahva luotto siitä, että tulevaisuudessa tämä on myös taloudellisesti hyvä idea."


Mistä kaikki positiivisuutesi oikein pulppuaa?

"Tätä kysytään minulta usein. Tyyliin ”Mitä olet vetänyt ja onko sitä vielä jäljellä? ” tai ”Oletko käynyt mittauttamassa kilpirauhasarvosi?” Jotenkin aivoni vaan pulppuavat onnea ja kiitollisuutta elämää kohtaan. Olen sanonut, että vaikka painan ympäripyöreitä päiviä, pärjään niin kauan kun osaan nauttia elämän pienistä asioista. Katson koko ajan ympärilleni: oi, miten ihana tunnelma. Oi, miten kaunis maisema. Oi, miten kaunis kynttilä. Oi, miten rakkaita ihmisiä ympärillä. Rakastan ja palvon ihan yltäkylläisesti lapsiani ja miestäni. Arvostan heitä ihan hirveästi. Uskon, että he jos ketkä antavat minulle voimaa ja energiaa!

En koskaan ole osannut olla kateellinen kenellekään. Olen todella onnellinen ihmisten onnistumisista. Osaan olla onnellinen ja samalla toivoa itsellenikin tapahtuvan yhtä hienoja asioita."


Miten voisimme paremmin arjessa tukea ja tsempata toisiamme?

"Meidän pitää ennen kaikkea osata nauttia toisten onnistumisesta. Jokaisen kannatta hankkia sellaisia ihmisiä ympärilleen, jotka ovat samanhenkisiä kuin itse. Kannustavia, eteenpäinpuskevia ja voimaannuttavia.

Mielestäni kaikkien tulisi auttaa, tukea ja tsempata toisiaan. Menestyäkseen pitää haluta itselleen hyvää, mutta samoin myös toisille. Itselläni vilpitön auttamisen halu pulppuaa sydämestä. Annan hyvän kiertää. Uskon, että jos kaikki ajattelevat hyvää toisistaan ja auttavat arjen pikku asioissa, maailma voi muuttua paremmaksi paikaksi. Silloin myös voin luottaa, että kun itse tarvitsen apua, voin sitä myös saada."


Lämmin kiitos Sinille!
Ja kaikkea hyvää seka Carelinalle että Layettelle! 

4 kommenttia:

 1. Sini, miniämme, ei liiottele yhtään. Juuri tuollainen hän on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, näin se juuri taitaa olla :)

   Poista
 2. Anonyymi18/11/16

  Mukavaa luettavaa, olet sinä aikamoinen miniä

  VastaaPoista
 3. Huippua! Tsemppiä Sini edelleen! Muista ladata akkuja välillä. Se tekee hyvää kovan vauhdin keskellä. Sitten taas jaksaa. 🙌

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan