UUSI KOTI: OLOHUONEHAAVEET

7.11.2016

Uuden kodin sisustuksen haaveilu on hyvä aloittaa olohuoneesta. Onhan se huoneena koko kodin keskus, jossa vietetään paljon aikaa. Meidän tulevan olohuoneen sisustus on osaksi hyvin selvä - ja osaksi ei lainkaan. Suurin koko asunnon ilmeeseen vaikuttava tehtävä muutos on parkettilattian hionta ja lakkaus. Haaveilemme sävyksi jotain alla olevan tyyppistä, vaikkakaan ehkä ei ihan noin valkoista. Eletään kuitenkin pikkulapsiperheessä...


Muu värimaailma tulisi olemaan suunnitelmien mukaan alla oleva. Mintunvihreää (jee, mun lemppari), siihen lisäksi keltaista, osaksi mustavalkoista ja tuo harmaa kuvastaa sohvan sävyä. Haluaisin siis vaaleanharmaan sohvan, mutta... se lapsiperhejuttu... Meillä valmiina ostettuna on jo Ivana Helsingin matto, jossa paksut valkoiset ja mintunvihreät raidat. Lisäksi ostettiin sohvalle kaksi tyynyä, joissa valkoista ja tuollaista haaleaa keltaista. Näistä heräteostoksista idea värimaailmaan lähtikin. Ajatuksena myös, että nuo minttu ja keltainen ovat semmoisissa asioissa, jotka voi suht helposti vaihtaa. Jos/kun jossain vaiheessa alkaa kuitenkin tympimään :)


Puupinnat tulevat jatkossakin olemaan valkoista ja mukaan lähtee nykyisestä kodista valkoinen matala tv-taso sekä perus valkoinen Ikean lipasto. Pari avointa kysymystä kuitenkin leijuu ilmassa: 

1. Millainen uusi sohva? Sen hankkisimme mielellämme jo tähän vanhaan kotiin (uuden paikan mitat toki huomioiden) koska erinäisistä tilanteista johtuen emme oikein halua muuttaa uuteen kotiin ilman sohvaa. Sohvan pitäisi olla a) tarpeeksi jämäkkä b) kuitenkin mukava ja c) siinä täytyisi pystyä nukkumaan. Ideoita? :) 

2. Verhot. Joo vai ei? Nykyisessä kodissa meillä ei ole olohuoneessa verhoja - itseasiassa tajusin tätä kirjoittaessa, että ei ole enää vähään aikaan ollut :D Eipä niitä ole yhtään osannut kaivatakaan. Sitäpaitsi pitkät verhot jotenkin hankaloittaa huonekalujen sijoitusta... Ajatuksia? Verhot vai ei? :)

3. Seinien väri. Kaikki seinät valkoiseksi vai johonkin seinään jotain väriä? Ja jos, niin mitä?

Saa muuten myös linkata ja vinkata alle mukavia sisustusteemaisia blogeja. Niitä voisin ottaa muutaman seurantaan :)


3 kommenttia:

 1. Oih, ihana aihe ja aivan ihanat suunnitelmat myös! Lattiasta tulee varmasti upea. <3

  Minä ostaisin sen sohvan vasta sinne uuteen kotiin, jos suinkin mahdollista. Ja vielä niin, että asuisin hetken siinä ennen kuin sohvan hankkii. Mutta jos mitat on selvillä ja samat käy kuin nykyiseen, niin toki sen voi sitten hankkia valmiiksikin. :) Pitäisikö sen siis olla vuodesohva? Ja minkä tyylistä about? En tiedä mahtaako löytyä vuodesohvia, joissa olisi irrotettavat päälliset, mutta sellaisia kuitenkin suosittelisin. Sitten väri voi olla tuo vaalea harmaa oikein hyvin. Esim. Ikean, Hakolan ja Adean sohvissa on irrotettavat ja yleensä myös konepestävät päälliset.

  Verhojen suhteen tekisin kans niin, että muuttakaa ensin ja katsokaa sitten, alkaako tehdä mieli verhoja ja millaisella tangolla jne.

  Seiniin valkoinen on toki aina varma, mutta jos on vanhemmat valkoiset karmit, niin ei kannata ottaa ihan maalarinvalkoista. Se saa helposti näyttämään ne karmit vähän keltaisilta. Tikkurilalla on uusi sävy "Tikkurilan valkoinen" joka on suunniteltu sopimaan niihin listavalkoisiin karmeihin ja listoihin, testailin sitä vähän rautakaupassa ja vaikutti tosi hyvältä sävyltä! Maalaisin varmaan itse nyt sillä, jos meillä ei jo olisi seinissä valmiiksi Talvi-sävy. Sekin on nätti, mutta hiukan harmahtavampi.

  No sitten mä tykkään muutenkin maalata seiniä ja suosittelisin kokeilemaan jotain vaaleaa harmaata, jos ei ihan kaikkia seiniä halua pitää valkoisena ja kunnon tumma/värikäs on liikaa. Mun lempisävy on Tikkurilan Laasti, joka on tosi kaunis hiukan greige sävy. Esim. valkoiset huonekalut tulevat tosi nätisti esiin sitä vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik, vastaaminen on jäänyt! Anteeksipyyntöni.

   Voi vitsit, hyviä kysymyksiä sohvan suhteen... Pestävä päällinen kyllä kuulostaa houkuttelevalta. Mutta just tässä pesin keittiön tuolien päälliset ja onhan se vähän semmoinen oma hommansa...

   Verhot onkin varmasti hyvä tehdä noin!

   Ja täytyypä tsekata nuo vinkkaamasi sävyt. Kuulostaa tosi hyvältä ja tosiaan, kun talo johon muutetaan on rakennettu 2004, niin kyllähän siellä kaikki valkoinen on semmoista kellastunutta. Katsotaan millä aikataululla sitten uusitaan jotain listoja ja muuta.

   Ihana sisustusihminen sinä!! <3
   Kiitos pitkästä kommentista! <3

   Poista
  2. Kerro vaan jos voin jotenkin olla avuksi, niin pääsen purkamaan tätä innostusta ;)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan