JOULUIHMISIÄ?

13.11.2016


En ole ihan varma, mikä jouluihmisen määritelmä noin virallisesti on, mutta en sellaiseksi ainakaan ennen itseäni ole laskenut. Siitä lähtien, kun olen 19 vuotiaana muuttanut kotoa pois, olen viettänyt jokaisen joulun Joensuussa äidin luona. Ihan kiva on ollut mennä syömään tuttuja jouluruokia, saada pari pakettia ja nukkua pitkään. Omassa kotona en koskaan ole joulua mitenkään "laittanut", en ole omistanut mitään joulukoristeita enkä leiponut joulujuttuja. En ole myöskään varmaan ikinä lähettänyt yhtään joulukorttia. Voih, kuulostanpa kylmältä ja jouluttomalta :) 


Mutta. 

Tässä viimeisen parin vuoden aikana (joku nokkela voisi päätellä että äitiyden myötä) itseänikin on alkanut joulun perinteet houkuttelemaan. Eikä vähiten siksi, että vihaan pimeää ja tähän marras-joulukuuhun todellakin tarvitsee kaikki mahdolliset saatavilla olevat (lailliset) piristeet. 

Siispä ajattelin nyt ottaa vähän vahinkoa takaisin ja toimme Nopsun kanssa joulukuusen tänne ylös jo tällä viikolla. Varastoa siivotessa löytyi myös kynttilä-le-likkö(?) Mikä sen nimi on? Paistettiin myös yksi erä pipareita ja glögiä on juotu monta mukillista. 


Tämä syksy on ollut aika uuvuttava (hell, the year has been!!) joten odotan todella paljon joululomaa. JOKA ON YKSI VITSI! Kolme päivää. Siis yhden päivän pidempi viikonloppu. Voi morjens minä sanon. No, oli mikä oli, kuitenkin suunnataan jälleen Joensuuhun. Lähdetään ajamaan varmaankin aatonaattona 23.12 puolen päivän aikaan. Kuten ehkä noin 50 000 muutakin autoa. Ja nuo kolme joulun päivää aion pyhittää niin paljon levolle, leikkimiselle, stressaamattomuudelle ja äidin valmiille ruuille (oman äitini siis), kun vain mahdollista! 

Perheemme ei ole kovin uskonnollinen, joten meillä joulu on enemmänkin aina ollut sitä yhdessäoloa ja perinteitä. Siskoni on mahtava perinteiden vaalija. Saunaan mennään kello 14 ja jos herneet ovat väärässä kupissa, niin onko se joulu ollenkaan? Alan tykätä siskostani (tässäkin mielessä), sillä maailma, jossa Trumpista tulee presidentti, vaatii jotain pysyvää ja perinteistä, jossa on järkeä. Kuten ne herneet siinä sinivalkoisessa kupissa. 

Hyvää joulun odotusta kaikille - milloin kukakin sen sitten aloittaa! 


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onks se? Kynttelikkö. Okei. No mut hyvä! :D Kun mietin, että kyntteli, mutta se onkin sit se himmeli. Eikö himmelikkö.

   Poista
 2. Anonyymi13/11/16

  Joulumaa odottaa teitä täällä sitten aatonaattona ihan valmiina! Jaksaa, jaksaa siihen asti! -joulumuori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan jouluisen mahtavalta! Täältä saapuu sitten väsynyt seurue aatonaattona :)

   Poista
 3. Hihii.. kynttelikkö! :) Itse olen jouluintoilija ja joudun aina vähän hillitsemään itseäni, etten vaikuta ihan hullulta kun fiilistelen joulua aivan liian aikaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa!! Mä olen viimeaikoina ollut super huono lukemaan mitään blogeja. Just just seuraan paria kaverin pitämää. Meen heti kurkkimaan mitä sulle ja teille kuuluu!! Instagram onneksi pitää edes vähän ajantasalla :) Parasta joulun odotusta (ja fiilistelyä) sinne suuntaan!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan