PAKKAUS VAI RAHAT?

26.1.2017

Kahdesti ei tarvinnut miettiä, otanko äitiyspakkauksen vai Kelan tarjoaman rahasumman. Onhan se nyt NIIN kiva saada paketillinen kaikkea vauvatavaraa :) Äitiyspakkaushan on viime aikoina ollut paljon myös kansainvälisessä mediassa esillä ja siitä tehdään ihan aitoa suomalaista vientituotetta, niin miten nyt voisi itse jättää tämän hankkimatta. Vielä yksi syy on se, että meillä ei alle yksivuotiaan vaatteita ole tallessa yhtään, joten aito tarve vaatteille ja tavaroille on. 

Äitiyspakkauksesta on aina välillä kritisoitu väritystä. Myönnetään, onhan tämä nyt jaossa oleva pakkaus hieman "poikavärinen", jos perinteisiä värejä ajatellaan. Tässä tapauksessa pakkauksen värit sopii meille oikein hyvin. Vaikka edelleen Nopsun lempiväri on pinkki ja hän (edelleen ja aina) saa pukea päälleen kaikkia maailman värejä, ehkä tällä kertaa vältän vaaleanpunaista vauvavaatteissa, koska turhautti joka kerta ne "onpa suloinen pieni tyttö" -kommentit. Itse jos suunnittelisin pakkauksen sävyjä, niin suosisin vaaleita sävyjä, ehkä tummaa harmaata sekä keltaista, violettia ja mintunvihreää. Ja mustavalkoista! Mustavalkoiset kuosithan menee hyvin tytöille ja pojille. 

Jos nyt jotain voisi toivoa, niin pakkauksessa ei juuri näytä olevan housuja, joissa olisi myös se sukkaosa. Vauvalle ne on kaikista kätevimmät. Bodyista ei ihan saa selvää, mutta toivon, että ihan pienimmät koot ovat edestä aukeavia. Pään yli kun vastasyntyneelle voi vähän hankala olla pujotella mitään. 

Yksi YÄK nyt sitten kuitenkin - inhoan ruskeaa väriä vaatteissa (ja sisustuksessa)! Mietin jo voisiko noi haalarit värjätä jotenkin :)


Tässä yllä vuoden 2013 äitiyspakkaus, jonka vaatteissa pieni Nopsukkainen viihtyi. Omat suosikit oli nuo mintunvihreät Ivana Helsinki -kuosiset vaatteet. Sekä tiikeritumput ja -sukat kyllä tuovat hellyyttäviä muistoja 💙

Yksi huomio muuten vielä: uusi pakkaus ei näytä sisältävän purulelua! Voih, tuo oli niin hitti tuo viilennettävä purulelu.. no, kauppareissulle sitä varten siis.

Löytyykö lukijoista muita äitiyspakkausfaneja? Entä oletteko seuranneet äitiyspakkauksen saamaa kansainvälistä julkisuutta ja ihailua? 


Kuvat: kela.fi ja Lähiömutsi-blogi

6 kommenttia:

 1. En ottaisi uudelleen pakkausta, koska vaatteiden laatu oli vuoden 2015 pakkauksessa pettymys. Yökkäri venähtikulahti pesussa, bodyjen ja potkareiden kangas oli sellaista henkkamaukkaakin ohuempaa lirua. Hittejä olivat ainoastaan vanuhaalari, makuupussi ja tilpehöörit. Kaikki muu meni kokeilun jälkeen eteenpäin muille tai hyväntekeväisyyteen :(

  Olen myös ollut suuri pakkausfani, mutta pakko todeta että olisin hankkinut rahasummalla paremmin tarkoitukseen sopivat kamppeet muualta. Toppahaalarikin oli hankala: ekana talvena iiiiihan liian iso ja seuraavana sitten kilttana.

  Ykköselle pakkaus kyllä jo maineensa vuoksi ihan must-juttu, mutta jos vielä joskus toinen tulee, en kyllä edes harkitse.

  Onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin perusteltu mielipide :) En tiedä, mutta mun silmään/käteen vaatteet kyllä tuntuivat ihan laadukkailta. Meille taisi käydä toppahaalarin kanssa ihan samoin, että ensin oli iso ja sitten jo seuraavana talvena pieni. Mutta sehän noissa vaatteissa on, kun eletään tässä Suomen ilmastossa...

   Ja kiitos :)

   Poista
 2. Minä tykkään äityispakkausideasta tosi paljon! <3 Ja on sanomattakin selvää, että olen ylpeä siitä että tästä on tulossa "vientituote". Me otimme pakkauksen ensimmäisen poitsun kohdalla, toisen kohdalla ei. Vaatteiden laatu oli todella vaihtelevaa ja se oli ehkä pieni pettymys. Kovalla käytöllä oli kumminkin makuupussi, haalari ja villa-asut joista pidin tosi paljon. Meidän pojat syntyivät niin pienellä ikäerolla, että sama "muoti" kävi kummallekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... joko laadussa on vaihteluita tai sitten vaan mulla meni siinä vauvakaaoksessa ihan ohi, jos olikin osa materiaaleista vähän maanantailaatua :) Katsotaan nyt vielä meidän kohdalla, että kumpi pakkaus saadaan. Tämä postauksen malli kun on 2016 ja ilmeisesti jossain vaiheessa kevättä aletaan vasta jakamaan 2017. Mulle se nyt on aivan sama, minkä vuoden pakkaus. Okei, ehkä saisin noi ruskeat haalarit veks, mutta ehkä tilalle tulis kolme ruskeaa bodya :P

   Kiitos, kun jaksat aina kommentoida <3 Tulee hyvä mieli!

   Poista
 3. Me saatiin 2014 vauvalle se purulelu ja lahjaksi toinen, molemmat hukkui enkä oo niitä osannu kaivata 🙈 en tiedä onko neiti ite kaivannut 🤔 mutta ukkeli kyllä syö tota pupua aivan mielellään ja minust se on aivan ihana muutenkin 😍 luin jonku arvostelun jossa tätä beigeä haalaria oli kritisoitu ja musta sekin on tosi ihana, enkä oikein osannu puolipotkareita käyttää vaikka sukat onki aina hukassa vauvan jaloista 😅 mulla verrokkina 2014 ja 2016 pakkaukset ja nää 16 materiaalit on suurimmaksi osaksi tosi paljon pehmosempia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu on kyllä hurjan söötti! Kiva kuulla, että oot ollut tyytyväinen -16 pakkaukseen. Innolla jo odotan, että pian pääsee sen hakemaan :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan