30 vuotta ystävyyttä

4.8.2020Vuoden 1990 kesällä me muutimme Joensuusta Kontiolahdelle. Joensuun Noljakasta Kontiolahden Onttolaan. Asuinseutu siirtyi noin neljä kilometriä. Mutta se tarkoitti tietysti myös koulun vaihtumista. Olin käynyt Normaalikoulun ekaluokan Joensuun keskustassa ja muutin sieltä pieneen kyläkouluun Onttolaan.

Tai no, ei se edes ollut pienimmästä päästä kyläkouluja, mutta paljon luokkia oli yhdistettyjä. Kuten luokat 3-4 tai 5-6. Me tokaluokkalaiset sijoituttiin koulun päätyyn, vanhaan liikuntasaliin. Koulussa oli oma keittiö ja talonmies, joka asuin koulun yläkerrassa. Koulu oli kaikin puolin idyllinen, mutta myös hieman pelottava, koska osa opettajista oli hyvin vanhakantaisia, jotka eivät epäröineet vaikkapa nostaa uhmaavaa oppilasta tuolissa seinälle ja koululiikunta oman muistikuvan mukaan oli vaan hiihtämistä, yleisurheilua tai pesäpalloa. 

Tuolla koulussa oli kuitenkin Katariina. Toinen tokaluokkalainen, jolla oli sama toinen nimi, kuin minulla ja meidän syntymäpäivätkin toistensa peilikuvia. Ja pikkusiskot samanikäisiä. Joilla niilläkin sama toinen nimi. 

Tulimme hyvin juttuun silloin - ja siitä kymmenen, kaksi kymmentä ja nyt kolmekymmentä vuotta myöhemmin. Olen tästä ystävyydestä syvästi kiitollinen ja Kata onkin minulle ja pojille ihan perheenjäseniin lukeutuva ihminen. 


Kolmeakymmentä vuotta juhlistamaan lähdimme nyt Tallinnaan minilomalle. Tässä muutamia kuvia muistoksi. Sekä parhaat reissuvinkit: 

  • Laivassa loungepaikat. Etenkin näin koronaviruksen aikaan aivan loistohomma. Etenkin sunnuntaina väsyneenä kotiin palatessa oli mahtava tietää, että voi rojahtaa pariksi tunniksi sohvan nurkkaan, käydä välillä naposteltavaa ja antaa vaan aaltojen kuljettaa kotiin. 
  • Vegan Restauran V. Aivan huikea, kaikkien kehujen arvoinen ravintola. Kävin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Ja mikä uskomattominta, söin kolmen ruokalajin illallisen ja hinta juoman kera oli 21 euroa. Kaksikymmentäyksi. Amazing. 
  • Kauneushoitola Sinine. Kyseessä ei ollut mikään hurjan edullinen paikka, mutta olipa kyllä ihana tunnelma ja hyvä palvelu. Minä otin 80 minuuttia kestävän japanilaisen kokovartalohoidon, jossa ensin kuorittiin iho, sitten perusteellinen jalkahieronta ja lopuksi koko vartalon hieronta sheavoilla.
     
Tehtiin myös tosi hyviä ostoksia. Itse löysin kaksi alpakka-neuletta ihan mielettömällä alennuksella. Molempien hinta yhteensä oli alunperin satasen, nyt sain 15 eurolla ne! Lisäksi kannoin kotiin aika paljon kosmetiikkaa ja apteekkijuttuja. Lähinnä erilaisia tököttejä, joista toivon olevan apua tähän inhottavaan hiustenlähtöön. Ensi viikolla on aika sitten ihotautilääkärille, joten toivotaan parasta sen suhteen. 

Mutta olipa mahtava viikonloppu! Kahden päivän reissu tuntui siltä, kun olisi ollut vähintään puoli viikkoa poissa. Nyt ollaankin tässä totuteltu Lukan uuteen päiväkotiin ja valmistaudutaan ensiviikolla tapahtuvaan koulun alkuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan