Pientä keittiöremonttia

20.7.2020


Me ollaan asuttu tässä kodissa nyt kolme vuotta. Ensimmäisenä kesänä tehtiin muuttoa edeltävät remontit, toisena kesänä rempattiin kylppäri ja viime kesänä tehtiin terassi. Ei kesää ilman pientä remonttia, joten tänä kesänä käsittelyyn pääsi keittiö. Meillä on hajoamispisteessä sekä pyykinpesukone että kuivausrumpu, joten siinä jo tulee rahanmenoa plus keittiö on kuitenkin ihan kiva. Olin jo päättänyt, että haluan maalata vetimet mustaksi, mutta mitä muuta? 

Kyselin asiaa eräässä Facebookin ryhmässä ja sain valtavasti ideoita, mitä remppa voisi pitää sisällään. Osa ehdotuksista oli aika massiivisia, mutta sieltä löytyi kivojakin ideoita ja lopputuleman näkee näistä kuvista. 





Helppo keittiöremppa


Pöytätasot olivat ihan kamalassa kunnossa, kun muutimme tänne. Ne hiottiin ja öljyttiin ensimmäistä kertaa jo ennen muuttoa. Nyt täyspuiseen pöytään oli taas jäänyt hieman elämän jälkiä ja pari kohtaa kaipasi tarkempaa käsittelyä, kuin mitä muuttohässäkän keskellä oli aikaa. Pöydän pintaan valittiin vaalea öljy, jonka piti hieman vaalentaa pöydän sävyä. No, se ei kyllä toteutunut. Tasoon jäi ennemmin sellainen vähän hassu utuinen pinta. 

Hiomisessa kannattaa muuten panostaa kunnolliseen hiomakoneeseen. Oli valtava ero aiempaan, kun kone ei täristänyt kamalasti, paperi irronnut koko ajan ja suurimman osan pölyäkin tämä kone keräsi säiliöön. Silti kannattaa kyllä suojata kaikki paikat, koska pientä pölyä leijailee ihan kaikkialle. 

Välitila sai uuden, tummemman kaakelimaalin, josta tykkäämme tosi paljon. Paitsi Nooa. Hänen mielestään se on liian tumma, valkoinen olisi ollut parempi. Tai keltainen tai pinkki. Vetimet maalasin spraymaalilla, joka sekin oli muuten yhdenlainen savotta. Vetimiä kun on kaikenkaikkiaan 35 kappaletta. Osa eteisen puolella. Vielä lopuksi valkoiset saumasilikonit täytyi peittää mustalla silikonilla ja se se vasta homma olikin. Aika vekkulia työstettävää tuo silari! 

Oikeasti tietysti silikonit kannattaa poistaa tällaisen projektin aluksi ja laittaa uudet lopuksi, mutta me oltiin ihan ammattilaisilla laitatettu alle vuosi sitten uudet silikonisaumat ja ne oli niin hurjan siistit, että haluttiin jättää ne paikalleen. 



Tällaisilla pienillä muutoksilla saatiin uutta ilmettä keittiöön ja näin viikon kokemuksella voin sanoa, että pysyy muuten keittiö paljon paremmin siistinä, kun se on visuaalisesti uuden näköinen. Luulen, että tämä taika rapisee viimestään ensi viikon aikana. 


Mitä opin tästä remontista? 


Plussat: 
❤ Vetimien maalaaminen muuttaa todella paljon ilmettä edullisesti. Maalit maksoivat kympin. Uudet vetimet olisivat olleet edullisimmillaan viisi euroa kappale, eli yhteensä yli 150 euron juttu. 

❤ Kaakelimaalilla maalaaminen on helppoa ja tuosta V33-sarjasta on tullut aivan ihania uusia sävyjä sekä erikseen vielä maaleja lattialle, seinälle ja keittiöön. 


Miinukset: 

❤ Ei kannata lähteä kikkailemaan täyspuisen tason värin vaalentamisen kanssa. Ihan kiva on tuo lopputulos, muttei lainkaan sellainen, kuin rautakaupassa meille lupailtiin. 

❤ Harmittavaa, että ei ollut saman väristä silikonia, kuin laatat. Luonnossa laattojen väri näyttää kuitenkin näitä kuvia tummemmalta, joten kontrasti ei ole ihan noin suuri. Sitäpaitsi kun silmä tuossa välissä viikon katseli niitä kirkuvan valkoisia saumoja, niin on tämä siihen tietysti parannus. 

❤ Pienikin remppa vie aina aikaa ja todennäköisesti jotain yllättäviä kustannuksia tulee. Kannattaa siis suhtautua joustavasti sekä budjettiin että varata reilusti aikaa. Vetimien maalaamiseen mulla on hyvä vinkki, miten se kannattaa tehdä, mutta pohdin tuota ratkaisua niin kauan, että veloitan sen kertomisesta. No ei sentään, mutta hankala selittää tähän. 


Nappaa tästä itsellesi parhaat ideat, jos keittiön pikkuremppa innostaa! 
Kaunista kesäpäivää! 🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan