Kesälomalle!

17.6.2015

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen"

Onpa ollut erikoisia fiiliksiä tänään. Vielä aamullakaan ei oikein ollut lomafiilistä - ennemmin vain tuntui siltä, että palaan siihen samaan, missä olin vielä tammikuussa, tai missä olin koko viime kesän. Eli kotona olemiseen. Työpäivän aikana kuitenkin alkoi pomppia mieleen, niitä kaikkia ihania kotona olemisen hyviä puolia. Ei työstressiä, joka päivä hieman päiväuniaikaa, jolloin voi hoitaa asioita tai vaikkapa.. lukea kirjaa! Mietin myös, että kun ei ole sitä "huomisen työpäivän hötkyilyä", niin illalla voisi vaikka katsella jotain hyvää telkkarisarjaa. Myös on enemmän aikaa nähdä kavereita (joskin kesäisin kaikki aina tuntuu olevan jossain menossa, kun me kerran oltaisiin kotona!) ja ihan vaan tehdä pieniä päiväretkiä lähiympäristöön. Upeaa, kun Nopsu on nyt jo niin paljon isompi poikanen, kuin viime kesänä ja siitä on oikeasti ihan jo seuraakin - ei vaan pelkästään vauvasta huolehtimista.


Päiväkodista piti tänään napata mukaan kaikki tavarat. Nopsu oli suloinen näky, kun tomerana käveli kohti päiväkodin porttia, toisessa kädessä oma pieni reppu ja toisessa unitiikeri <3

Kuravaatteethan me sitten unohdettiin sinne kuitenkin, vaikka lastattiin jo kaikkea kannettavaa rattaat täyteen. Pitänee huomenna pyörähtää hakemassa. Seuraavan kerran kun hoitoon mennäänkin vasta kuuden viikon päästä!


Jos sää vaan suinkin sallii, jäädään Nopsun kanssa aina hoitopäivän jälkeen vähäksi aikaa "omalle" pihalle leikkimään. Se on oikeastaan aina aika tiukasti rattaista kuuluva vaatimus :) Olen todennut tämän keinon hyväksi "laskeutumiseksi" hoitopäivästä koti-iltaan. Touhutaan vähän yhdessä pihalla, niin ei tule sitä kotiin saapumisen kiukkua.

Mitenkäs muilla lukijoilla on kesäloman suunnitelmat? Saako pienet ihmiset olla kotona useamman viikon vai hyödynnättekö varahoitopaikkoja, oman päiväkodin ollessa kiinni? Varmaan upeaa, jos jollain on isovanhempia tai muita, jotka voi vielä auttaa hoitojärjestelyissä!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa teille! Meillä on nyt vajaan viikon "juhannusloma" ja varsinainen kesäloma alkaa vasta heinäkuussa. Poitsu menee ensin viikoksi mummilaan hoitoon ja sen jälkeen lomailee meidän omien vanhempien kanssa vielä viitisen viikkoa. Ihan mukava tauko siis tulee, vaikka painottuukin loppukesään ja nyt onkin alkukesän vielä päiväkotilapsena. Itse kyllä toivoin loppukesän lomaa, joten olen tyytyväinen tähän.

  Ihanalta kuulostaa tuo, että työpäivän jälkeen on vielä hetken omassa puistossa. Varmasti lapsellekin tosi kiva. Meillä samanlaisena siirtymäriittinä toimii usein kauppareissu / ruuanlaitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, mummilassa olo kuulostaa ihanalta :) Ja joo, siis kauppareissu tai ruuanlaitto on siinä mielessä vähän kätevämpi, sillä arvaa monestiko oon ollut siisteissä toimistovaatteissa siinä hiekkalaatikon reunalla keikkuessani hyvin epäkäytännöllinen näky :D

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan