Hola!

26.6.2015

Lomaterveiset Barcelonasta! Kymmenestä lomapäivästä yli puolet on jo takana ja voin sanoa, että ikävä kyllä jää. Barcelona on aivan ihana kaupunki - edelleen, ja myös lasten kanssa.

Sen sijaan lomailu lasten kanssa verrattuna lomailuun ilman lapsia.. no, se on erilaista :D Todella erilaista. Mutta niinhän se on koko elämä, joten siitä perspektiivistä kaikki on täällä mennyt tosi hyvin. Aamun ennen neljää herätys painoi koko sunnuntain tosi paljon ja Nopsuhan ei tietenkään nukkunut lennolla silmänräpäystäkään, toisin kuin Ella ja Ben. Ihmeen selväjärkisinä siinä lento kuitenkin selvittiin, vaikka konehan oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, joten Nopsulla oli tosiaan vaan tarjolla kaksi vaihtoehtoista syliä tai käytäväkävelyä. Joka sekin muuten loppui lyhyeen, kun tuli vähän turbulenssia.

Perillä odotti kallis, mutta sitäkin arvostetumpi tilataksin kyyti suoraan asunnolle. Asuntomme on aivan loistava! Kolme makuuhuonetta, kaksi kylppäriä, olohuone, keittiö ja aivan valtava terassi sisäpihalle. Ilmastointi toimii täydellisesti - ei siis tohota asuntoa jääkaapiksi, vaan sen saa säädettyä juuri johonkin sopivaan 24-25 (se on kuulkaa ihan sopiva, kun ulkona on 25-30 astetta). Me nukutaan perheenä yhdessä makuuhuoneessa, Nopsu matkasängyssä. Katja ja Erik nukkuu yhdessä makuuhuoneessa ja heidän lapset siellä kolmannessa.


Sää on ollut aika täydellinen, joka päivä aurinkoa ja lämpötila on tähän asti pysytellyt miellyttävässä +25 hujakoilla. Nyt loppuviikoksi säätiedotus lupaa yli 30 astetta ja se alkaa kyllä olla sitten jo aika kuuma keli. "Onneksi" kuulema Suomessa ei ole liiasta kuumuudesta ongelmaa (?) 

Onhan matkaan sisältynyt myös haasteita. Yksi isolta alkuun tuntuva haaste oli lasten erilainen päivärytmi. Nyt kuitenkin toisia lapsia on saatu ajastettua vähän aikaisemmaksi ja meidän muksua myöhemmäksi. N käy täällä nukkumaan siis joskus 21 aikoihin ja herää 07-07:30. Päiväunet E ja B nukkuvat tienpäällä rattaissaan, kun taas me ollaan koettu parhaaksi tuoda N nukkumaan unensa tänne kotiin. Nimittäin, tuo poika on joka päivä nukkunut kolme tuntia - ja sen se todella tuntuu tarvitsevan jaksaakseen. 


Haastetta on tuonut myös Nopsun totaalinen tympääntyminen rattaissa istumiseen. Oikeastaan, parasta tekemistä 24/7 on Juosta Ympäriinsä. Tämä tekee sekä liikkumisesta, että ulkona syömisestä että minkään nähtävyyden (tähän lasketaan myös eläintarhat etc) katselemisesta aika.. no.. niin.. semmoista :)

Sopeutuminen ja kikkavitoset on kuitenkin avain hermojen voiteluun; rattaisiin annetaan aina jotain mussutettavaa (riisikakut, rusinat, jopa jätski), sitten syödessäkin tehdään niin, että toinen syö ja toinen juoksee Nopsun perässä. Ei kovin rauhaisaa saati viihtyisää, mutta säästytään raivohuudolta ja jokainen saa mahansa täyteen. Myös ollaan perhe B:n kanssa menty jonkin verran päivisin eri reittejä,  onneksi kuitenkin myös joka päivä päästään jotain tekemään yhdessäkin.

Ihanaa on myös lasten tottuminen meidän porukkaan. Nopsu on ihan ihastunut vähän reilu vuotta vanhempaan Beniin ja kaikki asiat pitäisi tehdä juuri samoin kuin "Men". Samoin Ben kyselee poissa ollessaan, että missä Pilata ja missä Noo? Suloisinta myös, kun kaikki kolme lasta antavat toisillen halauksia ja pusuja nukkumaan mennessä <3

Ranta on Noppelista ollut aika hieno juttu. Nyt jo rannasta puhuttaessa suusta raikaa innostunut "iekkaa! että!" (hiekkaa, vettä). Siellä ollaankin oltu joka ikinen aamu. Aamut on hyviä, koska silloin rannalla on vielä tilaa eikä kuumuus ole liian paahtava. Reiman nilkoista ranteisiin asti yltävä UV-suojapuku on ihan taivaan lahja. Sen lisäksi kun rasvaa jalkapöydät, kämmenselät ja kasvot, sekä päähän UV-suojahattu, niin hyvin pyyhkii!

No niin, siesta alkaa pojalla olla puolessa välissä, taidampa tehdä itselleni vielä yhden suklaaleivän ja siirtyä rakkaani seuraan tuonne terassille, joka ihanasti on varjossa suurimman osan päivää :)


5 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta :) Oikein mukavaa loppulomaa!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi26/6/15

    Mukava kysellä Nooalta joskus isompana, että muistaako jotain tuosta matkasta, Ehkä sieltä jotain elämyksiä jää pieneen mieleen. Hyvää lomanloppua ja sitten kotimatkaa. Mummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuitenkin isona valitsee espanjalaisen vaimon ja miettii, että "muistan jotenkin pienestä asti jo viehättyneeni tummahiuksisiin, avoimiin ja iloisiin kaunottariin" ;)

      Poista
  3. Mukavaa loppu reissua! Nuo säät kuulostaa aika luksukselle tähän verrattuna. Ja voin niin samaistua tuohon "en viihdy rattaissa sekunttiakaan" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää oli kyllä mahtava! Ja joo, kiva vaan kun se rattaissaistumisen boikotti alkoi sit just reissussa :D Onneks loppureissun päivät meni tämän suhteen jo vähän paremmin. Tosin, annoin kyllä pojalle semmoiset määrät syötäväksi rusinoita, riisikakkuja ja pillimehuja sinne rattaisiin :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan