KAKSVEEN JUTUT

20.1.2016

Tähän asti parasta lapsen saamisessa on ollut se, kun tyyppi on alkanut puhumaan. On se vaan niin eri asia elää ihmisen kanssa, jonka kanssa voi kommunikoida. Tai niin, kuten yhdestä esimerkistä käy ilmi, aina se kommunikointi ei ole niin yksiselitteistä. Tähän koottuna muutamat hyvät nopsusmit viimepäiviltä.  1. Hermoromahduksen aiheita

Tiedättehän sen pahan tilanteen, kun ottaa ruokaa lautaselta ja siihen tulee tyhjä kohta:

"Siihen tuli VÄLIKKÖ!!!!" Byyyyääärärärhrähgääääääääää!!!2. Hedelmällinen keskustelu

Taaperon kanssa keskustelu voi myös olla hyvin informatiivista:

Äiti: "Nopsu, mikä se ääni oli?", kun olohuoneesta kuului kunnon rysähdys.
N: Aidosti hämmästyneenä; "Mikä ääni??"
Äiti: "Niin, mikä ääni äsken kuului?"
N: Nyt jo kiinnostuneena siitä, että jotain jännää meneillään "Mikä ääni??"
Äiti: "Putosiko siellä jotakin?"
N: Nyt jo todella uteliaana; "Mikä putosi??"
Äiti: "Niin, MIKÄ??"
N: Edelleen aidon hämmästyneenä, uteliaana ja kiinnostuneena aiheesta "Mikä??"

 
3. Patti
 
Nopsun kummitädin miehen nimi on Matti. Nopsu kuitenkin on alusta asti kutsunyt tyyppiä nimellä Patti. Lisätietona se, että meillä on hassuttelu, jossa joku sanoo, jonkun "väärän" sanan (vaikkapa keittiön sijaan peippiö) ja sitten N nauraa, että "ei täällä ole mitään peippiötä".

Minun korviksen reikä on tulehtunut ja selitin J:lle, että "Vitsit, täällä mun korvassa on ihan tämmöinen patti.", johon Nopsu ensin katsoo jonkin aikaa ihmeissään ja sitten repeää nauramaan "Ei siellä ole ketään Pattia!!"


4. Pakkolepoa

Olin eilen omista syistäni tosi ärsyyntynyt ja kiukkuinen. Leikittiin koko perhe junaradalla. Leikkikiusallani otin keskeltä rataa yhden palikan pois.

N: "Mitä äiti teet?"
Minä: "Kiukuttelen".
N: "Mene äiti lepäämään." Osoittaa makuuhuonetta. "Tuonne. Laita ovi kiinni."

Hauskaa, kun ei me koskaan esim. Nopsun kiukuttelusta olla häntä laitettu omaan huoneeseen tms. Ilmeisesti äiti vaan tällä kertaa tarvitsi saada näköpiiristä (ja leikkiä sotkemasta) pois.


Miten teidän pikkuihmiset on onnistuneet saamaan hymyn huulille omilla jutuillaan? 

* * * 

Blogin URL, eli sen osoite, vaihtuu 1.2. Uusi osoite tulee olemaan www.pandamamablogi.blogspot.com. Jos seuraat blogia Bloglovinin kautta, muista hakea se sieltä uudelleen. Facebookin kautta seuraaminen pysyy edelleen samana. Jos blogi on sinulla selaimen suosikeissa, sinnekin sinun täytyy päivittää uusi osoite.8 kommenttia:

 1. Voi Nooa, miten ihania ja höpöjä juttuja :D Mustakin on kyllä ollu yks kivoimpia vaiheita kyllä tää puheen oppiminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja jotenkin se tuntuu lastakin helpottavan, kun pystyy viestimään asioitaan puhumalla, eikä tarvii vaan kitistä ja riehua. Toki, se ei tarkoita, etteikö kitinä ja riehuminen olisi mitenkään päästetty jo hyödyttömien asioiden hyllylle :P

   Poista
 2. Tämä oli niin päivän paras! Ihana Nooa ja ihanat, valloitavat 2-vuotiaan jutut. <3 <3 Onpas oivaltava ja huumorintajuinen pikkumies siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiva jos piristi sielläkin :) Pitäisi enemmän kirjoitella näitä ylös, koska eihän näitä muuten muista!

   Poista
 3. Ihana!!! Päivän...tai yön paras! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 Mahtavaa, jos onnistuttiin piristämään siellä yötä :) :) Toivottavasti sait nukuttuakin!

   Poista
 4. Anonyymi21/1/16

  Kannattaa tosiaan kirjoitella noin juttuja muistiin. Niitä on hauska lukea joskus vuosien ja vuosikymmentenkin kuluttua - niin vanhempien kuin taaperon itsensäkin. mummi eli Kaura Hiutale :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ajattelin, että pitää ihan ottaa esille vihko, johon laittaa ylös, koska muuten ne arjen tohinassa jää. Kiitos muistutuksesta K. Hiutale :D

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan