SIMPPELI ARKIRUOKA

17.1.2016

Kaipaako sinunkin arkesi ruokaa, johon voi pitää (lähes) kaikki tarvikkeet valmiina kaapissa? Pelastusta siihen hetkeen, kun raahautuu töistä (ja päiväkodilta) kotiin vain tajutakseen, ettei ole miettinyt mitään ruokaa illalle. Tässä yksinkertainen ja maistuva arkiruoka!


PINAATTINEN TONNIKALAKASTIKE


Heitä pannulle voihin (itse käytin ghee:tä) paistumaan yksi sipuli ja 1-2 kynttä valkosipulia. Kun sibbet ovat kuullottuneet, heitä mukaan pinaatti (joko pakaste tai tuore), pyörittele vähän aikaa ja lisää sitten tonnikalaa tölkillinen. Jos sattuu olemaan tuoretta inkivääriä, raasta sitä maun mukaan sekaan. Huido mukaan muut mausteet; suola, chili, garam masala... mistä ny tykkäät. Ja lopuksi sekoita joukkoon purkki kookoskermaa.

Keittele siinä sivussa kattilallinen riisiä, riisinuudelia (kuten kuvassa) tai vaikka täysjyväpastaa.

Omaa annostasi voit maustaa vielä lisää chilillä ja soijakastikkeella.

Minua kiinnostaa, mitkä on teidän pikaiset, yksinkertaiset arkiruuat? Okei, jokainen varmasti välillä turvautuu pinaattilettuihin ja maksalaatikkoon, mutta minkä ei-valmisruuan pyöräytätte pöytään, kun aikaa ja innostusta paneutua ruuanlaittoon ei liioin ole? 




6 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Itse tykkään kovasti tästä tomaatti-pestokeitosta. http://kunnaksestakajahtaa.blogspot.fi/2015/02/tomaatti-pestokeitto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto.. tomaatit.. mmm!! Kuulostaa tosi herkulliselta! Kiitos vinkistä, menee ehdottomasti meidän ruokalistalle :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Suosittelen! Varsinkin tuo tuore inkivääri toi kastikkeeseen kivan säväyksen. Alkoi muuten nyt heti tekemään mieli tätä kastiketta, kun mietin asiaa :D

      Poista
  3. Mehän kuule tehtiin tätä tänään! löyty ainekset kaapista mutta empä ois osannu ite yhdistää :D Oli tosi hyvää ja Fanniki söi pari lautasellista vaikka oli pinaattia(kaikki vihree on hyi hyi tällä hetkellä) Sanoi että "hyvää tämä Piritan ruoka" :) kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooooo!!!!! <3 Ihanat te!!! Tämä piristi mun aamua 1 000 000 prosenttia :) :) Tuhat halausta ja nähdään huomenna!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan