ALKURASKAUDEN OIREET

5.12.2016


Jokainen raskautta toivova syynää varmasti todella tarkasti kierron lopulla kaikkia olevia ja olemattomia oireita. Kun me annoimme mahdollisuuden pikkusisarukselle saapua, luulin 100% varmuudella olevani heti ensimmäisestä yrityksestä raskaana. Tunsin / luulin tuntevani väsymyksen, pahoinvoinnin ja vatsan nipistelyn sekä painon tunteen jo viikkoa ennen kierron loppua. Vaan eipä sieltä mitään plussaa tullutkaan - ihan tavalliset menkat vaan.

Sen jälkeen lopetin kaikkien oireiden tutkimisen ennen kuin testi näyttisi plussaa. Ja niin, eipä tästä raskauden alusta sitten ollut oikeasti yhtään mitään sellaisia oireita, mitä ei muutenkin kierron loppuun kuuluisi. Itsellä siis sellainen pieni jomotus alavatsassa.

Mutta sittenhän saapui tiimi väsymys&pahoinvointi joka asettui tällä kertaa taloksi edellistä kertaa huomattavasti reilummin!

#1 VÄSYMYS

Mua nyt aina väsyttää ja tarvitsen tavallisestikin 9 tunnin yöunet, joten jestas sentään sitten kun MUN unentarve kasvaa! Väsymys oli pahimmillaan ehkä viikot 7-9, kun töissä vaan ei meinannut pysyä silmät auki ei millään.. Iltaisin olen mennyt nukkumaan yleensä siinä 21:30 ja joka ikinen vapaapäivä olen tähän asti nukkunut 2 tunnin päiväunet.

#2 PAHOINVOINTI

Ensimmäiset viikot plussan jälkeen oikein toivoin, että tulisi nyt vähän jotain pahoinvointia ja taisin vannoa, että sitten jos/kun sitä tulee, niin en kyllä valita kertaakaan. Se siitä lupauksesta. Pahoinvointi on ollut niin paljon voimakkaampaa ja pidempikestoista, kuin edellisellä kerralla. Noin arviolta viikot 6-13 siitä on kärsitty lähes ympärivuorokautisesti. Ei ihan vessanpöntöllä roikkumista, mutta semmoinen tosi yököttävä olo. Syöminen auttaa, mutta lähinnä vaan sen hetken kun syö. Bussimatkat aivan tuskalliset.

#3 PÄÄNSÄRKY

Tosi paljon on ollut myös päänsärkyä. Tuo pahoinvointi tuli alkuviikot kylään aina iltapäivisin ja joka kerta päänsäryn kanssa.

#4 HASSUT SYÖMISET

Kirjoitan tästä ihan oman postauksen, mutta kuulkaa kun oikein mikään makea ei ole näinä viikkoina maistunut. Se, mitä tekisi mieli, on salmiakki ja sitähän ei nykyisin saisi syödä. Suolakurkkuihin on ollut himo. Samoin on maistunut kaikki jääkaappikylmät hedelmät, ruispalat sekä risifrutti. Teetä juon tavallisesti litroittain joka päivä - nyt en kahteen kuukauteen ole juonut teetä. Myöskään maito ei mene juotuna alas. Kauramaito tai piimä ruuan kanssa on ihan ok. Pepperonipizza on tässäkin odotuksessa ollut varma rasti, jos tuntuu ettei oikein mikään maistu :)

#5 MUUTA

Palelua oli alussa välillä juuri nukkumaan mennessä, mutta siitä selvisi extrapeitolla ja hetken hytinällä. Mahan turvotus tuli lähes heti, joten mammahousuihin siirtymä tapahtui hyvin aikaisin. Rintojen kipeytymystä odotin kans alussa kuin kuuta nousevaa. Kyllähän ne vähän kipeytyikin ja kasvoivat kokoa, mutta edelleen menee lähes kaikki tavalliset rintsikat, että ei todellakaan niin isoa muodonmuutosta, kuin viimeksi. Ihossa huomasin hassun muutoksen, nimittäin otsan iho kirkastui lähes yhdessä yössä jo ennen testin tekemistä ja siitä aloinkin miettimään, että olisiko nyt jotain hormonimuutosta meneillään. Leuan näpyt sen sijaan saivat vaan uutta buustia.


Nyt kun menossa on neljästoista raskausviikko, näyttää viimein, että pahoinvointi alkaa helpottaa. Sen sijaan nyt olen viikon kärsinyt huimauksesta (mikä, sanokaa mun sanoneen, EI OLE kiva yhdistelmä pahoinvoinnin ja päänsäryn kanssa!!), mutta se on vähän epäselvää, mistä johtuu. Todennäköisesti hyvin kireistä kallonpohjan lihaksista. Onneksi pääsen keskiviikkona taas hierojalle.

Onko muilla samanlaiset kokemukset ekan raskauskolmanneksen oireista eri lapsien kohdalta vai onko muillakin selviä eroja? 👶6 kommenttia:

 1. Voi kuulostaa niin tutulta! <3 Minulla oli valtava ero kummankin raskauden välillä se miten toisella kertaa liitoskivut alkoivat todella paljon aikaisemmin ja toisessa raskaudessa sain sitten kaiken seurauksena noidannuolen.. yyyh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, lisää hauskaa siis odotettavissa!! :D Mä kans vähän pelkään, että miten kroppa pysyy kasassa, sillä nyt takana on lähes 3kk liikkumattomuutta - ensin kuukauden kestänyt flunssa ja sitten 2kk tätä raskauskoomaa :) Onneksi nyt alkaa tosiaan helpottaa ja saa taas vähän vahvistettua itseään. Noidannuoli kuulostaa kyllä ei-kovin-kivalta, iik...

   Poista
 2. Mulla nyt poika- ja tyttöraskaudet takana ja stereotyyppisesti lähes täysin erilaiset! Typyn kanssa pahoinvointi oli huimasti rajumpaa, ja nassu kukki kuin kesäinen niitty. Mutta niinhän se sanotaan että tyttö vie äidiltään kauneuden ;)
  Ja voi, mä niin allekirjoitan noiden raskausoireiden syynäyksen. Kun lupa annettiin toiselle tulla, antoi neiti odotuttaa itseään sen verran että itkua väännettiin useampana kuukautena. Mutta heti ennen plussaa jo tiesin oireista että nyt se tärppäsi!

  Iloa ja onnea beben odotukseen! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minna, kiitos kivasta kommentista! Kaikki tuntuukin oireiden perusteella veikkaavan tyttöä - saa nähdä, 24.1 selviää :) (jos siis näkyy tarpeeksi selvästi)

   Kiitos, nyt alkaa jo olla paljon "onnellisempi" olo, kun vointi on helpottanut :)

   Poista
 3. Mulla on ollut lähes samanlaiset raskaraskaudet ja oon selvinnyt oikeestaan ilman mitään oireita paitsi väsymystä lukuunottamatta. Se lienee ilmiselvää ettei nyt saanut samalla tavalla lepäillä mitä viimeksi 😄 Jännää nähdä kumpi teille on tulossa!Näkisin toisen pojan oireista huolimatta 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että oot päässyt helpolla. Joillain kun on tosiaan vaikka mitä, vakaviakin oireita ja harmeja. Varmaan se kyllä vaikuttaa kans, että levon määrä luonnollisesti on vähäisempi, kuin viimeksi, vaikka SUURI kiitos kyllä miehen suuntaan, että on TODELLA kiireisestä työsyksystä huolimatta suonut mulle sitä lepoa niin paljon kuin vain mahdollista <3

   En malttaisi tosiaan odottaa tietää kumpi tulee! Pojalle olisi meillä (köh, mulla) nimi jo valmiina kyllä :) Nopsu itse veikkaa, että tulee tyttö, eli pikkuveli :D

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan