HELPPO ASKEL PAREMPAAN KOSMETIIKAN KÄYTTÖÖN

16.12.2016


Nyt en ole ihan ensimmäisten joukossa asiasta innostumassa, mutta POJAT kyllä innostuin tästä! Latasin vihdoin ja viimein itselleni Cosmethics-applikaation puhelimeeni. Olin tiennyt tämän olemasaolosta kyllä pidempäänkin, jotenkin vaan vähän kesti...

Ideahan on ihan nerokas. Sovellus sisältää lyhyesti selitettynä ainesosaluettelon valtavasta määrästä kosmetiikkatuotteita. Kategorioita on kasvojen hoito, suunhoito, kylpy- ja vartalo, hiustenhoito, meikit, lasten tuotteet, miesten tuotteet, käsien ja kynsien hoito, tuoksut, jalkojen hoito sekä aurinkotuotteet. 

Kategorioita voi selata toki vapaasti, mutta kätevintä on käyttää joko hakutoimintoa tai - tämä on hauskinta - skanneria! 

Cosmethicsin skannerilla voit lukea kosmetiikkatuotteen viivakoodin ja saat välittömästi näytölle tiedon, sisältääkö tuote jonkin haitallisen ainesosan tai ainesosia. Sovellus kertoo nuo ainesosat, sen mikä niissä on haitallista ja parasta; suosittelee vastaavia turvallisia tuotteita. 

Käytin yhden myöhäisillan käydäkseni läpi kaikki perheen kosmetiikkatuotteet. Roskiin lähti kaksi silmämeikinpoistoainetta, yksi silmänrajausväri ja yksi hammastahna. Niistä löytyi parabeenejä, formaldehydiä sekä EU:ssa kiellettyjä ainesosia. Ja nämä olivat siis aivan "tavallisia" kosmetiikkamerkkejä.

Lisäksi omasta käytöstä poistin yhden käsirasvan, suihkugeelin, kasvojen kuorinnan ja kasvojen pesuaineen, koska näissä lievä haitta. Jos en olisi raskaana, olisin varmaankin käyttänyt tuotteet loppuun.

Skannaaminen on varsinkin kaupassa ihan mielettömän kätevää. Sekunnissa saat arvion siitä, onko tuote turvallinen käyttää. Ja kun yleensä samasta kaupasta, suunnilleen samasta hintaluokasta löytyy korvaava tuote, niin vaihtaminen ei voisi olla helpompaa! 

Jos viivakoodi ei tuota tulosta, annetaan mahdollisuus ottaa kuva tuotteesta, ainesosaluettelosta sekä viivakoodista - ja näin Cosmethics (erittäin näppärästi ja kustannustehokkaasti) täydentää omaa tuotelistaansa.

Kirkkaasti skannausoperaationi läpäisivät kaikki omistamani luonnonkosmetiikan tuotteet sekä Yves Rocherin tuotteet. Ihannemaailmassa käyttäisin pelkkää luonnonkosmetiikkaa, mutta koska raha ja koska muutamat supersuosikkituotteet, niin tämä on aivan mahtava tapa ottaa helppo askel itsensä parempaan kohteluun. 

Pandamama suosittelee 💚

Onko muita Cosmethicsin löytäneitä? 


Kuvat: Cosmethics.com 

8 kommenttia:

 1. En ollut kuullutkaan tuosta. Latasin saman tien. Hyvin ainakin toimii. Saa nähdä tuleeko minkä verran käytettyä, mutta mielenkiintoista ainakin testailla omilla tuotteilla. Ainakin Lumenen tuotteet näyttävät olevan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kans huomasin (kylläkin aika suppeasta vertailusta) jo selvästi, että muutamalla merkillä osui enemmän varoituksia, kuin toisilla sit taas ei ollekaan.

   Poista
 2. Oho! En ollut kuullutkaan. Tosin oon huono meikkien ja putelien kanssa muutenkin. Pitääpä ladata, kiitti vinkistä. 😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos, tämähän oli ihan loistovinkki. Latasin tietty heti sovelluksen ja kiva huomata, että mun lempparikosmetiikka vaikuttaisi olevan turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huippua, jos sain hyvän vinkin välitettyä! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan